Mooi

Het was een heerlijke dag vandaag, na een niet zo’n lekkere nachtrust (heb iets van 2 uur geslapen denk ik) zat ik vol energie. Nee, niks opgeruimd meer, maar wel zalig gewerkt aan de Rose of Sharon. Nadat ik nog 22 rode rondjes had uitgeknipt kon ik beginnen met alles op zijn plek te leggen, en vervolgens alles vast gestreken met het Clover strijkijzertje, waarmee ik de glazen kopspeldjes kon ontwijken; probeer dat maar eens met een gewone grote strijkijzer.
 photo IMG_2148_zpsa6667e24.jpg
Els, ik geniet nog elke keer van de handige, robuuste standaard die jouw lieve man voor mij heeft gemaakt een paar jaar geleden, gouden handen heeft hij!

Toen alles vast zat kon ik hem sandwichen (gewoon met speldjes, net zo makkelijk) en nadat zoon instructies had gekregen wat betreft het eten klaarmaken, kon ik me heerlijk op het doorquilten gaan storten. Wat werkt dat toch lekker, met goed licht aan een opgeruimd bureau.
 photo IMG_2161_zpsbb399375.jpg
Ik had een andere naald nodig toen de B’nina met achteruit en zijwaarts naaien -free motion- steeds steken over sloeg, vooruit stikkend was geen probleem. Dit ligt aan hoe het draad door de naald heen getrokken wordt, de weerstand door het oog is dan gewoon te groot. Ik heb toen de embroidery naald nr 80 vervangen door een topstitch-naald nr 80, en dat was dé oplossing, ook al moest ik wel rustig aan doen op de stukken waar meer dan 2 lagen op elkaar geplakt zaten.
 photo IMG_2152_zps110c9f80.jpg
Een opgeruimd laatje bleek ook zo zijn voordelen te hebben, het juiste pakje naalden was zo gevonden. Vraag me niet wat al die handquilt-naalden in het linker bakje doen, ik gebruik ze niet eens, laat staan 3 verschillende soorten en maten.

Het was fijn om kunnen spelen tot de brul “Eten!” door de hal ging, wat is dat toch een luxe als je gewoon aan kan schuiven, en helemaal als het allemaal nog lekker smaakt ook. We zaten nog na te tafelen, toen de oven piepte, de kruidcake die ik er anderhalf uur eerder in had geschoven was klaar, en wat rook en smaakte hij lekker. Het was even spannend of hij wel gelukt was, omdat ik per ongeluk de dubbele hoeveelheid vocht had toegevoegd, maar hij was perfect! Oké, hij was een beetje gescheurd uit de vorm gekomen, maar dat mocht de pret niet drukken.
 photo IMG_1177_zps4566ce9e.jpg
getuige de peuterende vingers van dochterlief.
 photo IMG_1180_zps9b0b00bf.jpg
We genoten van ons toetje. Zoon besloot toen dat het tijd was om zijn mobieltje uit de rijst te vissen, waar we hem 2 dagen geleden in hadden gestopt na een onvrijwillige duik in de wc pot. Rijst is vocht absorberend, dat wist ik, en ik kende de toepassing van een paar korrels in een zoutpotje om het zout droog te houden, maar een paar weken geleden had ik in een detective serie gezien dat iemand zijn gewassen mobieltje in een pak rijst had gestopt, en dat deze het daarna gewoon deed, dus voila, een goed voorbeeld doet volgen.

Gelukkig kreeg ik nog via Facebook de tip van Lies dat ik wel de accu er uit moest halen, anders kwam er kortsluiting van, dus dat ook snel gedaan. 2 Dagen is dan wel lang om te wachten zeg, en het was heel spannend toen de accu er in ging; er ging een zucht van opluchting door de kamer toen de lichtjes aan gingen op het scherm, pfew!
 photo IMG_1181_zps80e530f6.jpg
Helemaal happy gingen we weer verder met onze bezigheden, de kids spelen met hun games, en ik met mijn quiltblok, en alles verliep voorspoedig, en kijk eens wat een beauty,
 photo IMG_2163_zps8ff81164.jpg photo IMG_2170_zpsb1ef54d1.jpg
ik geniet nu zo van alles. Cake gelukt, eten gelukt, mobieltje heel gebleven, kinderen happy, man happy, Zipje& Zopje happy, ikke happy. One big happy family LOL
 photo IMG_2164_zps32ab2dd1.jpg

0 gedachten over “Mooi

 1. Anita A

  Hoi Shirley,
  Het is weer een mooi blok geworden. Ik ben helemaal enthousiast van de glimmende draad die je gebruikt. Op naar het volgende blok!
  Groet,

 2. Janneke

  Ooooh wat vind ik die blokken mooi!!!!
  Uit welk boek is dat? Heb je misschien wel ooit geschreven (maar dan moet ik zo zoeken).

 3. Inge Slaats

  Oh, wat een gezelligheid, daar bij jou en oplossingen voor alle problemen (bedankt voor de tip van de virusscanner!) Heerlijk zo’n compleet happy family. Hier gaat het ook de goeie kant op. De ziektekiemen zijn de deur uit bij dochter, kindjes ook weer heppie de peppie, gisteren lekker weer ouderwets sneeuwballen gooien.
  Je Rose blokken zien er fantastisch uit, kan het me helemaal voorstellen dat je daar van geniet.
  Een bordje van dat rommelige (LOL) cake-je zou ik best ik best lusten en een blije zoon met een werkend mobieltje is ook niet te versmaden. Ik zal het goed onthouden voor het geval een kleinkind zijn/haar mobieltje in de plee kiepert. Mij zal het niet gebeuren, want hoewel ik behoorlijk verslaafd ben, met name aan FB, neem ik hem niet mee naar het toilet.

  Doei, fijn weekend,
  Inge

 4. LL-Ilse

  Geweldig mooi blok, zo vrolijk. En oh zo handig, je verklaring van de naald, want bij mij breekt ook snel de draad (voor die ene keer dat ik machinaal werk). Je hebt een prachtig opgeruimde, en goed verlichte werkplek :). En grappig, al lezend heb ik eerst mijn zoon je foto laten zien. Ik wil ook zo’n houder. Blijkt de jouwe ook zelf gemaakt, hier zien ze het ook zitten. Dus kan ik, hopelijk snel, veiliger persen.