Mooi is de natuur

“Kijk, daar gaat een kolibrivlinder”, zei ik tegen Suzanne in het kader der opvoeding, toen we ’s morgens in de keuken bij het aanrecht stonden te kletsen en naar buiten keken. Het beestje lande op de top van een bamboestok, en ik liep gewapend met mijn echte (spiegelreflex) camera op blote voeten naar buiten, want dat wilde ik wel van dichterbij bekijken.
IMG_2074De kolibrivlinder bleek een ordinaire libel te zijn, en ik schaamde me dat ik mijn dochter verkeerd had ingelicht, foei.IMG_2082
Maar er was niks ordinairs aan dit beestje, wat een sierlijke pootjes, en die ragfijne vleugels, oh, ik zie er een quiltpatroon in! En wat kan een andere achtergrond toch een verschil maken in de foto

IMG_2084nog eentje IMG_2085
Diep onder de indruk van de schoonheid van de natuur liep ik weer naar de schuifpui en mijn oog viel net op tijd op dit stilleven, anders was ik er in gestapt en had ik veel smurrie van tussen mijn tenen kunnen vissen; o getsie, ik moet er niet aan denken….. Dit is al wat er over is gebleven van wat een uur eerder een vrolijk huppend en vliegend vogeltje was, de pootjes, een veer en de darmen; de kat was sneller. Even later zag ik een ekster met de kliekjes er vandoor gaan, en dan is de natuur toch wel weer mooi, er wordt niks verkwist.
IMG_2087

2 gedachten over “Mooi is de natuur

 1. Truus

  Wat een prachtige foto’s!!!
  Ben benieuwd hoe je het vleugelpatroon gaat uitwerken tot een quiltpatroon-wordt vervolgd???
  gezellige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Anne Marieke

  De natuur is zeker mooi, vooral van heel dichtbij.
  Voorkeur voor de foto met de grijze achtergrond.
  Die vleugeltjes van libelles zijn echt prachtig. Ze glanzen ook zo mooi in het licht.
  Schoonheid zit vaak in kleine dingen.

Reacties zijn gesloten.