Bezoek van Down Under

Rens Broos uit Australië en Jacqueline uit Etten-Leur liepen vrijdag bij Quiltshop Leur de kelder in waar ik aan het werk was. Ze hadden mijn auto voor de deur zien staan, zagen me niet in de winkel staan en vroegen aan Marij of ik er was, en zij stuurde de dames naar beneden, want de longarm machine staat sinds een maand niet meer in de workshopruimte maar in de kelder, waar het heerlijk toeven is, lekker koel en ongestoord.
“Hallo Shirley, gaat alles goed met je?”, vroeg de grijzeblonde dame, ze kwam me heel bekend voor, ze leek heel veel op een Australische quiltster, maar dat het ze ook was, dat drong niet gelijk door. Pas toen ze weer wat zei, hoorde ik een typisch Australische intonatie….”Rens? Rens Broos? Huh, hoe kom jij hier?”, en ik gaf haar a big hug. Goh wat leuk!
IMG_9210
Ik had helemaal gemist dat ze naar Nederland zou komen, ik ken haar van een Yahoo quiltgroep van tig jaar geleden, en ze was bij haar vorige bezoek aan Nederland samen met haar vriendin langs komen wippen bij ons thuis. En nu -6 jaar later- zien we mekaar weer, en ze zijn beiden geen spat veranderd ☺ Ze gingen na een praatje en wat shoppen in de winkel weer verder, ik ging verder met mijn werk; Rens vertrok de volgende dag naar Schotland waar haar dochter woont.
  IMG_4368
En de quilt waar ik aan werkte kwam diezelfde middag nog af, ik had vrij spel gekregen wat betreft doorquiltpatroon, en omdat de quilt vrij druk was van zichzelf, besloot ik er met een all-over patroon overheen te quilten uit de vrije hand; het is wel onregelmatiger dan wanneer je met een panto werkt, maar dat maakt het ook wat speelser.

Hier kan je een filmpje zien met uitleg over een panto. Ik wil het echt gaan leren, maar dan moet de aangeboden quilttop wel retestrak zijn volgens mij, want je werkt vanaf de achterkant van de machine kijkend naar de tekening, en dan zie je niet wanneer de C-cupjes in de quilt tot vette plooien gequilt worden. 
Hij voelde -eenmaal van de machine af- lekker soepel, en na een wasbeurt (gewoon op 30 graden bonte was, met een doosje colourcatchers in de machine en max 1200 toeren centrifugeren, en dan in de droger) zal hij nog mooier er uit zien. Moet je zien wat een verschil, met of zonder quiltwerk IMG_9101IMG_4371het leeft. En de achterkant ook IMG_9224
Toen ik de eigenares van de quilt belde om te zeggen dat hij klaar was en opgehaald kon worden, bleken we mekaar te kennen van de basisschooltijd van onze kinderen. Ook weer zo leuk.

8 gedachten over “Bezoek van Down Under

 1. Johanna Zweden

  O wat leuk Shirley dat was zeker een leuke ontmoeting!

  Wat een leuke fotos van je, en wat super dat het zo goed bevalt

  wat een mooi quilt

  Liefs vanuit Zweden

 2. (Anne)Mieke de Vries Thesing

  Leuk he zo’n ontmoeting in een grote wereld die dan weer heel klein blijkt te zijn.

 3. Hermie

  Leuk die ontmoeting, ik had het gehoord van Jacqueline dat je zo verrast was. Wat heb je die quilt mooi doorgequilt, inderdaad lekker speels uit de vrije hand. Lijkt me zo leuk met zo’n machine te quilten

 4. Yvonne

  Wat een toevalligheden! Altijd leuk zo’n onverwachte ontmoeting. Prachtig hoe je de quilt hebt doorgequilt.

 5. Jacqueline

  Via Hermie,s Blog kom ik bij jou, wat een leuk verhaaltje over ons bezoek.
  De quilt is heel mooi geworden.
  Groetjes, Jacqueline.

 6. Truus

  Altijd leuk zo’n onverwachte ontmoeting en deze helemaal!
  Dus jij hebt nog dezelfde auto als 6jaar geleden dat ze die herkenden? (lol)
  Wat wordt een quilt altijd levendiger en mooier als het is doorgequilt. Moet ook maar eens op zoek naar een adres hier in de buurt-er ligt al een quilt 5 jaar te wachten….
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 7. conny

  Hoe leuk als je zoveel mensen kent met dezelfde interesses.
  Die quilt is echt mooi geworden Proficiat wilde dat ik dat ook zo kon.
  Mijn weddingring is ook laatst door iemand met een panto gedaan en erg mooi geworden maar ik weet niet hoe ik hier een foto zou kunnen plaatsen.
  Groeten, Conny

 8. Auckje van der Leij

  Knap van je dat je zo kunt longarmquilten! Blijf het toch een beetje griezelig apparaat vinden, ha, ha, onbekend maakt onbemind!

Reacties zijn gesloten.