Meer voer voor de ogen

Voor de hartjes van de hexabloemen kwam ik gele wol te kort, in het fotoroldoosje zitten tien hartjes, en ik denk dat ik uit het kleine restje wol nog hooguit vijf kan halen
IMG_0324
dus bestelde ik er dinsdag een bol bij, en omdat de verzendkosten hoger waren dan wat die ene bol waard was, bestelde ik wat meer kleuren (dezelfde kleuren die ik al heb gebruikt), en een dag later was de doos al binnen.
“Die doos is van mij 😻”, zie je Jon denken.
IMG_0326
Even om eentje een randje haken om te zien hoe groot ze dan zijn,
IMG_0355
Nog eentje dan, en gelijk vasthaken aan de andere bloem; je ziet goed dat het haken van de gele hartjes niet mijn favoriete werkje is, ze zijn allemaal anders van maat en netheid, maar ik heb het losgelaten.

IMG_0358
Oei, ik heb iets verkeerd gedaan. Zie maar, ze zitten niet allebei met de goede kanten naar boven (je ziet het oa aan de buitenste rand, de kettingsteek ontbreekt bij de oranje rand aan de buitenzijde).

IMG_0360
Uiteraard had ik de losse draadjes al keurig weggewerkt en moet ik een stukje haakwerk losknippen, snel opgelost en opnieuw gehaakt

IMG_0361
En toen nog twee gedaan

IMG_0363
Met het kussen er onder om het werk hoger te hebben en mijn handen te ondersteunen

IMG_0365
Oeh, verslavend. Nu kan ik het een beetje afwisselen, losse hexagonbloemen haken en ze aan elkaar haken.

Evelien is klaar met haar randjesdeken, in een randje bovenaan kwam ze van het grijs net te kort om volle toeren te maken, dus wisselde ze het af met  crème, leuke oplossing.
IMG_0353
En ze is nu begonnen aan de scrumptious tile blanket met wol uit eigen voorraad. Een pittig patroon voor een beginner, maar afdoende leert ze en gelukkig kan je op YouTube heel veel uitleg vinden. En het is lang niet zo saai als alleen maar banen van hetzelfde haken.

De herfstasters van dichtbij, de kleuren groen, paars en geel gaan zo mooi samen
IMG_0306
Ik raapte een groot magnolia blad van het natte gras af en een kleine salamander bleek er onder te zitten, het beestje liet zich makkelijk oppakken en ik legde hem tussen de planten bij de vijver zodat ik er niet op zou stappen, en hij verdween razendsnel uit het zicht.

Sherlock legde een vette kikker op het gras neer en toen deze na een klein bemoedigend tikje met zijn pootje niet bewoog, en Sherlock zijn aandacht even verslapte en opkeek toen hij een vogel hoorde kwetteren, raapte ik de kikker op en liet het los in de vijver. Heel even lag de kikker roerloos in het water tot het doordrong dat hij veilig was, en met een paar grote slagen zwom het weg onder de waterplanten. En Sherlock speurde nog lang het grasveld af naar de kikker 🤣

Eén gedachte op “Meer voer voor de ogen

 1. Truus

  Leuk toch de verschillend gevormde gele hartjes? Dat geeft wat levendigheid aan je bloemen.
  Wat een mooie deken gaat Evelien maken– zag het voorbij komen bij de Scheepjes site.
  Wat leuk een salamander in je tuin en nu maar hopen dat je poezenkinderen ze niet ontdekken.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.