Makkie

De hanglamp in de keuken deed de laatste maanden af en toe gek, opeens flikkerend licht van beide lampjes in de hanglamp en dan weer normaal alsof er niks aan de hand was, tot hij maandagochtend “Doe het zelf maar,” zei, nadat het licht met geflikker gevolgd door een tik was uitgegaan. Het probleem zat hem niet in de lampjes, nog geen half jaar oud, maar aan iets in de kap bij het plafond, en bij het verwijderen rook het daar ook naar iets wat aangebrand was. Geen lamp boven de tafel gaat niet, dus ging ik naar een bouwmarkt om een nieuwe lamp te kopen. Na wat zoeken, vergelijken en twijfelen, viel de keuze op eentje die werd geprezen om de makkelijke installatie.
IMG_8350
Er moesten drie gaatjes geboord worden in het plafond, gelukkig hebben we een serieuze klopboormachine, en oordopjes, alleen kwam ik met de betonboor niet dieper dan iets van 1 cm, de boor raakte iets heel hards en werd bloedje heet. En ook ik kreeg het steeds warmer. DH stelde voor om de vriend van dochterlief om hulp te vragen, en ja hoor, na het eten kwamen de hulptroepen.

Er bleek metaal zichtbaar in de boorgaatjes, en hij besloot hier niet verder in te gaan boren, maar de gaatjes te gebruiken van de centraaldoos (waar de draden uit het plafond komen), en gaatjes boren in het bevestigingsplaatje van de lamp. Dit ging allemaal heel vlot, en het zat mooi strak tegen het plafond aan, maar toen moest de kap hierop gedraaid worden, en zie dat maar eens te doen zonder dat de elektradraden of de zekeringsdraad er tussenuit willen piepen. Mijn petje af voor Ferry die met drie paar ogen op hem gericht boven zijn hoofd werkend kalm bleef. En opeens pakte de kap het schroefdraadgedeelte, opluchting alom.
IMG_8351
Dikke knuffel voor de hulp, en vreugde toen de lamp het nog deed ook, pfew.
IMG_8346
En het licht is op het felst echt super helder, heel fijn als we eten of de krant lezen, maar als Sophietje op tafel verschoond moet worden, kunnen we het licht wat minder fel zetten, beter voor de oogjes.

Over Sophietje gesproken, 🥰 we mochten weer oppassen
IMG_8374
Het was genieten, en na het flesje lekker in bad en toen in bed, terwijl haar mama en papa uit eten waren ter ere van Tim’s verjaardag een dag eerder. 
IMG_8377
En de volgende dag ging ze samen met haar papa boodschappen doen, zie ze genieten
5d8d9e96-9ecc-4c1a-ad1d-5e7b88e477ed
Toen ik thuis kwam van de psychologe met de opdracht goed voor mezelf te zorgen en me te focussen op leuke dingen, zag ik dat deze foto in de whatsapp was binnen gekomen, nou, leuker dan dit kan toch haast niet?

Tien minuten werkje in de voortuin: onkruiden verwijderen tussen de Euonymus langs de oprit, zie de geraniums mooi roze bloeien.
IMG_8339
En via de tuinpoort liep ik naar de zijtuin, IMG_8367
Jon had al geklaagd dat de blauwe regen hem behoorlijk in de weg zat als hij op de schutting wilde springen, en omdat deze bijna was uitgebloeid besloot ik alle takken die bij de opgaande klimmer linksaf sloegen er af te snoeien.
IMG_8369
Hier een foto van een paar weken geleden. Nu kan ik zorgen dat er maar een uitloper links af slaat ipv vier, en deze kan ik dan begeleiden over de bovenkant waar de dwarsleggers op liggen. Wie weet zitten hier volgend jaar alweer bloemen in.
IMG_8148
Jon wierp een goedkeurende blik op de stapel takken en liep alvast naar de vijver
IMG_8371
Samen naar kikkers kijken vind hij geweldig, en als ik blaadjes uit het water haal volgt hij elke beweging die ik maak. Met het maken van deze foto keek ik naar de magnolia grandiflora, zijn dat allemaal bloemknoppen?
IMG_8363
Al die lichtgroen/gele “puntjes” op de toppen van de takken, het zijn er veel. We zullen het zien over een maandje of twee, denk ik. Roomwitte bloemen maatje ontbijtbord, zo mooi.
IMG_8364
Met een foto van dit schitterend stukje natuur laat ik het hier even bij, de bieslook in volle bloei, de bijen zijn er blij mee
IMG_8366

Eén gedachte op “Makkie

  1. Truus

    Je was alweer druk bezig in de tuin.
    Leuke foto’s van Sophietje– heerlijk lachebekje.
    Geniet van een mooie dag al staat hier de wind pal op de achtertuin.
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.