Madrid bezocht

De afgelopen 6 dagen zat ik met mijn ventje op hotel in Madrid, even een weekje er tussenuit; de blogjes die jullie deze afgelopen dagen hebben gelezen, had ik eerder al geschreven en in geprogrameerd, handig is dat. Ik heb soms zoveel (waar gebeurde) verhalen in mijn hoofd, maar elke dag 1 blogje plaatsen is meer dan zat, maar door ze op te slaan kan ik ze bewaren voor komkommertijd of vakanties.

Madrid is een prachtige stad om te bezoeken in de lente, nog niet al te warm, en dan met al die bomen in bloei, schitterend! 
Maar daarover in latere blogjes meer, nu eerst even vertellen over de quiltwinkels, want dat is ook cultuur, niet waar? 
We hebben er 2 bezocht, plan was 4, maar eentje was er niet meer, in die straat op dat adres zat een beveiligd torenflat/kantoorgebouw achter een beveiligde parking, niet alleen met hekken en slagbomen, maar ook met bewaking, nou, dat lijkt me een beetje overdreven voor een quiltwinkel, de hele straat leek vrij nieuw; en de andere winkel lag 40 km buiten de stad, en dat was ook geen strak plan, dus zijn we naar de volgende winkel gereden.

Dechado stond in een frisse ruim opgezette wijk, degene die in de winkel hield sprak goed Engels en was vriendelijk, net als de rest van de aanwezige vriendelijke dames. Ik kreeg toestemming om foto's te maken, en heb er heel wat gemaakt. Het was een grote winkel, stond wel propvol met kasten en zo (zie foto's), maar was licht en fris. Achterin was een grote workshopruimte waar op dat moment ook les werd gegeven aan een viertal dames.  Ik vond dat de stoffen die er waren erg veel van hetzelfde was als in NL, maar wel wat duurder. Veel handwerkspullen ook, zoals borduurspul, en lintwerkspul, enzo. Op de foto in de slideshow klikken als je de foto's groter wilt bekijken.

De volgende winkel Canamazo op het lijstje ligt in een hele oude wijk in de binnenstad, een groter contrast was haast niet denkbaar,  je moest bukken en trapjes af om in de winkel te komen, die op slot zat en pas open ging nadat ze zag wie er voor de deur stond.  Het was een schattig winkeltje van binnen, bomvol stoffen die op half doorgesneden rollen in de schappen lagen, en heel veel klassiek spul, van Japans en veel Dorrystoffen zal ik maar zeggen, en in een andere hoek herkende ik ook veel Merel's en Evy's. Hoe meer je rond keek, hoe meer je ontdekte, maar dat is met alles in het leven.

Hier sprak niemand een woord Engels, de leeftijd lag ook een slag hoger en de dames keken nors, niet echt uitnodigend, maar goed, wie weet waar ze het net op dat moment over hadden he. Toch liet ik me niet ontmoedigen, en toen ik met handen en voeten vroeg of ik foto's mocht maken ("soi holandaise, permissio por favor photografé? ", zei ik, je lacht je toch rot?) glimlachte de oude dame zowaar en knikte tegen mij van ja (si, si), in ratelend Spaans vertaalde ze denk ik mijn vraag aan de anderen, ook achterin waar een workshop gaande was, die ook even een kort knikje gaven.
Ik had hun zegen, gelukkig maar, want ik wist op dat moment even niet meer of de vlekjes die ik zag op de stofjes zaten, of voor mijn ogen.
 Ik voelde me al de hele nacht/ochtend niet lekker (overgeven, misselijk, buikpijn) en stond al binnen 10 minuten weer buiten, want het zweet brak me uit. Je ziet ook dat ik in deze winkel veel minder foto's heb gemaakt.
Heel erg vervelend vond ik het op dat moment, meer niet, maar na het bezoek van beide winkels wilde ik maar 1 ding, naar het hotel en naar bed.
Ik zal jullie de details maar besparen (nou, vooruit dan, misschien in een volgend blogje toch iets meer vertellen) , maar ik bleek dus voedselvergiftiging te hebben, en heb bijna 2 dagen op bed gelegen/ op de wc gezeten. En mijn lieverd zat continue bij me, behalve bij mijn pitstops; ik voelde me beroerd en schuldig, en hij voelde zich machteloos en had met me te doen. Dat is liefde he.
Nooit never meer eet ik Tiramisu op vakantie! Dit is het enige wat ik kan bedenken dat de boosdoener kan zijn geweest, ook al smaakte hij de avond te voren overheerlijk, en waren het maar 3 eetlepels (in een vrij sjiek en heel erg fris/schoon restaurant durfde ik het wel aan, helaas). 

Photobucket Ziet er toch onschuldig uit? Zo mooi, zo lekker, te mooi om waar te zijn. Was dit dan de wolf in schaapskleren; er hoeft maar 1 slecht ei bij te zitten; lesje geleerd.

0 gedachten over “Madrid bezocht

 1. Anita A

  Wat sneu, ben je zes dagen op pad, ben je twee dagen ziek,gatver niet leuk. En echte liefde is toch wel fijn, nietwaar??
  Handwerkwinkels bekijken in het buitenland is eigenlijk altijd leuk. De materialen lijken vaak wel het zelfde maar de resultaten zijn vaak erg afwijkend van wat wij gewend zijn. Verschillende cultuur, verschillende smaak, maar wel erg leuk om te zien. Jammer dat ik er niet ook bij was, had het graag gezien.
  groet,
  Anita A

 2. betty

  O, hel, dat is toch niet wat je wil op zo’n leuk reisje. Super leuk dat je toch nog de quiltwinkeltjes hebt bezocht en vast meer nadat je opgeknapt was..

 3. Jantine Urban

  Och arme, gelukkig hadden jullie meer dan twee dagen voor Madrid. Die eerste winkel was prachtig.. en die tweede… ik moet er niet aan denken al die stof op halve rollen te moeten rollen of zouden ze dat zo aangeleverd krijgen?

 4. Gert

  Wat lekker zeg, om er in deze tijd van het jaar even tussenuit te zijn. Mardid ken ik niet, maar het lijkt mij wel een mooie stad. Balen van die voedselvergiftiging: dat gooit dan toch wel wat roet in het eten.

 5. Els

  Wat een heerlijke dagen heb je gehad zeg! Balen dat je ziek bent geworden grr zal je altijd zien …

 6. Dorien

  Leuke fotoos heb je gemaakt van jullie Madrid uitstapje. Jammer dat je ziek bent geworden. Maar….. je bent nu wel af gevallen, daar zullen de ww heel blij mee zijn. Bij mij ging het deze week ook goed, min 1,4, jij snap deze geheimtaal wel he. Doei en beterschap Dorien

 7. Else

  Het kan ook niet “gewoon” gaan als jij weg bent (lol, oeps!) Maar tussen de regels door lees ik dat jullie je toch prima hebben vermaakt samen. Fijne avond, knuffel Else

 8. Erna

  Ach wat jammer n2 van de 6 dagen ziek in bed liggen en dat van zo’n toetje. Maar de andere dagen hebben jullie zo te lezen heerlijk genoten. Groetjes, Erna