lekker recept

Eergisteren zaten de familieleden aan de frietjes, terwijl ik aan een geïmproviseerde pastaschotel zat, en toen ik de dames elk een hapje opdrong lieten proeven, waren ze net zo enthousiast als ik, dus ga ik dit recept een keer voor iedereen maken. Helaas was mijn bord leeg eer ik er aan  dacht om er een foto van te maken, dus die komt later wel.

Pasta met kip
Neem gekruide kipkarbonades of gemarineerde kipfilet, reken op 1 per persoon en bereid ze in een braadzak in de oven. Ik heb 4 stuks in een zak op 200ºC 45 minuten laten garen.
Kook pasta, neem schelpjes of staafjes, geen lange slierten, want er komt geen saus bij die de boel samen doet plakken.

Zorg dat de kip 10 minuten eerder klaar is dan de pasta en zorg dat onderstaande dingen klaar zijn voordat de kip klaar is.

Snipper een ui in fijne stukjes, reken op ½ eetlepel p.p.(overheerst snel)
Snijd tomaat in kleine blokjes, reken op 1 tomaat p.p.
Verkruimel Fetakaas in kleine brokjes, reken op 3 eetlepels p.p.
Slamix: eikenbladsla, lolla rosso, veldsla o.i.d. in kleine stukjes handvol p.p.

Zodra de kip klaar is haal je het uit de oven, giet het vocht in een juskommetje en trek met een vork -of snijd- het kippenvlees in kleine hapklare stukken. Bedenk zelf wie er wel en wie er geen vel lust, voor de lijnende dames beter geen vel nemen.

Giet de pasta af, maar spoel hem niet af, zonde van de smaak. Verdeel de pasta gelijk over de borden, leg alle ingredienten er overheen. Schenk dan uit het juskommetje wat bakvocht over de pasta, (ja, ook voor de lijners) en hussel het een beetje door elkaar. Super zalig lekker. Zet de kom met sla en nog tomaten, kaas, ui en juskommetje op tafel, zodat men tijdens het smikkelen nog wat kan toevoegen.

Niks afwegen, gewoon je bordje vol, en stoppen met eten als je genoeg hebt. Wat je na het ‘ik heb genoeg’ gevoel nog opeet, kan je net zo goed op je heupen smeren. Ik heb 17 p gerekend voor dit geheel, onderaan staat hoe ik hierop kwam. Dit moet ik natuurlijk niet elke dag eten, want 17 p voor een warme maaltijd is veel, maar zo af en toe kan het geen kwaad.

Is ideaal om te eten voordat je naar een feestje moet, je zit dan zo lekker vol, dat je de verleiding tot snaaien goed kan weerstaan. En neem wel een gebakje bij de koffie op het feestje, anders ga je je zielig voelen en later op de avond als troost juist wel snaaien.

Voor de DDC dames heb ik hier de punten, zet je bord op weegschaal en na elke toevoeging te hebben gewogen druk je op de 0 knop:

Pasta per 30 gr 3 p., maar neem je meer dan 60 gr of heb je geen zin om pasta af te wegen omdat je er toch royaal boven zit, reken dan 7 punten voor een vol bord naar wens;kip uit braadzak 4 p. voor 1 ons (is ’n mooie portie); fetakaas 4 p. voor 60 gr of je neemt 60 g van Feta light, dan hoef je maar 2 p op te schrijven. Alle groenten zijn 0 p,

De jus, daar zit ik mee, er zit vet van het velletje bij, maar hoeveel is niet te berekenen vanuit de stoel, dus heb ik er 2 p voor gerekend, aangezien dit ook het verschil is van kip met en zonder vel bereid.

15 punten als je Feta light heb gebruikt, 17 als je de gewone Feta neemt, en 13 p als je een afgewogen portie pasta van 30 g heb genomen in combinatie met de light Feta.