Labelen

Op een quilt hoort een label, tenminste, als je de quilt ooit ergens in een winkel of tentoonstellingsruimte wilt ophangen, en het is ook handig voor jezelf als je wilt weten wanneer je de quilt hebt gemaakt. Voor de gezellige ‘Stitch a little, talk a lot’ quilt die in Mei op de tentoonstelling in Etten-Leur komt te hangen heb ik een foto van de quiltdames verkleind en gewoon op witte popeline geprint, (popeline heeft een hele fijne dichte weving net als batik, en hierdoor komt de tekst en foto scherp afgedrukt). De stof had ik op maat geknipt op freeserpaper gestreken, en dit ging zo de printer in na een schietgebedje.  Het ging hierna tien tellen onder de hete strijkbout ter fixatie. Deze quilt zal niet vaak gewassen worden, dus ben ik niet zo bang van verblekende tekst of foto.
IMG_4281
Ik had al eerder al alle gegevens op de achterkant geschreven met een micron pigmapen, het label is voor de duidelijkheid.
IMG_4295
Nog even de speldenkussentjes gevuld, nee, het ligt niet aan je ogen, de foto is wazig.
IMG_4293
de oogjes van de kat heb ik met mettler machinaalborduurgaren geborduurd, en klaar is deze quilt
IMG_8537
Voor de ‘My Home or Yours’ quilt zat bij het patroon een label op papier getekend, dus snel overgetrokken op stof, en nadat het huisje erop zat met needleturn appliqué, jawel, wilde ik voordat ik de tekenlijntjes ging borduren toch ook maar de tekst er opzetten. Spellingsfout in de naam van Lynette werd gecorrigeerd, beetje slordig maar daar zou ik me met een krul wel uit hebben kunnen borduren. Maar toen ik daarna My Homo schreef en van de o een e maakte en zag hoe rommelig dit er uit zag, 
IMG_8522
had ik hier zo de pee in dat ik niet eens wilde proberen dit te verbloemen met een krul in de o. 🙁 Volgende keer eerst alles op stof schrijven, en dan pas appliqueren, of een uitwisbare pen gebruiken.
Terwijl de quilt gewassen en gedroogd werd (hier ligt hij kleddernat na een korte bonte 30 graden was met 600 toeren centrifugeren op de grond in een kamertje met de deur dicht te drogen)
IMG_8532
heb ik maar een simpele label geprint, en het er op genaaid. Natuurlijk kon ik ook hier mezelf weer betrappen op een fout  slordigheid, want ik kwam er pas achter dat ik hem op zijn kop had vastgenaaid toen hij vast zat. Een label met hindernissen zullen we maar zeggen.
IMG_4291

3 gedachten over “Labelen

 1. Truus

  Bij het optillen van de punt om de label te bekijken staat de tekst nu niet op de kop!
  Goed idee om het zo op deze stof de label af te drukken. Heb ook wel eens op stof geprint door de stof vast te zetten op kopieerpapier met plakband-dat ging ook goed.
  Zonnige dag!
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. wilma oud

  Oh oh, ik kan me voorstellen dat het gebeurt en ook dat je je er later aan ergert. De meeste spellingsfouten gebeuren, wanneer je erg je best doet om mooi te schrijven. Ik spreek uit eigen ervaring. Maar het is handwerk he. Groetjes Wilma

 3. Jeanine

  Wat een vlijt Shirley’s. 2017 is voor jou al een echt quilt jaar! Dadelijk zijn alle ufo’s affo’s ?. De quilt van LYnette Anderson is heel mooi geworden. Ik heb hem ook gemaakt in het blauw, maar hij is toch weer heel anders als die van jou. Moet toch altijd lachen bij je belevenissen en deze keer dus met je label ruzie….?. Groetjes Jeanine

Reacties zijn gesloten.