Kleurrijk genieten

Gisteren kocht ik een serie flanellen lapjes, van elk 25 cm omdat ik er vrijwel zeker van was dat ik thuis nog een heleboel bijpassende flanelletjes moest hebben. Het enige onzekere was waar ze zouden liggen, 1 blik in mijn naaikamer en je weet waarom. Laat ik nou toch -op zoek naar een ander lapje voor de Girls Day Out applicatie- mijn tenen stoten tegen een akelig in de weg liggende tas en toen ik die tas opzij wilde schuiven met mijn voet -zo gaat dat in mijn kamer- viel er een deel van de inhoud uit en ziedaar, de bijpassende flanelletjes! En willen jullie nou een heel sterk verhaal horen? Deze flanelletjes zijn allemaal stalen stof van dezelfde serie als die ik gisteren heb gekocht! Nee, er bestaat geen toeval. Op bovenste foto liggen links de gisteren gekochte lapjes, de foto daaronder is mijn buit van gisteren.PhotobucketPhotobucketJa, die rozenstofjes links op de foto zijn om te smullen zo mooi, ik laat ze even in de verpakking zitten tot ik weet wat ik er van ga maken, misschien ga ik ze gebruiken in de Girls Day Out quilt.

Een rondje door de tuin leverde me deze juweeltjes op, en ja, de hommels zijn onze eigenste huishommels, ik ben best wel trots op mijn jonkies. Net als deze brave mezenjongen, zonder te bekvechten delen ze ook hun eetplek. In het mandje zitten verantwoorde zaadbollen met gedroogde insekten, ja, hoe verzinnen ze het! De ouders eten zich helemaal vol met de levende insekten tussen de planten.

PhotobucketPhotobucket

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

0 gedachten over “Kleurrijk genieten

 1. Inge Slaats

  Shirley, wat zijn die stofjes móóóhóóói, ik zit hier mega te kwijlen en ben stikjaloers. Ik vind ze allemaal geweldig, de flanelletjes en die rozenstofjes, superdesuper!
  Mooie foto’s van de tuin.
  Fijne zondag!

 2. Yvonne aka sommeke

  De QTT in Terneuzen is ons jammer genoeg niet meer gelukt…. volgende keer beter en ik wacht met smart op foto’s van jou!
  Oooh, kwijlen bij die nieuwe lapjes van jou!

 3. linda cuvelier

  Shirley, bedankt voor de mooie foto’s van de QTT in Terneuzen. Is deze TT jaarlijks ronde dezelfde periode??
  Kustgroetjes,
  Linda C.

 4. Shirley

  Hai Linda, deze tentoonstelling is maar eens in de -ik meen- elke 3 jaar; de dames moeten tijd krijgen om weer een voorraadje nieuwe quilts te maken.