mooie dag

Vanmorgen was ik al vroeg naar Hoek gegaan, eerst lekker koffie drinken en wat bijkletsen met mijn ouders, en in ’t begin van de middag gingen we naar de quilttentoonstelling van de quiltgroep waar mijn moeder bij zit, in Terneuzen. Op de foto hier onder zie je de ‘huisquilt’ van de Diamond Patchers, en de spullen op de tafel op de voorgrond zijn van ‘de Parel’, de quiltwinkel uit Groede. Dat koffertje met lapjes zie ik nu pas, oei, net een schatkistje! En zie je die pastelkleurige stoffen op de rollen er voor? Allemaal flanelletjes, zo zacht, daar heb ik van elke kleur een stukje gekocht, voor de zoveelste ragtime quilt☺de huisquilt van de Diamond Patchers En op de volgende foto zie je mijn moeder -rode vest- met haar dealer praten, en ze heeft goed gescored kan ik verklappen. Dat de dames aan tafel er zo gek uitzien ligt niet aan de koffie maar wegens privacy heb ik ze onherkenbaar gemaakt. Ik had ze er ook af kunnen knippen, maar dan zou je het barretje niet meer zien, waar andere dealers staan.de parel Ik heb genoten, zoveel mooie quilts gezien dat ik er haast van ging stuiteren; ik gok op 75% traditionele en 25% moderne quilts, en van queensize tot A4-formaat. De quilt van mijn moeder viel in de smaak, ook bij de mannen, vanwege het vrouwtje dat op haar knieën zit te wieden.Photobucket Er waren ook quilts bij die je kon kopen, ooh er was er eentje waar ik zo hard voor viel, maar ik heb hem niet gekocht. €400,- was niet teveel gevraagd, maar ten eerste heb ik de stof in huis en ten tweede kan ik het zelf ook, dus nee, geen quilts gekocht. Maar het is wel fijn voor mensen die niet kunnen quilten. De andere winkel is Quiltshop Leur, de stof aan de rechterkant tegen de muur is cheaterfabric, het lijkt een Dear Jane maar het is stof dat aan de rol gekocht kan worden. Ideaal voor dames die niet van patchen maar wel van doorquilten houden.quiltshop LeurPhotobucket En hier boven zitten dames te werken aan blokjes, als ik het goed heb onthouden maken ze van die blokjes een grote quilt die weer verloot gaat worden over 3 jaar, als de Diamond Patchers hun jubileum vieren. Ik was van plan geweest ook een blokje te maken, maar het is er niet van gekomen, ik wilde voor de spits weer thuis zijn en moest om 3 uur dus weer weg. Verder ga ik geen foto’s showen, want de QTT is pas zondag afgelopen, daarna mogen jullie ze zien.

Photobucket

dit blokje heb ik afgekregen vanavond, terwijl de tv aanstond, half kijkend, half luisterend, zo verslavend. I made this small block while listening to the television, number 3 is on it’s way by now, such an addiction☺. The photo’s above are made in Terneuzen, the Diamond Patchers -from DOW chemical, the wives of employees or retired employees can only join this guild held their exhibition -every 3 years- and my mums quilt, the Garderner’s Journal was also present. I’m very proud of my mum, she made it in spite of her broken hand, she had her hand in plaster for weeks and it still hurts, even after a year! The photo’s of the exhibition will be in my album after closingtime, sunday.

0 gedachten over “mooie dag

  1. inge

    hei, ben vandaag ook naar Terneuzen geweest! het was een heel leuke tentoonstelling. ik weet niet waaraan het ligt, maar ik heb bij sommige foto’s op je blog maar een deel zichtbaar, als ik de rest wil zien moet ik de foto aanklikken…