Je blijft kijken

Zoals veel quilters heb ook ik de ‘afwijking’ dat ik bij series en speelfilms waar slaapkamers in beeld komen, op het puntje van mijn stoel ga zitten, niet vanwege mogelijke seksscènes, om te zien of er nog wat te leren valt, nee, vanwege de quilts op bedden, of aan de muren. Donderdagavond zag ik voor het eerst een quilt bij de Mentalist, tegen de muur achter het bed. Helaas kwam de quilt niet in zijn geheel in beeld, maar ik genoot er niet minder van.
PhotobucketPhotobucket
leuk is die hè, gemaakt van allemaal diamonds, scrappy no-brainer-quilts hebben ook zo hun charmes.Klik op het blauwe kubusje om te zien hoe je zelf het patroon kunt tekenen.
Photobucket Oeh, als ik deze zie, krijg ik jeuk; weer een WIMmetje er bij (Wil Ik Maken), opgebouwd uit allemaal dezelfde 60 graden diamandjes.

Gistermiddag waren mijn ouders hier, vanwege de verjaardag van DH die vandaag 53 is geworden. Mijn moeder had naast de gebruikelijke koektrommel vol choc-chipcookies, speciaal voor mijn lief gebakken, ook haar wedstrijdquiltje bij zich om te showen,
PhotobucketPhotobucketeen doosje;
PhotobucketPhotobucketPhotobucket en naaldenmapje, allemaal gemaakt van dat ene vlinderlapje, wat ze had gekregen (en moest gebruiken) voor deze wedstrijd.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
ik vind het niet gek dat zij hiermee de eerste prijs binnensleepte bij de Diamond Patchers, de foto’s op die website zullen ook wel snel volgen.
Het ophangsysteem is gemaakt van een deel van een klerenhanger voor rokken en broeken,
Photobucket
slim gevonden!
Mijn moeder had ook haar huizenquiltje bij zich, het middendeel was net klaar, en wat is het mooi geworden!
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Op advies van webloghelpdeskmedewerkster Melody heb ik de foto’s nu eerst allemaal verkleind in mijn Photobucket, voordat ik ze op mijn blog plaatste, zodat de pagina’s wat sneller laden. Het nadeel hiervan is wel, dat je door op de foto te klikken niet de draadjes kan tellen van de quiltjes, jammer maar helaas. Voor degene die mijn foto’s nog duidelijker willen zien, kunnen in mijn Photobucketalbum op zoek gaan. Heb je een uurtje?

0 gedachten over “Je blijft kijken

 1. Berna

  Wat blijft je moeder toch een bezig bijtje. Heerlijk als je op die leeftijd nog zo actief kunt zijn. Komt ze dit jaar weer mee naar Nieuwkerke?

 2. Ingrid

  De Mentalist speelt zich af in Sacramento (ben ik jaren geleden geweest, heel mooie stad met mooi oud deel) en die quilt mmmmm prachtig. Met scraps -heb ik ook genoeg- weet je, ik zet hem ook op mijn wim lijstje.
  En je moeder is zo kunstig bezig, heel mooie quilt heeft ze gemaakt en heel divers gebruik van haar stofje !! complimentje hoor..

 3. mieke

  Heel creatief van je moeder.
  Leuk dat ze er een prijs mee heeft gewonnen.
  En ook leuk dat bewerkte grote middenhuis.

 4. Anita - Vlijtige Handjes

  Zo leuk om je moeder lekker creatief bezig te zien. Truus Hartelijk Gefeliciteerd met je prijs. Leuke lieve dingen heb je gemaakt. Shirley ik zet mijn foto’s altijd in 1024 pix in mijn webalbum, Bij blogspot kun je dan nog aangeven of je ze groot of klein wilt plaatsen. WordPress heeft toch ook zoiets?

 5. Hermie

  allereerst gefeliciteerd met de verjaardag van je DH.
  Jouw moeder heeft erg leuke dingen weer gemaakt, inderdaad geen wonder dat ze de eerste prijs won. Leuk hoor, haar huis is ook al zo mooi, een mooi dakkapel er op.
  Leuk he als je quilt sop tv ziet> Ik heb een tijdje terug ook het beeld stopgezet voor een patroon wat ik zag in een tegevloer, daarna een foto gemaakt,misschien doe ik er wel niets mee,maar wie weet ooit.
  Ik heb je zonnebloem ook bewonderd, prachtig is hij zo geworden.

 6. Gert

  Ik kom zelf niet zo heel vaak quilts in films tegen, maar laatst viel mijn oog wel op een (bed)quilt: in de BBC serie Great Expectations (Dickens verhaal) zag ik ineens een quilt op bed liggen. Ik zal in de toekomst nog beter en anders op films en series gaan letten.

 7. Ines

  Gefeliciteerd met je mannetje en je moeder met haar eerste prijs, het ziet er dan ook allemaal heel erg mooi uit.

  Groetjes
  Ines