Veel weer vandaag

Op zoek naar een specifiek patroon in een bepaald tijdschrift kwamen alle tijdschriften op tafel, ik wist niet dat ik er zoveel had, en ook zoveel verschillende! Ze pasten amper op de grote tafel,
Photobucket Engels, Amerikaans, Spaans, Duits, Frans, Australisch en Nederlands, van naaldkunst tot artquilts, en alles wat er tussen zit. Maar wat ik zocht zat er niet bij, dus riep ik de hulp in van mijn broer die zijn weg op internet nog beter weet, en ze zijn op ebay te koop, dus hoop ik -met het doorsturen van de link) dat ik een Belgische quiltster hiermee heb geholpen (een beelid van haar is tijdens het maken van deze sampler verhuisd, en heeft het patroon meegenomen, zonder haar adres door te geven, dus nu zitten dames zonder patroon en kunnen ze hun quilts niet afmaken!). Tenzij iemand van jullie de Engelse Patchwork& Quilting hebben van jan. t/m juli 2005?
Photobucket
Het gaat om een quilt van Gwenfai Rees Griffiths’ country sampler quilt (Jan- Jun 2005 issues of British Patchwork & Quilting.) Tijdens deze zoektocht op tafel, ontdekte ik een paneel waar ik naar had lopen zoeken de afgelopen week, hij zat in een Homespun
Photobucket Photobucket Photobucket
ja, dan kan je lang zoeken, als het op zo’n onlogische plaats is opgeborgen. Hoewel, onlogisch? Hij ligt op de pagina waar hetzelfde paneel verwerkt is tot een quilt, en dan op een manier die ik wel heel erg leuk vind, als zwevende blokken! Ik heb wat met zwevende blokken 🙂
En terwijl de katten voor pampus lagen op de bank, want met zoveel onweer, storm en regen gaan ze echt niet naar buiten
Photobucket Photobucket (Zipje rekte zich even uit toen zijn rust verstoord werd door de flits) Photobucket
zat ik te naaien aan de label voor dit kraamcadeautje
Photobucket Geen naam
De tekst heb ik even weg gegumd voor de foto. Deze schattige wandelwagen zag ik voor het eerst op de weblog van Sommeke, toen ze daar de kaart liet zien die mijn moeder had gemaakt voor haar aanstaande omaschap. Tuurlijk heb ik het weer in spiegelbeeld gemaakt, maar dat maakt niet uit welke kant de kap op staat. (en nu moet ik denken aan het verhaal dat mijn moeder vertelde, toen mijn zus was geboren. Patty kon zo hard huilen, dat mijn moeder de wandelwagen op de veranda zette, met de opening van de kap richting de paddock,  de dichtstbijzijnde buren woonden te ver weg om er hoofdpijn van te krijgen 🙂
En nu snel het nest in duiken, morgenochtend ga ik met mijn moeder naar de QTT in Veldhoven, en we hebben er zin in! Wie weet zie ik jullie daar ook, en nu zal ik mijn best doen om a) namen te onthouden, en b) foto’s te maken van de meet& greets 🙂

0 gedachten over “Veel weer vandaag

 1. Elly L

  Wow jij hebt wel een hele bonte verzameling van tijdschriften.
  Veel plezier op de tentoonstelling

 2. Ines

  Wat zonde als je zo’n prachtige quilt niet af kan maken.
  Veel plezier vandaag.

  Groetjes
  Ines

 3. chrisjones

  Ik kan je jammer genoeg niet helpen aan dat patroon, maar ik hoop dat iemand het wél heeft. Zo zonde.
  Wat een enig paneel en dat etiket vind ik helemaal geweldig! Fijne dag.

 4. Jenni

  Nou ben ik natuurlijk veel te laat om je een fijne dag in Veldhoven te wensen 🙂 Horen (en zien?) we hoe je het hebt gehad? Ik ga zondag (jeuj!!) en hoop dat er ergens een stand is waar ze Aunt Becky’s en duimquiltvingerhoeden weggeven…….of in ieder geval goedkoop verkopen 🙂