Het zal je maar gezegd worden…

De antieke top is klaar, zondagavond naaide ik het laatste naadje dicht, en met een zucht van opluchting legde ik hem naast me, wat een megaklus was dat. In juli 2009 wat het plan om er aan te beginnen, lees maar. En 3 dagen later begon ik aan het middendeel, die weer 2 dagen daarna klaar was 🙂 . En bijna 3 jaar later ligt hij op de keukenvloer, mooi te wezen.
Photobucket
Zipje kon hem wel waarderen,
Photobucket Photobucket
terwijl Zopje zijn pootje oog ergens anders op had laten vallen, goede smaak!
De achterkantstof is helaas niet genoeg, ik kom minstens 1 meter te kort 🙁Photobucket De babyquilt afmaken is het volgende op mijn agenda, de top is af, en dankzij het kleurgevoel van mijn lief heeft het nu een groene rand ipv de roze die ik in gedachte had.
Photobucket
En dan, het zal je maar gezegd worden…..

Het is zaterdagavond en Tim heeft weer een ‘kaart’ avondje georganiseerd met zijn oude vrienden. De koelkast is goed bevoorraad,
Photobucket
de sokken van Suzanne zijn van onder de kussens weg gehaald, de antiek quilt met al haar benodigdheden ligt veilig op een site table in een verre hoek van de kamer. De aflevering van ‘The Closer’ is net klaar als ik de gestommel hoor bij de voordeur, wat een timing, en terwijl Tim zijn eerste gast ontvangt met een pilsje, duik ik de keuken in voor nog een kopje koffie, en wil de trap op gaan, als ik bij de voordeur iets wits zie bewegen, Zopje wilt er in (hij heeft een wit plekje bij zijn borst).

Ik doe de deur open met kusgeluidjes maken, gevolgd door een “Kom maar, poes,” als ik in de duisternis bij de deur een knul zie staan, die zijn fiets net tegen de paal heeft neergezet en bezig is hem op slot te zetten. Hij lacht, als ik tegen hem zeg: “Dat zal je niet vaak horen als je aan de deur staat: kom maar poes.”, en loopt snel (verlegen?) de woonkamer in, en ik vervolg mijn weg naar mijn naaikamer; Evelien heeft de grootste lol nadat ze mijn opmerking aan zo’n stoere knul heeft gehoord, “mama toch”.

0 gedachten over “Het zal je maar gezegd worden…

 1. Gert

  Gaaf dat je top van de Antieke nu klaar is, hij is erg mooi geworden! Gefeliciteerd met dit resultaat. En je verhaal over het roepen van de poes is erg grappig. Misschien heb je die arme jongen zelfs wel aan het blozen gemaakt ^_^

 2. Ingrid

  Haha, geen wonder dat die knul niet meer opkeek….
  Je antieke is echt prachtig hoor !!! wel jammer dat de achterkantstof net effe te klein was. Het is ook zn grote quilt he….
  groetjes vanaf zonnig en warm Bali

 3. Johanna Zweden

  Wat schitterend is hij geworden,een dikke pluim,
  Vind dat je man een goed keuze heeft gemaakt over die rand, die groene is schitterend
  Fijne dag groetjes Joke

 4. Dineke

  Hoi Shirley,
  Prachtig, prachtig, prachtig die antieke quilt top. Succes nu met quilten. Ik heb trouwens naar aanleiding van je berichtje van enkele weken geleden voor het allereerst in mijn leven gisteren zelf erwtensoep gemaakt. Altijd tegengehouden door het aangebrand gevaar. En mijn schoonmoeder kookte regelmatig voor de hele familie. Nu met het mandje in de snelkookpan is het prima gelukt. Bedankt voor de tip.

 5. Ansje

  PRACHTIGPRACHTIGPRACHTIG!!!!!!!! Wat ligt hij mooi vlak!! Nu aan het quilten?
  Groetjes Ansje

 6. MarPie

  De Antieke is een plaatje, wat mooi. De groenerand staat ook beter. Voorheen {klinkt beter als vroeger} zouden wij de rode wangetjes gehad hebben. Wel lachten, wij dan.

  Groetjes,
  Marga♥

 7. Hermie

  je antieke ziet er geweldig uit, echt een plaatje. De groene rand vind ik ook veel mooier, schreeuwt niet zo als die roze. Die volle koelkastenperiode ben ik al lang gepasseerd,was wel gezellig altijd,maar nu mis ik het niet meer. Ach ja die jongens kunnen er zelf ook wel wat van dacht ik maar.

 8. Willeke

  Ik lig hier helemaal in een deuk!

  Had mij zomaar kunnen overkomen!!!!!

  Ohohohohoh wat een heerlijkheid!!!

  groetjuzzzzzzzz