Het kan vrolijker

Het voelde als een verademing, niet meedoen met de gekte, toen ik in de rij stond bij de kassa op goede vrijdag; met voor, naast en achter mij afgeladen karretjes leek ’t wel Kerstmis op komst. Ik zette bij thuiskomst een pan eieren op, niet om te verven, maar gewoon op te eten bij het brood, en plukte het enige quilterige dat ik ooit voor Pasen had gemaakt van boven en legde het op tafel. Een chocoladehaas van ’t werk, en that’s it! Kaal? Misschien, maar ik hoorde niemand klagen.
Photobucket
op de foto hieronder zie je hem duidelijker (ligt even op de vloer, op 40 cm grote tegels), en zie je ook dat ik nog steeds, na al die jaren, geen tekst in het midden heb gestitched. Van uitstel komt afstel.
Photobucket
Ik bedacht me dat ik nog een andere quilt had met grappige kippen, en ook die kreeg een hangplek in het zicht, gewoon over de quilt heen die er al hing, dat is het donkere deel wat er bovenuit steekt.
PhotobucketPhotobucket
Zaterdag gingen we laat in de middag naar mijn ouders, nadat manlief en ik eerst naar een kerkdienst -voorafgaand aan een crematie- waren gegaan van de moeder van een collega van manlief; het was een zeer ontroerende dienst, aangevuld met mooi gezang van een koor. Voordat we van huis weg gingen, was er nog een lichte paniekaanval bij mij, ik moest in het net, liefst zwart, maar geen broek zat meer goed, de ene zakte van mijn heupen nog voordat ik kans kreeg om de rits dicht te doen, en de andere bleef wel in de taille hangen, maar slobberde flink rond de 3 B’s (buik, billen en benen). Nou ja, het moest dan maar, en met mijn jas aan viel het toch niet zo op, maar wat had ik het warm tijdens de dienst, die in een aula van een bejaardenhuis werd gehouden, en niet in een koude kerk.

Bij mijn ouders was het gezellig als vanouds, met zalige Monchoutaart, heerlijke verse kippensoep, en een lekker broodmaal met ijstaart toe, en na afloop kwamen bij de thee de chocolade eitjes tevoorschijn om de laatste gaatjes op te vullen; ik had een telvrije dag, dat sappen jullie wel. De poezenquilt werd van de muur gehaald, zodat ik deze thuis kan op pimpen.
Photobucket
Er zit te weinig kleurverschil in de bladeren, de lucht is te flets, kortom, het is een beetje een saaie quilt, dat vonden mam en ik. Deze quilt heb ik voor mijn moeder gemaakt in april 2006, zag ik aan de label achterop, en dit verklaarde voor mij genoeg. Ik had toen gewoon niet genoeg puf om me met dit detail bezig te houden, met nog 2 chemo’s te gaan, en was al blij dat ik dit voor mijn moeder had kunnen maken; ze had voor mij haar leven een half jaar on hold gezet om voor mij en ons gezin te zorgen.
En toeval wil dus dat de kippenquilt die ik naar beneden haalde om in de hal op te hangen, ( de BOM van Ufo’s) ook van diezelfde periode is. Na elke chemokuur kon ik me op een blokje richten, zodra ik een veer van mijn lippen kon blazen;  🙂 kippen … veren.

Het kattenquiltje is er een van McKenna Ryan, en lijkt groot, maar is het niet hoor, kijk:
Photobucket
deze 2 hieronder komen van dezelfde serie
PhotobucketPhotobucket

 

0 gedachten over “Het kan vrolijker

 1. sylvia

  heerlijk, niet meedoen aan de gekte!!
  doen wij ook niet, tenige is een bakkie eitjes en een bos gele blommen en we voelen ons er prima bij……;;))
  nu tweede paasdag: tijd om je quilts te pimpen!
  groetjes, Sylvia

 2. Anita - Vlijtige Handjes

  Hier ook geen gekte en géén calorieën extra. De grote kippenquilt is gaaf! en met de poes komt het ook goed. Daar ga jij je kunstenaarsoog eens goed over heen laten gaan.
  Fijne 2e Paasdag

 3. mieke

  Inderdaad het kan vrolijker.
  Maar het is niet verkeerd om een keer over een vervelende periode te schrijven.
  Gelukkig heb je weer fut om lekker bezig te zijn.
  Fijne dag, grtjs Mieke

 4. Renske

  Wat is je kippenquilt leuk! Zo vrolijk en met humor. Echt mooi. Je kat + zonnebloemquilt van je moeder is ook mooi. Ondanks dat je deze quilt in een moeilijke tijd gemaakt hebt, heb je het toch af kunnen krijgen. De details kan je altijd later nog doen of nu. 😉
  Wij doen ook niet mee met de gekte. Dat kerst tegenwoordig een vreetfeest is, is tot daar aan toe. Maar alle andere feestdagen, daar doen wij niet aan mee. Kom zeg, er zijn grenzen.
  Groetjes, Renske

 5. Erna

  Nou hier ook geen gekte. Maar wel een heel goedkoop weekendje. De kassamiep bij AH was helemaal van haar padje, wist absoluut niet waar ze mee bezig was. Uitkomst gratis frisdrank zo’n fourpack en gratis grillschotel voor 2 personen. En dat eet en drink me toch kei lekker. hahaha
  Je kippenquiltje is erg leuk, Trouwens alles wat je laat zien is leuk.

  Groetjes,
  Erna