Herkansing

De limoncello tiramisu welke ik op mijn verjaardag maakte bleek bij het opscheppen op de bodem erg vloeibaar, de smaak was er niet minder om, en ook de ingevroren portie bleek niet te versmaden, maar ik wil met zoiets graag dat het een beetje meer lijkt op het eindresultaat van de foto in het recept. Omdat Evelien afgelopen weekend kwam, ging ik zaterdag wederom aan de slag met dit recept, zie hier het resultaat
708B1ED8-F787-4456-A8D3-08EDD397EF0D
ik deed alleen 1 ding iets anders, ik voegde een schep suiker toe aan het eiwit zodat dit een steviger mengsel werd. Oh ik deed nog een ding anders, ik maakte geen citroensiroop meer, omdat ik het restje van de week ervoor nog in de koelkast had staan. Het was wel wat dikker geworden, wat stroperiger, maar dat was met een lekkere scheut of twee uit de limoncello fles zo opgelost. Wat ik ook anders deed (het derde dus, oei) was dat ik de citroenrasp toevoegde bij de eigeel, suiker en mascarpone crème. Ook begon ik met een laag in limoncello siroop gedepte lange vingers ipv een laag creme, dus ik deed 4 dingen anders, maar hield me verder wel aan het recept. ? En na afloop lekker zelf uitlikken ?
E1442DDE-5CDA-43AC-B662-7F5FE6C27F98
Zo zag het eruit nadat ik er drie stukken uit had gehaald, na een dag intrekken,
FDE905E3-8F36-4B2F-9FB2-469934028DDE
te zien aan de onderste laag lange vingers is het niet te nat, dus zal ik de volgende keer met het vullen van de schaal wederom met een laag creme starten. De smaak was er niet minder om, heerlijk dus. En wat staat het mooi met die sliertjes gecarameliseerde citroenschil.
167FEF09-886D-45B6-B5E5-A200618786AF
En omdat de rest in de diepvries gaat belanden heb ik op de bodem limoncello geschonken, en door de tiramisu een stukje omhoog te scheppen liep dit citroenlikeurtje door om zo ook de achterste koekjes soppig te maken. Dit mag nog een nachtje in de koelkast staan, en dan gaat het de diepvries in, wat er dan nog van over is ?
In dit filmpje zie je hoe je het zonder ei kan maken

 met (het liefst eigen gemaakte) lemon curd,

en dan heb je niks te vrezen van rauwe eieren.
Heerlijk bij de koffie, als toetje of bij iets fris, en omdat water soms een beetje saai is, en frisdrank toch wel aantikt, drink ik graag zelf gemaakte ijsthee. Men neme een lege schoongespoelde frisdrankfles, vult deze met koud water en hangt er een kruidentheezakje in,
736E0EFF-BF87-4EB5-BC1F-FAE9D42AA849
Heel lekker met de rooibos ochtendthee van Pickwick met munt en anijs, of de rooibos perzik-citroen thee, en laat dit een paar uur trekken, het lekkerste na een uur of 8.  Uiteraard ook heerlijk met verse munt, vervene of iets anders (eetbaars) uit de tuin, (zoek wel eerst op óf het geschikt is voor consumptie, want met de hype van bloemen toevoegen aan salades zou je misschien gaan denken dat onbespoten al eetbaar is. Kijk maar hier

3 gedachten over “Herkansing

  1. Truus

    Gisteren de prei/camembert taart gemaakt -prei vervangen door peultjes. Het was heerlijk!
    Had het recept opgeslagen maar kan het niet vinden dus was zoeken in jouw blog ‘ s!
    Dit ziet er ook heerlijk uit.
    IJsthee maak ik met munt /verschillende soorten -dus verschillende smaken en wat citroensap.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

  2. Ria van Slingerland

    Het ziet er zalig uit en dan ook nog die framboosjes er bovenop! Zo feestelijk en fris en fruitig. Daar kun je mee aankomen! En met een paar eenvoudige aanpassingen toch een mooi en lekker resultaat . Eet smakelijk allemaal! Mmmmmmm

Reacties zijn gesloten.