Verzorgen

We hebben meerdere egels in de tuin, ik heb er drie gelijkertijd gezien, waarvan deze twee lekker smikkelend van kattenvoer, 
9E793779-DB4A-4011-9BA7-14047B7D4CF6
En drinkend uit het waterbakje dat ik vlak bij dit voederplaatsje heb ingegraven (om te voorkomen dat ze het omkiepen), en ook al kunnen ze uit de vijver drinken, ze maakten er gelijk gebruik van. Ze kunnen onder de schutting door naar de achterburen en via hun voortuin naar de sloot zonder een weg over te moeten steken, gelukkig. Slapen doen “onze egels” in het huisje, ik zag ze naar binnen rennen toen Jon iets teveel interesse toonde, hij wilde ook van de brokjes snoepen.
A7909A08-FB23-422B-8167-4EF43D0078C3
De dag na het maken van deze foto’s had het ‘s avonds (de 17e) een paar uur stevig geregend, en dagen later is het onder de beplanting nog steeds vochtig, dus dit zal de slakken en wormen wel lokken voor de vogels en egels; ik zag vanmorgenvroeg vogels op het dauwnatte gras smullen van het lopend buffet, allemaal huisjesslakken die de grote oversteken maakten ? Het had gisteravond laat heel zachtjes gemiezerd, je kon de druppeltjes wel voelen maar dan moest je goed opletten. We wonen op een steenworp afstand van België, en daar (bij Antwerpen) had het toch serieuzer geregend, wij mochten er slechts aan ruiken.

5 gedachten over “Verzorgen

 1. Truus

  Leuk deze egels in de tuin –dat scheelt een hoop slakken!
  Heeft het bij jullie geregend?
  Het is hier kurkdroog en het gras is verandert in stro dus geen gras maaien.
  Zonnige dag ?
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Marry

  Wat verzorg je die arme egeltjes goed ! en ik verbaas me over regen??? hier al weken niets en we zitten vlakbij….alles is zo droog als wat , verschrikkelijk gewoon, sproeien wel af en toe en zag gisteren al merels op het gras pikken maar ik snak zelf ook naar een buitje !

 3. Jeanette de vries

  Wij hebben ook een moeder egel en kind elke avond op bezoek. Helaas hebben we ook ratten in de sloten rond onze tuin, dus het risico is groot dat ze aangetrokken worden. We proberen het een beetje in de gaten te houden. En maar hopen op regen al hebben we gelukkig een put met grondwater.
  Fijn weekend!

 4. Ada

  Leuk egeltjes! Ze hebben het maar goed daar bij jullie in de tuin! Hier nog steeds geen regen, hopelijk vrijdagnnacht. Ik heb 3 bakjes met water in onze gemeenschappelijke tuin gezet. Overdag zie ik de insecten drinken. Heb paar maanden geleden wel een egel gezien, maar daarna niet meer. Ik zal nog even gaan kijken.

Reacties zijn gesloten.