Heel erg jarig

Gisteren voelde ik me heel erg jarig. Toen de felicitaties binnen stroomden via messenger, whattsapp, e-mail, Facebook en bij zipzop.nl was ik in de weer met boodschappen doen en de boel klaarmaken voor de visite. Ik las een enkele snel tussen de bedrijven door en vlak voordat we naar bed gingen, maar was te moe om te reageren, jeetje wat lief allemaal, dank jullie wel 😘

We hadden het weer wel mee, warm genoeg om zonder weg te drijven buiten in de schaduw te zitten en te eten. De elektrische barbecue stond onder de veranda, ik had de tafeltennistafel daar voor de helft open geklapt zodat er ruimte genoeg was om spullen neer te zetten, en dat beviel wel. De jongens namen het bakken voor hun rekening en de meisjes de catering, wat een verwennerij. Manlief hield het de hele middag en avond vol en at zelfs een paar hapjes vlees en een stukje stokbrood mee, maar het smaakte nog niet echt lekker. Ik had Dim Sum hapjes voor hem klaargemaakt in de keuken en deze gingen gelukkig wel met smaak naar binnen. En uiteraard hadden we magnum ijsjes toe, heerlijk 🤤 Dat mijn ijsje kraaide van de lactose merkte ik toen ik de laatst hap had doorgeslikt, en niet lang daarna zat ik met buikkramp op de wc. Oei, dat was lang geleden, gelukkig bleef het bij deze ene keer en kon ik later lekker binnen meedoen met bordspellen, het was te fris geworden buiten (en morgen snakken we naar deze koelte).

Ik werd op  materialistisch vlak ook erg verwend, jooooh wat leuk en mooi allemaal, DH vond het flesje Dior maar karig dus kon ik ook de in lengte verstelbare graskantknipper nog toevoegen aan mijn lijstje, en hij knipt geweldig, veel soepeler dan die handschaar van Gardena, elke knip is moeiteloos raak. Het is dat we visite hadden, anders lagen de gazonkantjes er nu keurig geknipt bij😊

Van Suzanne en Ferry kreeg ik de twee kleurrijke haakboeken, ik heb al veel in gezien wat me aanspreekt, mijn vingers jeuken, ik weet al wat ik kan sparen, nog meer bolletjes wol 😊
Van Yvonne en Tim komen de mooie bollen wol van hetzelfde merk die ik voor de Harbour Blanket heb gebruikt; van de restjes ben ik nou bloemen aan het haken die later een hexagon vorm krijgen door er met licht garen rond te haken, maar ik wilde iets pittigere kleuren erbij hebben, en voila. Ze gaven me ook het superfijne tuinschaartje om dunne steeltjes/takjes te knippen (uitgebloeide bloemen), en hij knipt zalig, is lekker scherp en ligt goed in de hand, en het puntje is afgetopt zodat je hem in je kontzak kan stoppen zonder dat hij door de stof prikt (been there, done that) Komt bij de webshop van tuinmanieren vandaan en zat in rood vilt gewikkeld.
85E2640D-71AA-4E07-A713-DA41C0F58093
Een tas vol plantjes/stekjes van Evelien gekregen,
1E1916D3-46AF-48ED-BE2B-39B2F517BD79
Samen met het boek De Banketbakker, deze ontdekte ik via het YouTube kanaal Foodtube waar Cees Holtkamp laat zien hoe hij en zijn kleindochter allemaal lekkernijen bakt die je ook in zijn winkel in Amsterdam kunt kopen.
Toen iedereen weer naar huis was zat ik na te genieten, bladeren in de boeken, bolletjes aaien en plannen te maken voor de volgende dag.

De katten hadden zich gisteravond slechts vluchtig laten zien, als ze een sprintje trokken naar de keuken voor een hapje eten, en weer gelijk naar buiten renden. Alleen Jon genoot van de aandacht van het bezoek en was ook de enige die uiteindelijk binnen sliep vannacht, Puk en Sherlock zag ik nog wel in de tuin lopen toen ik afsloot, ze renden speels weg toen ik ze wilde aaien en schoten tussen de planten buiten handbereik, ze hadden duidelijk geen zin om naar binnen te komen. Fay zag ik nergens, ze had zich verstopt, of ze liep gewoon lekker langs het water te kijken naar de twee schildpadden die daar rondzwemmen. Maatje dinerbord, niet normaal. Vast ontsnapt uit de vijver van onze vorige buurman, ik vond elk jaar wel eentje in onze tuin.

Puk stond buiten bij het keukenraam toen ik beneden kwam vanmorgen en sprong zonder aarzelen naar binnen toen ik het raam opende en viel aan op het eten, Jon rook in het voorbij gaan even waar hij zoal was geweest, en liep via de schuifpui naar buiten. Steeds kwam hij weer binnen om te zien of die andere twee al thuis waren gekomen, een half uur later hoorde ik Sherlock eten en de vloer aanvegen toen hij klaar was,  hij probeert vaak de voerton over de bakjes te trekken, wat gelukkig nog niet is gelukt.

Pas na een uurtje toen ook Fay zich had gemeld, stoffig en wild kijkend alsof ze de engste avonturen had beleefd, toen pas had Jon rust in zijn kont en ging hij gestrekt bij de vijver in het gras liggen naast Puk. Fay rende er gelijk achteraan.
1C71F7AB-AA69-4279-8E21-399DD3B5549F
Oh, jeuk
A16F3927-1649-4407-A58B-B49632A10E83

7 gedachten over “Heel erg jarig

 1. Ingrid

  Ohhh echt jouw verjaardag vergeten

  Alsnog van harte met je nieuwe jaartje, geniet er maar van

 2. Truus

  Geweldige cadeaus heb je gekregen en gezellig met de familie buiten zitten– een heerlijke verjaardag!
  Dat kleine schaartje heb ik in t groen en is fantastisch.
  Morgen na genieten met dat warme weer en misschien al wat haken?
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Ines

  Nog gefeliciteerd en wat een geweldige boeken, ik heb ze ook en heb heel wat afgebakken voor Dick en de kleurige boeken van Karin Bloemen fleuren mijn wereld op, ik weet zeker dat jij er net zoveel van gaat genieten als ik.
  Knuffel van mij

 4. Rita

  Mosterd na de maaltijd, maar toch nog van harte gefeliciteerd. Je bent verwend; fijn hoor na alle zorgelijke maanden.
  En met de poezen maak je inderdaad van alles mee. Ik had een keer een winterkoninkje onder de bank; zo’n vogeltje is dan piepklein. Maar een ijsvogeltje heb ik nog nooit in het echt gezien.

 5. Yvonne aka sommeke

  Wat ben je heerlijk verwend voor je verjaardag, een dag met gouden rand waar je nog lang van kan nagenieten! Zaaaalig!

 6. Mieke

  Shirley, een beetje te laat, maar alsnog gefeliciteerd 🥳 met je verjaardag 🎂
  Leuke granney ’s heb je gemaakt. Grtjs Mieke

Reacties zijn gesloten.