Happy days

Het zit er op, koffie met gebak (dat veel lekkerder smaakt dan het er op de foto uit ziet)
A4F6AFAE-0674-4CC4-9C80-973EA3DA2B2B
om te vieren dat de chemo’s en bestralingen niet voor niets zijn geweest; vandaag kreeg mijn lief de laatste bestraling met daarna een gesprek met de behandelende radiologische oncoloog.
Alleen maar goed nieuws: van de grote tumor in de linker long is op een paar snippertjes restafval niets meer te zien, en de bestralingen afgelopen 2 weken van de kleine tumor in de rechter long lijken ook hun vruchten te hebben afgeworpen. Wat nu hiervan te zien is zal de komende tijd door het lichaam opgeruimd worden, het breekt eerst uiteen in kleine stukjes en die stukjes worden dan steeds kleiner. Het kan wel een jaar duren eer deze stukjes helemaal weg zijn.
Dat de andere tumor nu al is opgelost komt omdat dit een kleincellige carcinoom was die heel goed reageerde op de chemo. De andere kleine tumor reageerde veel minder op de chemo, ze denkt ook dat dit een andere soort tumor is.
Mocht bij de controles te zien zijn dat hij weer groeit dan wordt hier een biopt van genomen om een juiste behandeling te kunnen starten.

De oncologe was heel optimistisch over de prognose, en dat de bestralingen van het hoofd zonder noemenswaardige bijwerkingen zijn verlopen stemde haar zeer vrolijk. Het is op zich al een heel vrolijk persoon, helaas voor het bestralingscentrum vertrekt ze over een paar weken naar haar nieuwe baan in Brussel.

Er is een last van onze schouders gevallen, het is opeens een stuk lichter in mijn hoofd, en we durven nu echt weer te dromen over later. Nu nog een miljoentje winnen met de loterij 😎

Als het fenomeen schootkat nog niet bestond had Fay het wel uitgevonden, wat een kroelkont is dit, en ze vlijt zich na uitgebreide kopjes te hebben gegeven tegen hand, mobieltje, afstandsbediening of iPad gezellig op schoot, en wel dusdanig dat ze kan meekijken op mijn iPad. Kopjes geven tegen een kopje koffie heeft ze ook eens gedaan met gevolg dat mijn decolleté vol liep met koffie, ik snel opstond en zij zich net zo snel stevig vasthield aan mijn schoot met alle nageltjes die ze had, met gevolg dat ik allemaal gaatjes had in mijn huid en lusjes aan mijn broek.
FD0C291C-AE5D-4DBE-BED9-92EFCA986EC4
Puk zat naar buiten te kijken, hij had Jon in het snotje en wilde het liefst ook aan de andere kant van het raam zitten.
9C0B7092-BE02-4172-AC89-CDD6717C7F7D
Puk ging gelijk naast Jon eten toen hij binnen was en gedoogde zowaar drie aaien over zijn rug. Toen ik voor de vierde keer wilde aanzetten keek hij me aan met een “dacht het niet vrouwmens” blik, en schoot weg. Later kregen ze snoepjes en deze at Puk uit mijn hand, een zeer vluchtige aai tijdens het eten (meer een aanraking tijdens de vlucht) en toen weer een snoepje uit mijn hand. We komen er wel. Hij loopt nu ook niet meer weg als hij op tafel ligt en manlief loopt voorbij, en als ik bij de schuifpui sta om Sherlock of Jon binnen te laten, staat hij naast me, maar wel met een oog op mij, want als ik dan buk om hem te aaien, stapt hij snel buiten handbereik. Fay moet ik echt tegenhouden of ze glipt naar buiten.

Over buiten gesproken, kijk eens hoe mooi deze Fatsia Japonica weer uitloopt, hij heeft het naar zijn zin
58E240E1-A270-4262-9E4A-009ED8E56C71
Wat een kunstwerk, al dat nieuwe blad dat uit de knoppen komt

EE0B305E-BC9C-41D9-8C4F-E9391296A555
Allemaal baby pruimpjes aan de boom, jee, ik heb er nou al zin in in, en de minisering doet ook zo lekker haar best
060DA25D-1DC5-484E-8106-90AAFE095DC7
Als afsluiter een kort filmpje van hoe het hier dagelijks aan toe gaat, alleen ben ik meestal net te laat met filmen. Je ziet Sherlock die het vierkante kersthangertje aanvalt

Wat hebben onze poezenbeesten het toch goed. Je moet er niet aan denken als hier opeens oorlog uitbreekt en huisdieren plots zwerfdieren worden, zoals nu in Oekraïne,  wat een ellende toch. Gelukkig zijn er mensen die zich juist om deze dieren bekommeren, zoals Essie, de verzorgster van de dierenopvang die Puk en Fay in huis nam ter socialisatie, ze zamelt nu via getfundet.nl geld in, alle beetjes helpen. Klik hier

18 gedachten over “Happy days

  1. Anne

   Dat is fantastisch nieuws voor jullie Shirley, van harte gefeliciteerd.

 1. mieke

  Piep

  Ach meid, wat blij dit goede nieuws te lezen!! zaaalig!!
  idd jullie kunnen weer “plannen” maken.

  knuf

 2. Yvonne aka sommeke

  Heeeeerlijk nieuws over Perry! 🥳😻👍🏽
  Koop zeker wat lootjes, je moet het wel een kans geven hé!

 3. Truus

  Geweldig wat een prachtig berichten hebben jullie gekregen!!!
  Dat is zeker een feestje met gebak waard!
  Geniet van elkaar en dit geweldige nieuws.
  Oh wat een geweldige poezenbende is het bij jou– heel wat anders dan deze 2 ouwe dames die meestal liggen te slapen. Naar buiten kijken zoals in het vorige huis,doen ze bijna niet meer– veel te saai want er komt nauwelijks wat verkeer langs!
  Gezellige avond, Truus uit Drenthe

 4. Lida

  Gefeliciteerd wat een fantastisch nieuws voor jullie! Nu die taart was dus niet overbodig! Geniet maar van de rust die jullie nu krijgen en ik hoop dat het definitief is!
  Groetjes
  Lida

 5. Ingrid

  Wat een fijn en bijzonder nieuws kregen jullie.. nu weer vooruit kijken!!! Heerlijk..

 6. Conny

  Fantastisch goed nieuws hebben jullie gehad, daar hoord een taartje bij toch. Nu weer plannen maken he samen………….liefs.Conny

 7. Mieke

  Heerlijk nieuws bij jullie, die taart zal extra lekker geweest zijn.
  Sterkte voor en met het herstel.
  Grtjs Mieke

 8. Marte

  Wat een een geweldig nieuws, zo blij voor jullie en nu plannen maken en van elkaar en de poezen genieten en uitkijken naar nog zoveel …..
  Groetjes, Marte

 9. Willeke

  Wat een mooi nieuws!! Zo ziet de toekomst er weer zonniger uit. Geniet van de rust, elkaar (gezin!), de poezen, de zon, enzovoorts.

 10. Ines

  Wat heerlijk voor jullie, nu kunnen jullie je richten op het opa en oma worden.
  Dikke knuffel🥰

 11. AnitaA

  Hoi Shirley,
  Wat een goed nieuws en wat een opluchting zal dat zijn voor jullie beiden!!
  Groet AnitaA

 12. Jacqueline

  Wat een mooi nieuws !
  Dat “lichter” voelen kan ik me zo goed voorstellen.
  Jullie gaan een mooie zomer tegemoet, met nog een baby bonus toe !

 13. Ria

  Hallo Shirley.
  Hier een late reactie van mij op jouw geweldige nieuws dat de chemo,s aangeslagen zijn en nu klaar zijn.
  Wat een opluchting zal dat geven bij jouw man, jou en je gezin!!
  Ik ben zo blij voor jullie. Houden zo en positief vooruit kijken.

  Begin april kreeg ik Corona en eind april een longontsteking en dat heeft er voor gezorgd dat ik niet alles zo goed gevolgd heb. Maar nu ik weer (bijna) de oude bent pak ik alles weer op.

  Daarom wilde ik toch even reageren op dit prachtige nieuws.

  Groetjes, Ria.

Reacties zijn gesloten.