Happy

Zaterdag was een gezellige dag, Tim en Yvonne kwamen halverwege de middag binnenwippen met een tas, en dan weet Jon het al: ze gaan spelletjes spelen en ik mag op de deksel passen
0C4DD58C-A4DB-4F9F-B868-8BBC305DCC5B
Past precies.
D3FEEA0B-58DB-4F5E-A900-0D58B6E6496A
Ik had ‘s morgens nog een stukje gehaakt, elke dag een beetje en dan komt die sjaal af, op de achterkant kan je goed zien welke bokkensprongen ik heb gemaakt om de lussen weer op gelijke afstand van elkaar te zetten
821EC940-2E02-4E75-9144-3CB24332CED9
En zo gaat het er uit zien als je de lussen door elkaar trekt, de bovenste rij moet nog, dat kan je allemaal op het laatst doen, dit is even voor de foto om te laten zien dat die scheve baan niet storend is
8997E466-CBD7-4F60-91B9-120AB61B38B8
Best leuk
16935C8C-C36D-42E1-9D70-529A5674BB50
En als je nou niks heb met haken, is er ook een manier om het te breien, wist Sommeke te vertellen,  kijk maar op deze blog
Op deze manier heb je minder last van zwalkende rijen zoals bij mij.

Ik kreeg gisteren beide Frida Kahlo blokken af, hier en daar wat glitterverf opgesmeerd en vandaag kon ik ze persen om de kleuren te fixeren. Let wel: doordat de stof niet is voorgewassen kan hij niet alle pigmenten vasthouden. Dit verschilt per stof, in de ene ongewassen pitjeskatoen zit meer apret dan in de andere; de stof gebruikt voor de Great Barrier Reef voelde iets soepeler aan, natgemaakte delen liepen ook iets sneller uit, en de kleuren op het proeflapje (van 110 breed bij Quiltshop Leur gekocht) kwamen na wassen ietsje gebleekt er uit. Maar de stof die ik nu gebruik, online gekocht bij een gewone stoffen kraam, voelde al veel steviger aan en de verflijnen op het proeflapje waren na het wassen heel vaag geworden. Deze quilt is dus eentje om nooit te wassen, maar vanwege alle versiersels die er later nog opkomen zou ik het ook niet doen.9ABABB5C-B9FD-456B-929F-F74E6CAA5B91
Met vulling eronder zat ik eind van de middag klaar om het te quilten. Jon lag op veilige afstand, heel even maar, want toen ik net mijn voet op het gaspedaal zette moest hij toch even voor me langs (over mijn handen en op het blok) om elders te gaan liggen
60DC5A55-8BCD-4E4F-886F-5A4B24F93D97
Alles goed en wel, jullie willen weten hoe het met de katten is gegaan, al dat geklets over bezoek, haak- en quiltwerk ene oor in, andere oor uit. Fay en Puk wonen nu al 8 dagen bij ons ☺️ En het gaat lekker.
EB8098EF-4A00-40F2-A852-51CDD914E186
Het gaat goed, ook al blijft Puk in de kast, hij schrok niet toen ik vandaag weer de deur openschoof, hem begroete en een lekker snoepje in zijn mandje liet rollen. Deze keer zag hij het snoepje tussen mijn vingers terwijl ik het losliet. Hij moet zich veilig blijven voelen en weten dat ik hem niet wil aanraken of oppakken.

Zonder Sherlock en Jon was Fay ook lang niet zo ver gekomen als nu, kijk en geniet maar met me mee. Het verenstokje gebruik ik om Fay af te leiden dat ze niet de gang op gaat, en ook af en toe om de deur een beetje dicht te duwen, hoewel dat niet echt lukt.

Het is zo aandoenlijk lief om te zien hoe Fay Jon en Sherlock begroet. En dat tegen Sherlock aanleunend met hem meelopen, dat doet Sherlock ook bij Jon, en soms kan Jon zich hier zo aan storen, al dat kleffe gedoe.

Het speelquiltje van Jon en Sherlock heb ik nu boven gelegd zodat Puk ook de geuren goed op kan snuiven, en het quiltje van Puk en Fay ligt nu beneden, zodat vooral Jon kan wennen aan de verse vreemde katten lucht in de kamer. En als Jon de komende dagen geen tekenen van stress vertoont, dan kan ik de kamerdeur van de jonkies op een nacht gewoon open laten. Met Jon en Sherlock ‘s nachts in de garage hebben de kleintjes alle rust om rond te banjeren, en dan zullen we overdag aan de reactie van de oudjes wel merken waar de jonkies zitten. Vast onder de bank net als Sherlock een half jaar geleden.

En opeens kan ik ze aaien 😍🥳 ze geniet duidelijk maar schrikt dan van mijn hand. Ooh en ze is zo zacht

Sherlock was gisteren gestresst vanwege het bezoek, maar vanmiddag was hij alweer helemaal zen, en kwam spinnend op mijn schoot liggen. 

5 gedachten over “Happy

 1. Truus

  Leuk dat Fay zich al laat aaien al was het kort — het begin is er! Nu Puk nog.
  Onze Josie hebben we vanaf kitten maar als er anderen komen,dan kruipt ze nog altijd onder de bank of vlucht naar de bijkeuken om bovenop de droger te gaan zitten. En ze is toch al wel zo’n 10 jaar bij ons.
  Als het bezoek weg is,komt ze gewoon weer er bij zitten alsof er niemand is geweest.
  Succes met Frida– benieuwd naar de volgende blokken.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Renske

  Toch leuk dat Fay zich zo redelijk snel voegt bij Jon en (iets meer naar) Sherlock. Het zal wel gek zijn als die niet binnen 1-2 weken door het huis heen rent met de anderen.
  Je blokken zijn weer erg mooi geworden.

  Nu je het laat zien om de sjaal wordt, snap ik het en hij wordt leuk. Dat vlechtbreipatroon is ook mooi.

 3. Tillyschoonen

  Wat leuk met die katten.
  Ik geniet iedere dag van jou verhaal erbij.

  De das wordt mooi.
  Heb een rond kussen gehaakt met ook dat vlechtwerk erin.
  Sorry, je weet al wat ik ga zeggen! Maar het stoort mij dat je fouten maakt!🤨
  Groetjes En knuffels Tilly

  1. shirley Bericht auteur

   Haha die Tilly, ik ken je toch ☺️ ik leg gewoon het latje lager, dan valt het alleen maar mee; fouten maken mag en ze laten zien én ze laten zitten mag ook, vind ik. Tenzij je het als cadeau voor een ander maak..

 4. Anne

  Hoi Shirley, al reageer ik niet vaak, ik geniet vooral van je katten verhalen
  Zelf heb ik er eentje die pas na 2 maanden op mij af kwam om geaaid te worden.
  Fijn dag!
  Anne

Reacties zijn gesloten.