Goed nieuws

De longarts sprak hoopvol dat de twee plekken die nog te zien waren dood restmateriaal was van de tumoren, en dat het lichaam de tijd nodig had dit op te ruimen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat deze plekken bij elke tweemaandelijkse controle steeds een beetje kleiner zullen zijn.
Oef, goed nieuws.
Wel moet er volgende week een mri scan gemaakt worden van de lever, hier was een plek op te zien, zo vaag, atypisch en onlogisch, dat het vast niks was, maar de radioloog had het gespot en de longarts mag het dan niet negeren. Het zekere voor het onzekere nemen dus, donderdag de scan en vrijdag de uitslag.

Deze week krijgen we allebei onze tweede boosterprik, we doen er alles aan om zoveel mogelijk beschermd te blijven. Gezichtsmasker op in winkels als het druk is, hoewel ik de drukke momenten vermijd, maar soms sta je het ene moment als enige bij de slager, en een paar minuten later staat de winkel vol. Het bordje met verzoek buiten te wachten als er vijf mensen in de winkel staan is verdwenen, en daarmee ook het gezond verstand. Ik vind het jammer dat afstand houden is geschrapt, net zoals in de elleboog hoesten, zoals de struise dame gisteren naast me staand bij de slager, kucherderkuch over de toonbank recht in het gezicht van de medewerkster, en daarna weer de laatste roddels nieuwtjes met haar doornemen. Ik was gelukkig snel weg, mijn adem inhoudend tot ik weer buiten was. Ik heb een lichte vorm van mensenschuwheid overgehouden aan deze pandemie. 

De longarts had een patiënt aan de lijn die boos was dat de longarts haar niet wilde zien, ze snapte niet waarom ze niet naar het ziekenhuis kon komen voor controle, terwijl ze positief getest was op Corona. Mensen denken dat het maar een griepje is, terwijl er toch alleen al in het Bravis ziekenhuis 400 mensen eraan zijn overleden. Helaas is er voor domheid nog geen medicijn.

Ik ga verder met Frida, de rok is klaar, de draken op haar laarzen bijna, misschien doe ik de rest tijdens het quilten door hier met een andere kleur garen in te gaan. Het is haast te priegelig om te verven.  Ze krijgt na het quilten pas veters in haar laarzen, ik ga ze maken van dmc garen, of zulks, ik zie wel. De gaten waar de veters door gaan teken ik met stift zwart zodra ik de tekenlijntjes overal zwart ga maken.
De bloemen op haar rok krijgen ook tijdens het quilten meer detail.
3ECB8C9F-0412-48FD-9029-A86C2B5C75F5
Ze staat in de coulissen, de gordijnen links en rechts van haar moeten nog een kleurtje krijgen, iets van zeegroen denk ik. Oh en de vloer moet nog wat kleur krijgen. Ik weet nog niet wat het gaat worden, een houten plankenvloer of een tegelvloer. Pff, dan denk je dat je er bijna bent, niet dus.

En verder heb ik haar sigaret wat smaller getekend met de frictionpen, vandaar dat je er dubbele lijnen ziet; dit verdwijnt na strijken, het leek wel een dikke sigaar in haar hand.
80A070A8-CE07-446A-BDCD-6424D3C15D05
Ze geven vorst af voor de komende dagen, net nu de fruitbomen volop in bloei staan (de perenboom bijna); ik heb de vliesdoek al klaarliggen om over de pruimenboom te gooien morgenavond, de perenboom laat ik maar voor wat het is, deze staat vrij beschut naast de schutting en had er vorig jaar ook geen last van.

We gaan zo lekker asperges eten, een pond de man 😆, met beenham, hardgekookt ei, kruimige aardappelen en Hollandaise saus, het water loopt me nu al in de mond.
Tussen de middag aten we zalige broodje kip met taugé en een zelfgemaakte Cajun dressing die net zo lekker smaakt als de dressing op de panini kip van la Place, recept kan je hier vinden. Deze dressing is ook heerlijk als dipsaus, of bij de bbq. De yogonaise van het recept kon ik niet vinden bij onze supermarkt, dus gebruik ik Calvé yofresh.

17 gedachten over “Goed nieuws

 1. mieke

  piep

  Ooh wat een fijn nieuws, zo blij voor jullie en Frieda staat ook te stralen.

  Knuf

 2. Yvonne aka sommeke

  Yeahhh, fijn nieuws en straks een lekker asperge-feestje!
  Frida met sigaret? Neen, die had ze van mij niet gekregen 😉 maar ze blijft mooi!

  1. Truus

   Geweldig dit goede nieuws!!
   Hoe dom kunnen mensen toch zijn he– het gezonde verstand is blijkbaar aangetast door deze pandemie.
   Ben ook mensenschuw geworden in deze tijd en mijd zoveel mogelijk mensen en hou afstand.
   Eet smakelijk en geniet van de asperges!
   groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Anneke v/d Wal

  Wat heerlijk nieuws,natuurlijk vrijdag nog even afwachten maar dit is binnen.xxx

 4. Mieke

  Och wat een heerlijk nieuws voor jullie
  Jammer genoeg ken ik ook deze verhalen over de huisregels
  Mijn lief is een zeer zwaar long patiënt en heeft net vier weken in het ziekenhuis gelegen
  De zuurstof is hier in huize de vries moet dag en nacht aan. Dus ja ik snap die mensen die overal lak aan hebben maar ja het is niet anders
  SHirley jullie hebben goed nieuws en dan ook nog het Oma en Opa gevoel
  Geniet van alles

 5. Ria van Slingerland

  Wat een opluchting ! Goed nieuws is zo fijn om te horen!
  Frieda is een beauty!
  Vandaag moest ik ook wat boodschappen doen en deed overal een mondkapje voor.
  Mijn man heeft nl. nu Corona, ondanks de 2 vaccinaties en de 2 boosterprik ken!!
  Maar iedereen kijkt je aan of je van een andere planeet komt. Jammer dan.
  Shirley, wij gaan gewoon onze eigen weg. Niet alleen voor onszelf maar ook voor de ander!
  Alleen beseft die ander dat niet altijd. Helaas.
  Het ga jullie goed!!
  Ria.

 6. Monique

  PFOEH! Ik lees de opluchting dwars door de letters heen Shirley, wat fijn om te horen. En dat de lever gek tekent is niet zo raar na alle chemo die het heeft moeten verwerken. Gaat ook vast goed komen.
  Oh man wat ben ik blij voor jullie, eindelijk alle stress loslaten. Fijn hoor.
  En dat mensschuwe herken ik ook hoor, ik kijk soms ook verbaasd naar hoe iedereen weer zonder masker bovenop elkaar kruipt. Ook ik heb mijn masker altijd bij de hand voor als het ergens vol loopt. Morgen samen romantisch naar de sneeuw kijken, dekentje er bij, koppie choc met slag…….geniet!

 7. Judith

  Jippie heel goed nieuws.
  De afgelopen twee weken vond ik heel raar in het ziekenhuis moesten we nog overal mondkapje op, maar zodra je er één voet buiten zette liep iedereen te “knuffelen” zonder mondkapje. Ik deed dus nog overal mijn mondkapje op. Sinds maandag mogen we ook in het ziekenhuis ons mondkapje af mits je afstand kan houden. Dat brengt mij minder in de war, maar afstand blijf ik wel zoveel mogelijk houden. En toen ik gisteren het ziekenhuis uitliep zag ik weer wel opeens in één beeld wel heel veel mondkapjes.
  De tweede booster ga ik niet nemen of het moet onder dwang zijn aangezien ik na de eerste booster echt 3 dagen zwaar beroerd ben geweest.

 8. Jacqueline.

  Gefeliciteerd met het goede nieuws, wat een opluchting.
  Zal Vrijdag ook wel goed komen, maar toch weer even spanning.
  Frida is mooi kleurig, knap hoor zoals jij dat doet.
  Ook ik hou afstand , het virus is nog niet weg.

 9. Rita

  Gelukkig goed nieuws. Voorlopig blijft hij natuurlijk onder controle dus bij elk vlekje en plekje willen de artsen alle risico’s uitsluiten. Dat geeft toch wel een goed gevoel. Frida wordt prachtig dat je daar nu het geduld voor kunt opbrengen; chapeau!
  Ik ging deze week nog met het aanvullend vervoer hier in de stad maar daar droegen alle passagiers gewoon nog een mondkapje.

 10. Anita

  Gelukkig kregen jullie goed nieuws. Ik volg sinds kort je blog, vooral voor je leuke kattenverhalen. Ook je quilts vind ik heel leuk, hoewel ik altijd veel gehandwerkt heb gaat deze techniek mij toch boven mijn petje. Groetjes van Anita

 11. Conny van Osch

  Gefeliciteerd jullie met het goede nieuws, geweldig.
  Je schilderwerk is weer prachtig allemaal, succes ermee………………liefs.Conny

 12. Anne

  Wat een positief nieuws Shirley, daar kun je weer hoop uit putten!

  Je Frida is prachtig!

Reacties zijn gesloten.