Geinige uil

Gisteravond zat ik lekker in de luie stoel de rest van het uiltje af te maken, en Zopje zat geduldig mijn schoot vrij te staren,Photobucket en toen dat niet lukte ging hij maar even naast me op de bankleuning zitten, zwaar zuchtend.

Photobucket In het echt zijn de kleuren wel warmer, morgen maak ik een betere foto hiervan. De pupillen heb ik toch met borduurgaren gedaan, stond ook zo in het boek, bij nader inzien.

De bee vanmiddag was gezellig, ik heb wat aan de border van de antieke quilt gewerkt, maar het schoot niet echt op, veel teveel gekletst weer.

Gisteravond zorgde Tim voor het vlees uit de pan halen, baksel met water losmaken en in een kommetje doen en naar de tafel brengen in de woonkamer, terwijl ik met de frietjes er achteraan kwam. Ik had de afzuigkap op de timer gezet, na iets van 10 minuten slaat hij dan uit, zodat de walm van afkoelende frituurolie niet in de hele keuken staat. Tijdens het eten moest er tot twee maal aan toe iets uit de keuken gehaald worden door de mannen, en elke keer kwam de reactie: "het stinkt wel in de keuken zeg", maar het registreerde niet helemaal bij mij; ik dacht, "wat zeuren jullie, het stinkt altijd wel na het frites en vlees bakken". Toen we na een half uur van tafel gingen en we de  keuken in liepen, zag en rook ik het ook, de koekenpan was bedekt met een zwarte laag, en voelde nog warm, gelukkig slaat de kookplaat ook uit bij oververhitting, maar mijn vorige inductie kookplaat (Etna) sloeg veel sneller af bij aanbranden dan deze van Miele, die het tot verkolen laat aankomen, balen zeg. Tim schrok zich rot, vooral toen ik in eerste instantie zei dat de pan naar de filistijnen was, maar gelukkig had ik het verkeerd gezien. Hopelijk overkomt hem dit nooit meer, en gelukkig is er geen brand van gekomen.

0 gedachten over “Geinige uil

  1. Else

    Hey Shirley, mooi uiltje! Ben benieuwd naar de rest van het quiltje to be. En wat een geluk dat het alleen bij een vreemd geurtje is gebleven. Fijne avond, knuf Else