Minder leuk en leuk

Begin gewoon bij het minder leuke, dan hebben we dat ook gelijk gehad. Niks ernstigs hoor, hoewel ik even dacht dat ik wel naar het aankomend quiltweekend (nog 2 nachtjes slapen!) kon gaan fluiten.

Tijdens het uitsoppen van de douchecabine gleed ik half uit; hoe kan een mens nou half uitglijden, nou, door gewoon met 1 been uit te glijden en met het andere been je schrap te zetten, zodat je niet onderuit gaat. Ik zette me schrap, ging niet onderuit, maar heb wel bij de knie -van het zich schrap zettend been- een ligamentje verrekt, denk ik, zo aan de buitenkant, ik zag zelfs even zwarte vlekjes voor mijn ogen, terwijl ik het uitkermde van de pijn, aah, dramaturg. Toen ik er weer op kon staan heb ik al zittend op een curverkrukje in de douchebak het karwei afgemaakt, -de voegen moesten nog een schrobbeurt hebben- en daarna leek het wel weer te gaan, hoewel het nu -23.15- wel zeurt. 

Wat wel leuk is, en me gelukt is om te installeren -en hier dacht ik al veel langer over om aan te schaffen maar ik wist niet hoe het heette- (ik hoor Perry kreunen, hij zal nou toch ook niks verrekt hebben?), is de QR code reader op mijn iPhone. Kei makkelijk, en helemaal gratis!  Je moet er alleen wel geduld voor hebben, want de iStore doet lastig, of alleen bij mij? Na 4 keer opnieuw wachtwoord opgeven, alles lezen, akkoord bevinden en weer opnieuw downloaden, heb ik de QR reader op mijn iPhone zitten.

Uuh Shirley, dat zei je net al, maar wat is dat?

Nou, net zoiets als een barcode, maar de iPhone scant de code in door gewoon het QR-symbooltje op je scherm aan te tikken, dan opent de camera zich, en dan richt je de lens net zo lang op de code tot de iPhone hem scherp heeft ingescand, en dan krijg je de code in leesbare taal te zien, de iPhone opent dan een bladzijde, of een website. Bij bushaltes kan je ze zien, kijk maar op deze blog , handig! Je moet wel oppassen dat je uit pure opwinding om het te testen niet lukraak QR codes van internet scant zonder dat je weet wat je scant, want wie weet wat je opeens te zien krijgt! Maar je kan ze ook in de supermarkt tegen komen, bv bij wokproducten. Lees dit maar, en het prentje dat je zo scheef ziet aan de pot hangend, krijgt de iPhone gewoon ingescand.

 

Photobucket

He, nu weet -en heb- ik iets van een gadget op mijn mobieltje waar de kids niet eens van af wisten, alhoewel, ik denk dat Evelien dit wel al heeft (of er in ieder geval van af weet), want in A'dam kom je ze vast veel meer tegen, bij musea enzo.

0 gedachten over “Minder leuk en leuk

 1. Merel

  Hi Shirley,
  Die gekke tekens komen binnenkort ook op bijvoorbeeld quiltlinialen, zodat je op je foon even snel een tutorial filmpje kan bekijken over het (specialty) liniaal, voordat je besluit hem te kopen! En ze doen korte filmpjes én lange voor uitgebreidere opties enzo!
  Geweldig systeem (hoewel ik alleen maar een simpel telefoontje om mee te bellen heb 🙂 )
  Groetjes, Merel

 2. Gert

  Handig he, die codes. Ik heb ook zo’n scanner op mijn (Android) telefoon en heb al mijn quiltboeken ingescand en in Google Books staan.

 3. Henk

  Ja, handig. Het lukt zelfs om deze Go-Tan code op mijn PC scherm te scannen. Lekker recept, lijkt me.