Fladder fladder

De vlinder is af, ik hoef maar 1 blok te maken,  even afwachten hoeveel blokken er op de dinsdag bee binnen komen. Ik koos ervoor om de vlinder met de EPP (english paper piecing) manier te maken, [youtube http://www.youtube.com/watch?v=yDrTVi0jk6w]
niet verwarren met de andere manier van paper piecing, zie hieronder. Even naar het moment op 4.50 minuten kijken, ze laat een handige tip zien die ik nog niet eerder had gezien:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=silBqD9mQL4]
Ik maakte de vlinder van stofjes van een scrap pakketje van Liesbeth, volgens mij is dit ook Kaffe Fasset stof, een hele oude serie? De ronding was lastig te naaien, je kon de stukjes niet op elkaar leggen, zoals bij hexagonen wel gaat, maar zo plat liggend ging het wel.
Photobucket Photobucket Photobucket
en daarna op de stof te appliqueren, ik vond de puntjes het rottigst naaien, de ene ging retestrak, en de andere wilde afbuigen en bobbelen, maar uiteindelijk ben ik tevreden over het resultaat.
Photobucket Photobucket
de achterkantstof onder de vlinder knipte ik weg om de kartonnetjes er uit te kunnen halen
Photobucket Photobucket
en hij ligt er nu net zo strak bij als op de foto met de vlinder van de voorkant genomen, gelukkig maar. De witte stof met nu nog wel even op maat gesneden worden. De uitleg volgens het patroon is op de gewone patch manier,
Photobucket
héél misschien ga ik dat ook nog proberen, (als mijn blok teveel uit de toom valt) misschien zelfs met de naaimachine, maar nu even niet. Hij ziet er mooi uit!

Rest me nu om de koekjes op te bergen zonder er weer van te snoepen, ik heb het recept van Gert z’n website ooit geplukt, en gillend enthousiast al meerdere malen gemaakt. Woensdag met 50 gr kokos en een extra ei er door, super lekker, en vandaag een lading met Bertolli olijfolie-boter ipv roomboter
Photobucket
en een lading met 50-50 loijflolie boter/roomboter,
Photobucket
met hierin nog chocoladestukjes en een notenmelange gemikt en de kokos, pecannoten en cranberry’s weggelaten. Het leven is hard!De keukendeur gaat regelmatig open en dicht, net lang genoeg voor de persoon om een koekje of 2 van het rooster te pikken, en weer naar boven te gaan. Ik hoef niet te vragen of ze lekker zijn. En nee, zei ze zuchtend, niet bepaald een DDC-vriendelijk recept, maar wel heel lekker om een keer uit de band te springen.

0 gedachten over “Fladder fladder

  1. Berna

    Mooi vlindertje! Ik ga snel je nieuwe blog toevoegen en hoop dat ik dan wat trouwer bij je kom buurten. Fijne zondag!