Binnen

Gistermiddag werd er een dik pak stof afgeleverd aan de deur, de postbode grijnsde terug, dacht dat ik zo blij was om hem te zien, maar het ging natuurlijk om de schat in zijn handen, wat een mooie stoffen, 5 meter in totaal, gewonnen bij de Give Away van De Quilthoeve.
Photobucket
Ik ben er heel blij mee, en zal eens kijken met welke andere stoffen ik deze kan combineren om er een mooie romantische quilt van te maken, ik denk dat ik al een patroon weet.

Lezen jullie wel eens de weblog van Barbara Brackman? Ik ben een grote fan van haar, ze schrijft over antieke quilts, en deze keer staat er een leuk patroon op, hier klikken en dan een stukje naar beneden scrollen. De rood-witte versie is prachtig, en ik dacht echt dat dit hem ging worden, maar als je naar het origineel kijkt, onder het patroon, lijkt me dit echt iets voor de stoffen die ik heb gekregen, of toch maar niet….

Het heeft geen haast, ik moet eerst lang lopende quiltprojecten af gaan werken, zoals daar zijn….
Photobucket
the Rose of Sharon, klik hier om meer te lezen. Gistermiddag heb ik de tas met alle stoffen en het patronenboek van deze quilt op tafel leeg gemaakt, en hoera, ik had de patroondelen voor mijn 4e blok al op de achterkant van de steam-a-seam getekend, en de stoffen hiervoor al uitgezocht, en kon ik aan de strijk beginnen, en daarna aan de knip. Zopje was er niet zo gecharmeerd van, dat De Schoot bezet was.
Photobucket Photobucket
Hier liggen ze los en daarnaast hoe het moet worden, bij benadering
Photobucket Photobucket
Biasband maken was even lastig, aangezien ik mijn kwart-inch geval van Clover kwijt was, potjandorie, dan maar op de manier die ik van Fee heb geleerd
Photobucket Photobucket Photobucket
Strijk op een ondergrond freeserpaper met daarop 2 lijntjes zo ver van elkaar afliggend als je je biaisband wilt hebben. En dan trek je de schuin van draad gesneden strook er onderdoor, het eerste stukje moet je echt voorzichtig begeleiden, en omvouwen, en dan gelijk terwijl je het omgevouwen houd bij het beginstuk de strijkbout er op zetten. Het begin is even gemuggel, later gaat het steeds makkelijker. Normaal zou ik het van 1 lange strook doen, dan heb je maar 1 keer gemuggel aan het begin, maar ik moest (van mezelf uit zuinigheid) uit een klein stukje stof snijden. Helemaal perfect is het bandje niet, maar daar streef ik ook niet naar. Stof heb ik tevoren behandeld met Mary Ellen’s Best press, eerst insprayen, en dan droog strijken. Dit geeft ook als je opnieuw strijkt  mooie scherpe vouwen waar je wilt, en als je niet oppast ook waar je niet wilt.
Hier nog een filmpje van de introductie van the Rose of Sharon quilt
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Cz3ZnXNRwGk]

0 gedachten over “Binnen

 1. Berna

  Gefeliciteerd met deze mooie schat. De postbode is natuurlijk ook een schat want als hij er niet was geweest………
  Het lukt je vast om er een bijpassend patroon voor te vinden.
  Fijne zondag.

 2. Ines

  Schitterende stofjes, leuk om te gaan bedenken wat het gaat worden.

  Mooie rood witte quilt, heb hem opgeslagen.

  Groetjes
  Ines

 3. Klaske

  Mooie stofjes heb je gewonnen!! Ik heb heb ook al eens een bies op die manier gemaakt, werkt ook wel maar dat andere ding is dan verhipte handig.
  Ik vind je Rose of Sharon prachtig, en elke keer als ik je blokken zie, denk ik: Zal ik ook?.. Heb weer zin in een groot applicatie-project.
  Fijne zondag
  (Hoe groot zijn jou blokken?)

 4. Inge Slaats

  Wow, mooi man al die gewonnen stoffen!
  En ook supermooi het Rose of Sharon blok, keurig netjes, hoor! Prachtige stoffen gebruik je.
  Sjongejonge, een en al gejubel van mijn kant, maar ik meen er ieder woord van.
  Het poezenbeest is het er duidelijk niet meer eens. De verontwaardiging spat er vanaf.

  Fijne zondag verder, doei!
  Inge

 5. Chris

  Oh wat ben jij een bofferd met je 5 meter stof. Is wel een mooi patroon van haar. Maar waar je mee bezig bent, vind ik ook geweldig. En wat een leuke tip over dat maken van biasband. Zo leer je elke keer weer iets. Dagdag.

 6. mieke

  Mooie lapjes heb je gekregen. Maar de site waar je ons naar toe suurt met de rood/witte quilts, kan me helaas niet bekoren. Je maakt mooiere ‘ dingen ‘ .

 7. quiltfien

  hey, wat leuk dat je die give-away gewonnen hebt!!
  Gaaf zijn de stoffen, proficiat!!!!
  Dat boek van de rose of sharon heb ik ook, voor ooit………als ik iets minder lui wordt 😉

 8. Tertia

  Bofbips…om al die mooie lapjes te winnen. Daar dingde ik ook al naar (wie niet?) Ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken….Je linkje naar een Cival war quilt rijmt niet helemaal met deze stofjes. Een frederike misschien??? Ach jouw stofjes 😉

  Groetjes
  Tertia