De NYC Stamp Quilt

De foto’s in dit blogje heb ik groot gelaten (na aanklikken) voor wie details wilt zien.

Nadat alle onderdelen op de ondergrond waren gestreken en de tussenvulling en achterkantstof er achter waren bevestigd (met speldjes), kon het vastnaaien en doorquilten van start gaan. Alle opgestreken onderdelen heb ik er opgenaaid met Glitter van Superior Threads,
IMG_0163 IMG_0164 IMG_0170
perfect garen mits het draad van de zijkant van de klos af wordt getrokken, en niet van de top, want dan draait het draad om haar as rond en krijg je knopen en kapot trekken. De dame hieronder in het filmpje vertelt er over, en op 3.50 minuten zie je deze dame aan het werk:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=yPq-7uHiXaQ]
Verder gebruikte ik een Topstitch naald nr 90, in het spoeltje plaatste ik een soepele dunne garen van Aurifill, de spanning regelde ik op gevoel, ik wilde dat het onderdraad een beetje mooi de quilt in trok, en niet als een strakke draad er op lag.

Hier hangt hij net tegen de muur aan met alle delen vast genaaid, en zit ik me bedenken hoe ik de lucht en het water moet doorquilten, als manlief de deur open zwaait en binnen stapt.
IMG_0169

Dat was schrikken,want zie waar de designwall hangt:
IMG_0344
Gelukkig kreeg ik hem de kamer uit, zijn aandacht van de muur af houdend.

Voor de lucht koos ik een subtiel verlopende zacht oranje kleur van Aurifill, ik had op een vage foto van het origineel gezien dat deze in golven beetje diagonaal over de quilt lopend was doorgequilt, de warmt lucht van de stad stijgt op, en dat vond ik ook wel heel erg mooi.
IMG_0173
Voor het watergedeelte maakte ik golfjes met ik deze zwarte metallic van Madeira, met een zilver spikkeltje er in,
IMG_0177 IMG_0178
De tandjesrand is van (vrij dikke) wit glitterstof, aangeschaft op de beurs in Rijswijk, bij Birdblocks, doorgequilt met zilvergaren van AngelKing, ik gebruikte de rand van het schotelvoetje als afstandsbewaker, en het ging goed!
IMG_0262 IMG_0264

IMG_0275
en dan is de het klaar en kon ik nadenken over de bies, want ik kwam er achter dat ik de stof van de bies had gebruikt voor het water, en het waterstofje had gebruikt als omranding onder de witte tandjesrand, en hiervan had ik niet genoeg om ook een bies te maken. Dus ging ik voor de biesloze quilt, naar het idee van Wietske Kluck. De quilt wordt eerst mooi recht en haaks losgesneden van overtollige vulling en achterkantstof, en dan maak ik van 4 vierkantjes diagonaal dubbelgevouwen driehoeken die ik elk op een hoek op de top van de quilt leg
IMG_3382
en hierop komen de dubbelgevouwen biezen en deze worden rondom vast genaaid
IMG_3378 IMG_3386
De hoeken knipte ik vlak langs het stiksel weg, en zo kon ik de bies in zijn geheel naar achteren omslaan
IMG_3387 IMG_3389
IMG_3395 IMG_3393
Daarna was het naald en draad oppakken en vastnaaien, de hoekjes heb ik gedeeltelijk open gelaten, zodat ik hier een stokje in kon leggen, om de quilt aan op te hangen..
IMG_0343
Het hangt niet onverdienstelijk, maar ik ga toch nog een ophangsleuf tussen de hoekjes naaien, het gewicht van de quilt trekt teveel aan de hoeken.
Nog een laatste foto, New York by night
IMG_0336

0 gedachten over “De NYC Stamp Quilt

  1. miranda

    In het eggie ziet hij er nog mooier uit, wij van de bee hadden al eerder de primeur gehad! Kan dat dan…hoor ik jullie vragen…ja echt het is een toppertje van een quiltje!! En Shirley geweldig mooi doorgequilt…