Feestweekend

Vanwege het 60 jarige huwelijksfeest van mijn ouders hadden mijn broer en schoonzus een mooie locatie uitgezocht om er met de hele familie (mijn ouders met hun kinderen en wederhelften) een lang weekend door te brengen; vrijdag kwamen we aan in Zoelen op de boerderij de Rit Op de foto hieronder zijn de tafels al klaargezet voor het grote feest, normaal staat het grasveld leeg op een grote picknicktafel en ligstoelen na.
IMG_9464
De slaapplaatsen waren al snel verdeeld, mijn moeder ontdekte gordijnen van Liberty stof op haar slaapkamer, gelukkig had ze geen schaar bij zich om ze in te korten…..
IMG_5484 IMG_5483
de twee mooie badkamers bewonderd, de speelzolder lacherig van commentaar voorzien ( ik zag een stel zadels staan, en mijn fantasie sloeg een beetje op hol), en toen was het beneden en vooral buiten in de tuin heerlijk genieten, want wat hebben we het getroffen met het mooie weer! Volgens mijn schoonzus was het een kwestie van héél hard bidden geweest 🙂 Waar we in de tuin ook zaten, overal rook je de zalig ruikende klimrozen, mmmm
IMG_9472 IMG_9471
De boerderij had een gezellige grote woonkamer, maar ook in de eetkamer en keuken
IMG_9470
was er veel ruimte om te zitten, en mijn gedachte “wat een leuk huis ook voor een quiltweekend” bleek dus ook in de praktijk getest te zijn door quilters, getuige deze bladzijde uit het gastenboek.
IMG_5541
Het avondeten was de dag tevoren al door mijn zus en mij voorbereid en kon zo in de oven om te garen/bakken, de lasagne liet zich heerlijk smaken, heerlijke ijs achteraf en nog gezellig natafelen. Zus en ik hadden de taak voor de inkoop van warme maaltijden te zorgen, mijn oudere broer en schoonzus hadden de regie over alles wat bij ontbijten en lunches kwam kijken, en mijn jongere broer had de taak inkoop vochthuishouding op zich gekregen. Vele handen maken licht werk.

De bedden lagen zalig en ik waande me gelijk thuis toen tegen middernacht de uilen hun dag begonnen door te nemen, ze zaten denk ik op een boom vlak naast ons raam, en het was genieten! Onder de morgen hoorde ik weer de uilen, en even later ook koeien en spechten van hun neus maken, de muggen lagen uitgeput en volgezogen in diepe rust, ze moeten mij altijd hebben 🙁 Ik denk dat ik de hor niet goed voor het raam had gezet.

Zaterdag aan het begin van de middag kwamen de kleinkinderen met aanhang, een broer van mijn vader, en vrienden van mijn ouders, en al deze 80+ers hadden ook aanhang meegenomen, zodat ze niet zelf hoefden te rijden; het was voor iedereen een heerlijk weerzien, soms van meer dan 30 jaar geleden, aan gesprekstof geen gebrek.

Na het aansnijden en opeten van de zalige taart, (geleverd door bakkerij van Ooijen uit Tiel)
IMG_9516
het zingen van een medley geschreven door de Zaanse bende (zoals ik mijn oudste broer met zijn gezin liefkozend noem)
IMG_9539 IMG_9552
het door de heren spelen van een korte act,
IMG_9601
kwam het overhandigen van de cadeaus van de kleinkinderen, hier krijgen mijn ouders een album met oude foto’s van toen de kleinkinderen nog heel klein waren, met onder elke foto een foto die ze vorige week hebben nagespeeld, echt heel grappig om te zien, en ook om te horen hoe het maken er aan toe ging; voor de speeltuinfoto hebben ze lang moeten wachten eer de wip vrij was
IMG_9566 IMG_5501
De kleinkinderen mochten allemaal een GardenPatch Cat quilt uitzoeken van mijn moeder, ze waren allemaal heel blij met hun keuze, is goed te zien aan de foto. Helaas waren niet alle kleinkinderen aanwezig, Rhea en haar verloofde Jess hielden de quiltjes vast die voor Rhea’s broer en zussen waren bestemd, ze hebben nu een mooie herinnering aan deze dag, en aan hun oma.
IMG_9579

Het warme en koude buffet kwam wat later dan verwacht, de kok had stroomstoring gehad
IMG_9629
Er was meer dan genoeg voor iedereen, we lieten het ons smaken, en na koffie en thee gingen de gasten weer huiswaarts, we sliepen wederom als roosjes die nacht.

Zondag was een relaxte dag met kinderen en kleinkinderen, zeer uitgebreid lunchen waarna de kleinkinderen tegen de avond opeens allemaal naar huis gingen (werk en school de volgende dag), we konden op ons gemak rondkijken bij de achter de boerderij gelegen fruitperserij, gerund door de eigenaren van het vakantiehuis (we hadden in de keuken ook grote pakken appelsap, zo lekker!)
anderen gingen een stukje fietsen, een eindje wandelen, of gewoon lekker in de tuin genieten van de zon en het gezelschap. Bij de koffie van vier uur aten we de laatste stukken taart op, wat echt geen straf was, en tegen half 6 dook ik met mijn zus de keuken in om de roast dinner klaar te maken.
IMG_5540
Drie kippen opgevuld met doorgesneden citroenen en met kruiden gingen op de (van huis meegebrachte) diepe braadslede en na een uur gingen de braadsleden met krielaardappeltjes er ook in. Gebakken champignons, gestoofde witlof, een verse salade en donderdag al thuis klaargemaakte stoofpeertjes maakten het geheel tot een waar feestmaal, wat zat iedereen te smikkelen. Dit kwam vroeger bij ons op tafel met feestelijke gelegenheden, ipv kip was het volgens mij meestal rollade of een ander braadstuk. Genieten met een grote g.
Maandag moesten we om tien uur het huis uit zijn, dus vroeg opstaan, ontbijten, opruimen, spullen verdelen (natuurlijk veel te veel ingeslagen) en keuken schoonmaken; mijn moeder komt kijken of ze nog kan helpen, maar ziet een lege keuken
IMG_9694
Bij het laatste kopje koffie samen vult mijn vader het gastenboek in met de woorden: “Ik weet niet wat ik allemaal moet opschrijven”, het leek wel een roman met zijn prachtige handschrift
IMG_5545
en zwaai zwaai, bye-bye, toen zat het er op en ging iedereen weer naar huis; mijn zus en zwager vertrekken volgende week weer naar Australië, hun dochter en as schoonzoon gaan deze week al terug naar Down Under.
Het was een heerlijk weekend om nooit te vergeten, mijn ouders krijgen binnenkort nog een fotoalbum met hierin de mooiste foto’s om nog lang na te kunnen genieten! 

0 gedachten over “Feestweekend

 1. Linda

  Hoy Shirley, het is altijd zalig om jou verslagen te volgen. Ik voelde , of ik er precies was.
  Bedankt dat ik heb mogen meegenieten.
  Tot het Belgisch QW van Katreien.
  Kustgroetjes,
  Linda

 2. Truus

  Geweldig wat een leuk feest is dit geweest en geweldig om dit nog samen te kunnen en mogen doen.
  Het lijkt me een enige vakantieboerderij-bedankt voor de tip.En zelfgemaakte appelsap is hemels vergeleken bij die uit de winkel!
  zonnige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. PetraM

  Wat een geweldig feest hebben jullie gehad. Erg leuk om te zien. En natuurlijk alsnog van harte met je ouders wat een tijd 60 jaar.