Drukke tijden

Mijn al sinds 1983 in Australië wonende vier jaar oudere zus is samen met haar man naar Nederland gekomen vanwege het aanstaande 60 jarige huwelijksfeest van mijn ouders.  Rhea (dochter van mijn zus) is met haar verloofde Jess op eigen gelegenheid gekomen en logeerden afgelopen zondag op maandag bij ons, net als mijn zus, terwijl mijn zwager Engeland onveilig maakte met familiebezoek aldaar. Mijn nichtje en vriend reden maandag naar mijn ouders voor een logeerpartij, Patricia blijft bij ons de rest van de week, zodat we even bij kunnen praten; een gat van 7 jaar vul je niet op in een dag tijd.

Ik laat jullie even met rust, zodat jullie bovenstaande zinnen even kunnen laten bezinken of zelfs nog een keer opnieuw lezen, want dat was wel erg veel informatie.

We gaan verder….

Maandagochtend was het haring happen op de Roosendaalse markt die omgebouwd was tot kermisterrein (de op 3 na grootste kermis van Europa, of van Nederland?), en wonder boven wonder vielen onze Hollandse nieuwe heel goed in de smaak bij de Australiërs, de jongelui aten het heel voorzichtig -samen 1 broodje- tussen een wit kadetje, mijn zus en ik hapten er lekker van. 
IMG_5436 IMG_5437 15193409991_4913d921c9_o
Maandagmiddag was het een verrassing voor mijn ouders dat behalve hun kleindochter met verloofde
IMG_9015
óók hun eigen dochters op de stoep stonden, we konden zo mooi meehelpen met het opeten van de appeltaart die mijn moeder net uit de oven had gehaald, alhoewel de maat van taartpunten gesneden door mijn zus niet echt indruk maakte op de taart; hier is duidelijk te zien waarom mijn zus maat 38/40 heeft en ik 44/46, alles met mate…..diepe zucht.
IMG_8989 IMG_8992
Quilts werden bewonderd, uiteraard
IMG_8995 IMG_9010
De dag ging veel te snel om, we vertrokken na het avondeten, want de volgende dag stond ook weer heel vol gepland.

Dinsdagochtend 9 uur reden we met geprinte e-tickets in de tas naar Arnhem, de quilttentoonstelling in de Eusebiuskerk was zeer de moeite waard, gelukkig quilt Patricia ook, anders had ze het zwaar deze dag. Ik hoopte ergens op het zien van een Dutch Treat quilt, die blauw-witte reverse appliqué, van het boek van Judy Garden (klik hier), want mijn zus heeft hem -op de border na- klaar en zoekt inspiratie om hem machinaal door te quilten.

Klik op de foto hieronder, (waar Patricia een quilt aait, Sylvia staat er achter) om in het album te komen waar ik 412 foto’s van de tentoonstelling in heb gezet
IMG_9348
Na afloop gingen we nog op bezoek bij een neef net buiten Nijmegen, waar we hartelijk ontvangen werden en een hele gezellige avond hadden; tegen middernacht schoven we de oprit op, het was een drukke maar super gezellige dag!

Mijn buit van de quilttentoonstelling -gekocht van het verjaardagsgeld van mijn ouders- ligt me toe te grijnzen, ze zijn blij met hun nieuwe huis, het bruine voorwerp onder het boekje heeft niks met quilten te maken, hoewel wij quilters er niet vies van zijn, het is een koekje genaamd “Arnhemse meisjes”, net zoiets als een kletskop, maar dan anders….
IMG_9455

0 gedachten over “Drukke tijden

 1. Truus

  Wat gezellig dit familiebezoek! En je ouders gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk! Hoop dat ze nog vele jaren samen verder mogen.
  Leuke aankopen heb je gedaan in Arnhem. Nu je foto’s bekijken van de tentoonstelling-bedankt dat we mogen meekijken.
  gezellige tijd met je zus en familie
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Lida

  Wat leuk dat niet alleen jij en je moeder, maar ook je zusje quilt! Het blijft fijn om samen een hobby te delen! Geniet maar van jullie tijd samen! Groetjes
  Lida