Feestje

Allemaal bedankt voor het meeleven afgelopen dagen, het wordt enorm gewaardeerd.

Tim’s verjaardagsfeest was vorig weekend met een week verzet vanwege een virusje, en gisteren was het zo ver, zo gaat dat met een week verzetten. Op de heenweg pikten we Evelien op bij het station, helaas konden Suzanne en Ferry niet komen. Het was gezellig en met het lekkere weer konden we buiten zitten, Sophie paste de hoed van manlief, stoer meisje
IMG_8459
en genoten van de zelfgemaakte taarten (monchou en oreo) en andere lekkere hapjes, het was heerlijk om Sophietje weer te zien, haar andere oma en opa en overgrootoma en -opa waren er ook en we vochten om namen ons altijd vrolijke kleindochtertje om de beurt op schoot
IMG_8462
De middag vloog voorbij, en voor vertrek kregen we een doos Bossche Bollen mee die Tim voor ons had gekocht bij de jumbo in hun woonplaats.
Vandaag past Evelien op Sophie terwijl Tim en Yvonne bij het concert van Harry Styles zijn, genieten voor iedereen.

En wij genieten van de rust, even bijkomen van een heftige en drukke week. Toch was er actie begin van de middag, er zat een jonge ekster op ons terras die nog niet kon vliegen en Sherlock had hem gelijk in het snotje en schoot in actie, met mij er direct achteraan. Gelukkig kon ik het beestje redden, het was onder de heg geschoten met Sherlock in zijn kielzog, ik kon het sneller dan Sherlock oppakken toen ik tussen de thuja’s naar de andere kant van de tuin was geklauterd.

Met een hevig schreeuwende, fel pikkende en fladderende jong in mijn hand en vier of vijf schreeuwende eksters boven mijn hoofd liep ik naar de beek en gooide het jong boven een kale plek tussen wilde planten omhoog, zodat de grote eksters het gefladder en geschreeuw van het jong zouden volgen terwijl ik wegliep, en niet achter mij aan zouden gaan. Het beestje fladderde gelijk omlaag en verdween uit het zicht, en de eksters volgden mij gelukkig niet meer.

Sherlock zocht nog steeds naar het jong waar hij het voor het laatst had losgelaten, werkelijk niet het scherpste mes uit de la, hij had het toch ook in mijn hand gezien en gehoord. Jon kwam aanlopen met een “wat’s gebeurt?” houding, druk om zich heen kijkend, en Fay kwam ook aanrennen, even neuscontact met Sherlock maken, ze rook denk ik de vogel en begon ook de grond af te snuffelen. Even later nam ze genoegen met het kattenvoer in de keuken, een kat moet toch eten.

Over eten gesproken: ik zag twee recepten die ik graag weer wil maken omdat ze echt lekker zijn, de ene is een plaattaart met gegrilde groenten en de andere is spinazie pici pasta waarbij je de pasta zelf maakt (dus niet uit een pak), beetje meer werk maar wel heel lekker. 

Ik heb wat oudere blogjes gelezen en zag veel ?’s staan waar bv eerder een emoticon stond, zo raar. Ik heb enkele ?’s vervangen door .t’jes, maar wat een klus zeg. Dus wie mijn oude blogjes leest weet dat vele ❓  smileys moeten zijn.

Eén gedachte op “Feestje

 1. Truus

  Een mooie afsluiting van een week vol emoties.
  Geweldige foto van Sophietje met opa’s hoed.😹
  Je hebt weer een dierenleven gered en Sherlock keek op zijn neus.
  Die uitdrukking ken ik niet van ‘niet het scherpste mes uit de la’… vind het een hele goede.
  Gezellige avond en groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.