En maar groeien

De beddenquilts die niet op bed liggen, hangen op de overloop, en niet opgevouwen in de kast; showen die handel, ze zijn te mooi om weg te stoppen.

Photobucket Dinsdagmiddag was de bee bij Julie, en we waren nu met z'n vijfjes, mijn naaimachine kon er net nog bij, en de zalige Chocolate and Macadamia Brownie   recept van de Hairy Bikers en gebakken door Julie's DH, kreeg geen tijd om op lang genoeg op tafel te staan voor de foto, superzalig lekker en mierenzoet!! (met dank aan Miranda voor enkele foto's) De moeder van Angela ken ik nog van toen ik klein meisje was en in het rijtje huizen achter hun woonde, we kwamen daar wonen vanuit Australië en ik verstond haar prima (ook al vond ik wel dat ze een grappig accent had), zij spraken thuis Engels -of alleen als ik er was?-(ze is Schotse, als ik me niet zwaar vergis). Ze herinnerde zich mijn zus als 'die lieve Patty, een heel lief rustig meisje', Henk als ' hele lange magere jongen', en 'Dondon' als een stil klein ventje; hoe ze over mij dacht, daar liet ze zich niet over uit, o dear me, maar ze lachte vriendelijk naar me, en praatte 100-uit, dus no hard feelings.

Tijdens deze gezellige bee kwam ik ook nog toe aan naaien van de antieke rijtjesblokjes, en de bow-ties, even voorgedaan hoe ik het deed, en toen vielen her en der de muntjes. Als beloning kregen we nog een stuk brownie, we waren allemaal even heel stil, zo lekker, en de bordjes werden weer afgelikt ingeleverd; hier kan ik heel makkelijk aan wennen.

Met het terug in de trolley zetten van mijn naaimachine schoot de zijkap er af, en bij thuiskomst kreeg ik het gelukkig weer vast, Photobucket even flink moeten zoeken hoe het in elkaar stak, maar uiteindelijk zag ik het: als je het handvat omhoog deed, kon je links in de diepte een schroefje zien, waar je een klein uitsteeksel van binnen in de kap onder moest schuiven. Terwijl de kookplaat piepte dat het een lieve lust was (natuurlijk moest ik zoiets doen tijdens het koken) klaarde ik de klus. Helaas bleek het lampje gesneuveld, ik heb gelukkig nog wel een daglichtlamp om op mijn naaiwerk te richten, tot er een nieuw lampje in komt, maar je merkt dan pas hoeveel licht er van zo'n klein lampje af komt.

Zover ben ik al gekomen met de Bow-tie quiltjes,

Photobucket De 10 minuten blokken doe ik nu binnen 5 minuten, wow.

De bee 's avonds ging voor mij niet door, om half 8 de volgende morgen zouden ze de HR ketel komen plaatsen, en ik had nog het e.e.a. op te ruimen, en we moesten allemaal heel vroeg opstaan; voor half 8 moest iedereen gedoucht zijn. Om half 3 was het klaar, we hebben nu een supersnelle HR-ketel in de bijkeuken, en een hele mooie design thermostaat in de woonkamer; je kan de buitentemperatuur er ook op zien van de voorgaande dagen (niet dat je er wat aan hebt, maar goed). Helaas kan je de buitentemperatuur niet instellen, dat zou wel helemaal high-tech zijn!

Vandaag hadden we trouwens niks te klagen, zo lekker zonnig, en ja hoor, ook hier staan de krokussen onder de heg te bloeien, maar het zijn er veel minder dan vorig jaar. Tim had permissie om te blowen, wat zeg ik, hij moest het van mij! Wapperen met die handjes, er ligt zoveel blad op het gras en nu is het lekker droog, dus zette ik de bladblazer in werking, deed hem even voor hoe het moest, en ondertussen kon ik de op hopen geblazen blaadjes in zakken scheppen. Heerlijk werk, maar ik was wel helemaal de punt af na afloop, te korte nachten gehad lately.

En nog een YEAH, de links van oa weblogs in mijn zijkolom openen weer in een  nieuw venster, hehe, met behulp van deze pagina, en met dank aan Melody die me op weg hielp.

0 gedachten over “En maar groeien

 1. Jane

  Wat heb jij een fantastische ruimte om je quilts op te hangen zeg!! Leuk, dan kun je ze altijd weer zien.
  De bee lijkt me erg gezellig.
  Nog bedankt voor je reactie op mijn blog!
  groetjes
  Jane

 2. Anita deR

  Wat een gezellige bEE was het weer. jouw quilts zijn gewoon ook voor de isolatie, lol.
  Ik zit ook nog steeds met weblog te klooien, ben mijn klok ook al kwijt, krijg hem er niet meer op. En daar ik nu even lekker aan het hobbien ben laat ik het maar even zo.
  Zie ik je zaterdag??? Als je plek hebt mag je eventueel mijnquilthangertje meenemen. alleen als het niet te lastig is hoor, anders komt het het quiltweekend wel.

 3. Merel

  Ah, nu snap ik het jullie hebben dat huis gekocht vanwege die meters railing! Geweldig!
  Tsja, de buitentemp. instellen….
  Jee, je hebt de vaart erin zitten zeg ,met al die werkjes onderhanden.
  Groetjes, Merel

 4. Quibi

  Mooi, je bowties! Prachtige kleuren. Het zou toch doodzonde zijn om alle quilts op te bergen in een kast? Dan ziet niemand ze!!

 5. miranda sol

  Blowen zei je….hahahaha, ja zo zien we ze het wel graag doen… die kerels!Je quiltjes in wording zien er super uit! 5 minuten…pfff…schitterende showruimte…met vele mooie dekentjes…misschien iets om een tentoonstelling in je oude huis te doen…nu het nog niet verkocht is? Knuffels

 6. Henk

  “hele lange magere jongen”
  Hmmzzz, dat lange valt tegenwoordig niet meer zo op. Niet dat ik gekrompen ben maar de verhoudingen zijn een beetje anders geworden zeg maar… hihi.

 7. Johanna Zweden

  Heerlijk zo een Bee, en wat een geluk dat je je naaimachine weer in orde hebt gekregen.
  Wat een schitterende quilts, en wat heb je dat goed gedaan, bij mij hangen ze aan de schuine muren, dus eigenlijk aan het dak!!! een een paar over de balustrade.
  Groetjes Joke en ik zit heerlijk te genieten van al jou moois-