En de boer

zij ploegde voort, of in mijn geval groef en zeefde ik voort. Op Koningsdag was ik tot hier gekomen
IMG_9766
en sprak toen de hoop uit maandag lekker verder te kunnen gaan, maar regen gooide roet in het eten, en woensdag kon ik weer verder gaan; soms zat er maar een paar cm aan split en grond op het antiworteldoek, en soms bijna 10 cm dik.
IMG_9877
en ja, die lichte broek is weer helemaal schoon uit de was gekomen.
IMG_9878
Met zo’n dikke laag ben je lang bezig kan ik je zeggen, vanwege het gewicht kon ik niet meer dan 1 kolenschep per keer zeven; ik deed bijna 3 uur over een meter uitgraven!  En af en toe kwam ik dan de randen van overlappende antiworteldoeken tegen
IMG_9889
en die moeten dan weer netjes plat liggen, en uiteraard komt de inspectie ook even controleren of het dan ook echt plat ligt, want ze willen er niet over struikelen als ze achter elkaar aan rennen.
IMG_9884
Ook even om het hoekje kijken, nee, daar ben ik nog niet geweest.
IMG_9885
Dikke plakkaten van wortels van de onkruiden in het split en heel veel dikke wormen;
IMG_9881
links onder de heg groeien en bloeien heel veel geraniums, de meeste haal ik weg. Gisteren stopte ik al aan het begin middag toen ik bijna aan het eind van de heg was aangekomen, voorbij het pampasgras, uit de kern van de plant kwam een continue geknisper en geritsel muisjes of insecten, of gewoon door de wind? 
IMG_9890
ik kreeg weer gezelschap van die kleine rotvliegjes, donderdag ben ik er zo door gestoken dat mijn linker arm helemaal onder de rode bultjes zit, en ik had geen zin om weer als voederplek te dienen. Ik gok dat ik nog 2 meter moet doen tot ik bij de schutting ben, en dan ga ik richting de poort zeven en langs het keukenraam naar de voordeur.
Ik heb de rest van de middag nuttig besteed in de keuken, na eerst wat boodschapjes te hebben gedaan
IMG_9911
heerlijke havermout koekjes naar dit recept

Eén gedachte op “En de boer

 1. Truus

  Weer flink bezig geweest in de tuin!
  Krijg je geen last van je polsen of je knieën en schouders?
  Wat een geweldige site is dat met recepten . Kon niet zien waar ze vandaan komt maar ik neem aan dat zij een Engelse is.
  Zonnige dag ?
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.