En dat is drie

Allereerst allen bedankt voor de lieve reacties, het doet goed om steun en begrip te krijgen van blogvriendinnen, want ook al mankeert zoonlief lichamelijk niks, het heeft toch een impact gemaakt op hem (en ons).

Gisteravond/vannacht (tot 3 uur) zat Tim met z'n vrienden buiten, te praten, te lachen en te kaarten;  2 knullen zitten naast elkaar op de schommelbank flink heen en weer schommelend, zegt de een tegen de ander: "Dit is toch wel veel fijner dan seks he?", en een bulderend gelach volgde.

Afgelopen dagen ben ik verder gegaan met de hexagonenrand, die rond de antieke quilt moet komen, een hele klus, maar wel een leuke.Photobucket Zopje wilde niet naar mij kijken, diep beledigd dat ik de hele tijd iets anders op schoot had. Het was lekker om buiten onder de overkapping uit de zon te zitten, met een prachtig uitzicht en heerlijke bosgeluiden.

En zo komt de 3e rand,Photobucket hij is hopelijk lang genoeg, ik zal morgen de boel eens op de grond leggen, opmeten hoe breed de groene tussenstroken moeten worden. Ik ga de hexagonranden er op appliqueren, denk ik, even kijken hoe ik het met de hoekstukken ga doen.

Gisteren vroeg Tim me wat er in die pan zat, in de kleine koelkast, want hij wilde er de flesjes bier in zetten, en zo'n grote pan neemt erg veel ruimte in beslag. "Ooh, daaris-ie, ik was hem al kwijt! Nee, geen idee wat er in zit.", was mijn reactie, en de oh-oh-oh's van de huisgenoten waren niet van de lucht, mama toch. Met gevaar voor eigen leven tilde ik het deksel een klein stukje op, gelukkig geen stank, maar even kon ik niet zien wat het oorspronkelijke gerecht was.

Photobucket ik meen dat het een week geleden was (of nog langer, toen we net terug waren van vakantie?) dat ik spaghetti had gemaakt, veel te veel natuurlijk, en omdat de diepvrieszakjes opwaren, had ik de pan zolang in de koelkast geparkeerd. Het is in de kliko gegaan, de aanwezige schimmels tieren nu welig met deze temperaturen, en de stank is helaas ook hevig aanwezig.

0 gedachten over “En dat is drie

 1. Dorien

  Hoi Shirley, dat ziet er mooi uit zo met die hexagonnenrand. Tenminste iets anders dan iedereen. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.Ga je de quilt op de hand of met de machine quilten? Groetjes van Dorien

 2. Else

  Lekker bezig, je hebt er weer een mooie rand erbij! Jammer van die kliek, volgende keer beter (lol) knuffel Else

 3. Chris

  Nou joh! Ik had het gemist van je zoon. Natuurlijk heeft dat een impact op hem, maar ook op jullie. Wat een zegen dat hij gezond en wel naar huis kon!!
  Je quilt wordt een schoonheid!

 4. Betsie

  De antieke quilt wordt erg mooi, en heeft echt een antieke uitstraling!!!

  Ja, die pan….dat krijg je als je ouder wordt, dan vergeet je nog wel eens wat!!!
  Ik vergeet regelmatig de was uit de droger te halen, tot er wat nodig is, dan wordt er gezocht, en gefoeterd waar de “waar zijn de badhanddoeken toch???”
  O ja,,die zullen nog wel in droger zitten,,,o,o,o, weer vergeten!!!!

 5. Heleen

  Je gaat goed meid! Ben heel benieuwd hoe je de randen er aan gaat maken. Lijkt me heel mooi worden. Zal nog best wat werk in zitten als je alles gaat appliceren. En zo herkenbaar zo’n overgebleven kliek die uiteindelijk toch in de vuilnis bak beland.