Drama op Pukkelpop

Terwijl ik onder luid onweer en bliksem van buiten een heerlijke pastagerecht sta te koken, krijg ik een sms'je van Tim: Er is iets ingestort door de regen, wij zijn oke.

OMG, gas laag gedraaid en brul naar boven, naar man, en tekst doorgegeven. Manlief zou Tim bellen, maar krijgt gelijk volgend sms'je: Een tentconstructie naar beneden, er zitten ws mensen onder, stroom weggevallen.

Daarna krijgen we geen contact meer met Tim, je komt er gewoon niet door, waarschijnlijk zijn de lijnen overbelast, en dus gaat de iPad op tafel (ondertussen zitten we te eten, maar echt proeven doen we het niet), en lezen dan vreselijke berichten van ambulances die af en aan rijden, en ingestorte tenten, hagelstenen, tereinen die blank staan brrr. Op deze site kan je een korte interview beluisteren, en foto's bekijken; wat ben ik blij dat Tim ons liet weten dat hij en zijn 2 vrienden oke zijn. Nu probeer ik de ouders van zijn vrienden te pakken te krijgen, maar heb geen telnr of achternaam, dus zit ik op msn op Tim's pc, kijken of iemand me kan helpen.

Er zijn al veel bezoekers vertrokken, duimen dat Tim en kornuiten ook in de auto op weg naar huis zijn, maar de jongens kennende, zijn ze vast gaan helpen.

21.30: Tim belde net, ze komen zo naar huis, rond middernacht komen ze aan. Ze hebben het voor hun ogen zien gebeuren, ze stonden in een tent te schuilen die ook op instorten stond, waar ze dus ook weer uit moesten, totale chaos en flink geschrokken. 2 Van de 3 (slaap)tenten zijn aan gort, dus die laten ze achter, en hij vroeg of de 3 Schotse jongens (die in tenten naast hun stonden) bij ons konden overnachten, omdat ze geen slaapplek hebben. Tuurlijk kan dat.

Ik moest nog denken aan gistermorgen, toen ik Tim vroeg of hij geen jas mee moest nemen, voor t geval dat, en waarop hij zei: "Welnee, ze geven mooi weer af, en misschien een drupje regen morgen, maar dat zal wel los lopen."

Mijn hart gaat naar alle ouders van de overledenen, en ook naar de ouders van de gewonde kinderen, die in angst en onzekerheid zitten, vreselijk wat een nachtmerrie moet het voor hun zijn! En wat prijzen wij ons gelukkig, dat door puur toeval onze zoon niet op de plek stond waar de boel inzakte of een tent instorte.

00.30: Tim stapt op blote voeten binnen, broekspijpen opgestroopt en overal zit modder, vuurrood verbrand, want het was er 'fucking heet', zoals hij zich zo subtiel kan uitdrukken. Veel verhalen komen terwijl hij eet, hij was erg geschrokken en zit met ongeloof te kijken naar de filmpjes die op YouTube te zien zijn. De Schotse mannen zijn daar gebleven, die kregen ter plaatse onderdak, ws van de organisatie. Heel veel mensen waren hun schoenen kwijt geraakt in de modder (stond tot aan de kuiten), die van Tim waren niet kwijt maar doorweekt, zijn tent was wel gescheurd, zijn matras was door een idioot naar buiten gegooit, zei hij, maar dit zal wel door de rukwinden zijn gebeurd. Met honger, dorst en stijf van de adrenaline duikt hij om 2 uur weer in de keuken, zijn volgende portie pasta halen, goed dat ik teveel had klaargemaakt.

0 gedachten over “Drama op Pukkelpop

 1. Gert

  Ik lees net het nieuws op NU.nl… Wat zullen jullie geschrokken zijn, maar fijn om te horen dat jullie in ieder geval bericht hebben gehad. Sterkte, en ik hoop voor je dat de kids snel weer heelhuids thuis zijn.

 2. Else

  Ik lees met je mailtje, whow schrikken zit hier met kippevel achter het scherm! Ik hoop dat je snel wat hoort van Tim en de mannen. KNuffel Else

 3. Elly L

  Het is verschrikkelijk wat daar is gebeurd. “Gelukkig” kon Tim er even doorheen komen met zijn mobiel. Wat zal je blij zijn als hij gewoon thuis komt.

 4. Mariëtte

  Shirley, ik wist sinds van de week via jouw blog net wat Pukkelpop inhield! Zie ik die vreselijke berichten op Teletekst. Snel naar jouw blog gegaan om te kijken of je al meer wist. Gelukkig is het goed met jullie zoon en zijn vrienden, duimen voor de anderen!!

  Groeten, Mariëtte

 5. Inge Slaats

  Ook ik schrok me kapot toen ik het nieuws zag. Ik was net klaar met mijn reactie op je vorige berichtje, had nog nooit van pukkelpop gehoord.
  Gelukkig is alles OK met Tim en zijn vrienden. Hopelijk komt hij snel thuis.

  Liefs,
  Inge

 6. Heleen

  Ik lees net de berichten en dacht meteen aan jou. Dus snel ff je blog checken! Gelukkig is Tim OK. En fijn dat hij jullie een smsje kon sturen. Meid wat zal je in de rast zitten tot hij veilig thuis is. Sterkte!!!!

 7. Yvonne aka sommeke

  Ik hoorde het tijdens een telefoontje met een vriendin en moest ook onmiddellijk aan Tim denken…
  Goh, gelukkig is hij straks weer heel en gezond thuis.
  Nee, ik denk dat het niet voor te stellen is hoe beangstigend het bange afwachten moet zijn voor alle ouders/familie!

 8. Heleen

  Dacht vanmorgen eerst ff lezen of Tim thuis is. Gelukkig hij is heel huids thuis. Zorg goed voor hem want tjonge dat is niet mis wat hij heeft meegemaakt. Tim sterkte jongen!

 9. Bep.v.Nieuwkoop.

  Lieve Shirley.Vanmorgen snel mijn p,c opgestart om te kijken of je al wat geschreven had op je blog en gelukkig dat alles goed is met Tim,we hoorden gisteren de berichten op t.v en ik wist dat Tim er heen was.verdrietig voor ouders waar het met hun kind anders gegaan is. Sterkte en liefs van Bep

 10. Dorry

  Heb ik hier gisteren zitten lezen dan Tim naar Pukkelpop zou gaan, en dan tegen de avond zie ik het nieuws! Ik heb er vannacht aan moeten denken en of je zoon ook getroffen was. Gelukkig heb je hem heelhuids thuis gekregen.

 11. quiltendewilma

  Wat een vreselijke gebeurtenis weer,…
  Vreselijk voor de ouders die nu een heel ander leven krijgen door een groot verlies of zorgen,..
  Fijn dat het met jullie zoon goed is!!

 12. Adrie Jansen

  Na jouw mailtje gisteravond op QK, vanmorgen eerst snel gekeken of je zoon weer terug was, goddank hij is weer heelhuids aangeland!
  Het is wel een toestand met dat weer wat zo opeens dit soort ongelukken veroorzaakt!:-(

 13. Annelies vdB

  Wat zul je je zorgen hebben gemaakt. Hier wordt op de tv gisteren en vandaag ruim aandacht besteed aan het gebeuren. Vijf mensen gedood, vreselijk.
  Wat fijn dat je zoon ongedeerd is.

 14. Elle

  Oh, wat heftig om zo’n verhaal van dichtbij, te lezen. Dan voel je pas echt wat er gebeurd is. Vreselijk. In 10 minuten tijd, zo’n ellende.

 15. lia

  Nou gelukkig is je zoon okee.Onze middelste zoon ging ook hij is muzikant en ging gisteren netwerken maar hij kwam bij de kassa en stond niet op de gastenlijst en besloot om niet te betalen voor de paar optredens van gisteren omdat hij vandaag weer naar Low-lands ging.Hij was bij Valkenswaard toen het noodweer uitbrak.Ik denk dat hij een engeltje op zijn schouder had.

 16. Marga H.

  Nou Shirley, dat is schrikken geweest. Zo wordt je weer met je neus op de feiten gedrukt dat het ieder moment afgelopen kan zijn. Gelukkig is alles goed met Tim, je hebt hem denk ik nu wel platgeknuffeld!!!

 17. merian

  Hoi Shirly,
  Gelukkig weer heel thuis, zag net op lia haar blog jouw reactie, ben meteen bij jou gaan kijken, sla nog maar een keer je arm om hem heen en knuffel hem nog maar een keer.
  vreselijk voor de ouders die dat niet meer kunnen bij hun kinderen die verongelukt zijn.

  Merian

 18. Risja

  Gelukkig is Tim ongedeerd thuisgekomen.
  Wat een narigheid.
  Alle sterkte voor de slachtoffers.

 19. Ansje

  Wat een drama door de natuurlijke krachten en dat in zo’n korte tijd.
  Heel erg fijn dat Tim heelhuids thuis is….!!!
  LiefsAnsje

 20. Els

  Pfff dan kruip je weer door het oog van de naald! Ik was stiekem blij dat het uitverkocht was en mijn dochter geen kaartje meer kon kopen.

 21. mieke

  Mijn dochter was daar ook…..zojuist de foto’s gezien van voor en na het drama.
  Het ergste was dat je niemand kon bereiken. Goddank hebben we onze kinderen veilig terug