De twee Vtjes

Zondag was het vaderdag, én verjaardag van Suzanne, en ik kan wel spreken van een zeer geslaagde dag! Het begon met het wakker zingen van onze 16 jaar geworden spruit, die daarna samen met haar broer voor het ontbijt op bed voor DH zorgde, waarbij de afwezigheid van grote zus wel erg tegenviel, want zij delegeerde altijd, en lette op de kleine dingen, zoals bestek en zulks, en toen Evelien om half 1 thuis kwam van Amsterdam, kwamen de cadeautjes op tafel en konden de kaarsjes uitgeblazen worden.
Photobucket
Het was een gezellige dag, veel gelachen, lekker gesnoept van de chocolade cupcakes en amandelcakejes met bosbessen(beetje uitgezakt)
Photobucket
en de chocolade bosvruchten muffins die ik vanmorgen nog heb gebakken. Vrijdagavond had ik schuimpjes gebakken, om hierop slagroom met mandarijntjes te doen, dat was ook een wens van Suzanne (de jarige kiest altijd wat er aan taart of zo gemaakt/gehaald wordt, en zij had naast de cupcakes dit als wens erbij), maar ik had de schuimpjes te warm gebakken ipv gedroogd, en ze waren behoorlijk plakkerig, ik kreeg slechts een deel heelhuids van het bakpapier af.
Photobucket
Ik wilde de brokstukken nog opeten, bewijsmateriaal wegwerken, maar bedacht me dat dit toch niet zou lukken zonder groen uit te slaan van de misselijkheid, en heb ze met papier en al in een trommel gedaan; het komt wel op.

Vanavond hebben we met z’n allen naar de voetbalwedstrijd gekeken, ik vanachter de naaimachine zo half volgend, en de rest op de bank zittend; “jammer dat NL is uitgeschakeld, maar nu kunnen we meer ontspannen kijken”, aldus zoon. Suzanne heeft wel op de bank gezeten, maar met oortjes in en lezend, ze heeft gisteravond en vandaag de 3 boeken uit gelezen die ze zaterdag van haar opa en oma kreeg,
Photobucket Photobucket
Japanse Manga stripboeken in het Engels geschreven, maar wel achterste voren te lezen, en is vanmiddag begonnen aan het eerste boek van Game of Thrones, waarvan ze alle boeken (in het Engels) voor haar verjaardag kreeg,
Photobucket
tot grote vreugde van Tim en Evelien, die er ook gelijk in gingen lezen. Eerst wilde Suzanne er niet aan, maar nadat ze hoorde van de expliciete seksscenes die er in beschreven
worden, is ze er vol in gedoken; ze had deel 1 en 2 al gezien op internet/tv, maar de boeken schijnen nog mooier te zijn dan de films (is toch bijna altijd zo?). Tim verzekerde me dat het geen pornoboek is, maar gewoon dat het door het verhaal geweven zit, net zoals in het echte leven in meer of mindere mate. Nou ja, als dit voor Suzanne de trigger is om veel te lezen, dan hoor je mij niet klagen. In de boeken van de Earthchildren van Jean M Auel zitten toch ook veel seksscenes beschreven, maar tussendoor ook veel andere leerzame dingen. Jammer dat er in GoT ook veel geweld voorkomt, maar dat is de jeugd van tegenwoordig gewend in hun games op de computer, en in een boek kan je de geweldadige scènes snel doorlezen of overslaan; Ayla werd ook in deel 1 verkracht en mishandeld, meerdere malen, en toch is het een mooi boek (omdat ze overwint).

Ik heb al 13 rode huizen af, dit is allemaal weg gewerkt: Photobucket
nummer 14 is bijna af, maar het witte garen was op, en het was al 11 uur geweest, dus ik ga er morgen wel aan verder, eerst naar de markt om een grote klos witte Güterman garen te halen
Photobucket
Zipje kijkt of de vogeltjes al naar buiten mogen, om te spelen
Photobucket
als het zover is, dan houd ik de mannen gewoon overdag binnen, tot de jonkies mobiel genoeg zijn, en niet zulke makkelijke prooien.

0 gedachten over “De twee Vtjes

 1. Marloes

  Nog gefeliciteerd met je 16 jarige dochter!
  Je huizen gaan snel, moeten zeker af voordat de bouwvak begint 🙂

 2. Hermie

  Jullie hebben dus een fijne dag gehad en daar kun je weer van nagenieten. Ik zie een heel leuk detail op een foto. Zipje of Zopje heeft het pootje op de arm van je DH gelegd, met andere woorden, ik ben er ook hoor.
  Je rode huizen worden erg mooi. Het lijkt me wel mooi om er sashings tussen te doen in de achtergrond kleur met op de hoekjes een rood blokje, de huizen komen dan nog mooier naar voren.lijkt mij.

 3. Ines

  Gefeliciteerd met je dochter, heerlijk dat lezen, mijn 2 dochters zijn daar ook verzot op, jammer genoeg heeft zoonlief een aartje naar zijn vaartje en komt niet verder dan stripboeken 😉
  Je rode huisjes zijn ontzettend leuk aan het worden.

  Groetjes
  Ines

 4. mieke

  Gezellige verjaardag, met veel lekkers.
  Tijdens de voetbal lekker achter de naaimachine, gelijk heb je. ( heb ik ook gedaan ).
  De rode huisjes zijn héel leuk. groetjes.

 5. PetraM

  Gefeliciteerd met je DD en wat is ze heerlijk verwend met een prachtige serie boeken. Je huisjes worden mooi en die Zipje toch geweldig hoe die alles in de gaten houdt. Trouwens het snoepwerk ziet er heerlijk uit.

 6. Else

  Beetje laat maar nog gefeliciteerd met Suzanne, het was een heerlijk weekend zo te lezen. Mooie huizen heb je al gebouwd. Fijne dag knuffel Else