Cupcakes voor wannabee slanke dames

Met dank aan Julie! Voor slechts 3 punten per cupcake is dit een ware traktatie
Photobucket
Chocolate forest cupcakes                   Chocolade bosvruchten cupcakes

100g self raising flour                           100 gr zelfrijzend bakmeel
15g cocoa powder                               15 gr cacao poeder
Half tsp baking powder                        halve theelepel bakpoeder
100g low fat spread – (halvarine)         100 gram halvarine
100g caster sugar                                100 gr basterd suiker
2 eggs                                                   2 eieren
1 tsp vanilla extract                              1 theelepel vanille extract
60g fresh or frozen berries                   60 gr verse of bevroren bessen

To decorate                                         decoratie
100g low fat soft cheese                     100 gr vetarme roomkaas bv Philadelphia
2 tsp caster sugar                                1 theelepel basterd suiker
2-3 drops vanilla extract                      2-3 druppels vanille extract
12 rasberries                                       12 frambozen

#1 Preheat oven to 180 C/fan 160 C. Put 12 silicone  bun cases into a
bun tin.

Verwarm gewone oven op 180 graden, of hetelucht oven op160 graden C Zet 12 sliconen muffinvormpjes klaar op de bakplaat.

#2 Sift the flour, cocoa powder and baking powder into a mixing bowl.
Add the low fat spread, sugar, unbeaten eggs and vanilla extract, then use a
wooden spoon to vigorously beat the mixture together until smooth – this
should only take 1-2 minutes.  Stir in the fruit.

Zeef bloem, cacaopoeder en bakpoeder in ten mixkom. Voeg halvarine, suiker, eieren en vanille extract toe, en meng dit in 2 minuten met een houten lepel driftig 🙂 tot je een gladde mengsel krijgt. Roer dan rustig het fruit er door.

#3 Spoon the mixture into the bun cases. Transfer to the middle shelf
of the oven and bake for 20-22 minutes until risen and firm. Cool on a wire
rack.

Schep het mengsel in de muffinvormen, (vul ze tot 2/3e) zet ze in het midden van de oven en bak ze in 20-22 minuten tot ze gerezen en stevig zijn. Haal ze na een minuut uit de vormen en laat ze afkoelen op een rooster

#4 To decorate, beat the low fat soft cheese with the sugar and vanilla
extract until smooth. Pipe or spoon on top of the buns and decorate with the
raspberries.

voor de decoratie meng je de kaas met suiker en vanille extract tot een gladde mengsel, en smeer dit met een mes of lepel dun over de muffins, en decoreer ze met een framboos.
ze zijn zalig!
Photobucket

0 gedachten over “Cupcakes voor wannabee slanke dames

  1. ilse

    Mmmm, dat ziet er heel lekker uit, ‘k ga dat ook proberen. Dan hebben mijn studenten iets anders om te knabbelen (er zit in ieder geval al iets fruit in) tijdens hun examens.

  2. Klaske

    Mjammie dat ziet er lekker uit, helaas te veel koolhydraten….
    Er staat hier voor de visite van straks tompoezen klaar, zouden daar ook te veel koolhydraten inzitten;-))
    Fijn weekeind, maar lekker smullen van die zalige dingen..

  3. Yvonne aka sommeke

    “Je plaatst je reacties te snel na mekaar. Rustig aan” krijg ik te lezen na 1 reactie! Zucht!
    De cupcakes zien er njammie uit!
    Alvast fijne verjaardag voor Suus!

  4. Erna

    Heb net gegeten maar wanneer ik deze cupcakes in huis had zou ik zo weer beginnen. Het ziet er heerlijk uit.

    Groetjes,
    Erna