De bee

Geen beestjes meer op de blokken genaaid, vanmorgen kwam de monteur van de vaatwasser langs, en na 3 uur dingen vervangen was het zwaar balen dat we nog een week gedoemd zijn tot gedwongen worden om met de hand afwassen, want het probleem is nog niet opgelost; de monteur vreest/hoopt dat het de printplaatjes zijn, want anders zou hij het niet meer weten. Mijn suggestie na het eerste uur van zwoegen (laadt de vaatwasser in de auto en neem hem mee naar de werkplaats) was niet haalbaar, want zo werkt Miele niet, alle reparaties moeten aan huis gedaan worden. Inruilen voor een ander is dus ook not done, dus moeten we afwachten tot volgende week, en duimen dat het dan wel gefixt kan worden.  Lang leve de garantie die er nog op zit, poeh, de extra premie die het ons heeft gekost, hebben we er nu al uit gehaald.

De man was net weg, het brood net op, en de afwas net gedaan, toen Miranda kwam, (ja, de bee was deze keer bij mij, en ook al waren we niet compleet, het was er niet minder gezellig om) en iets later belde Julie aan, die vers van de kapper kwam. Ze ging gelijk aan de slag achter haar nieuwe naaimachine,
Photobucket
herkennen jullie hem? Och wat maakt die een mooi geluidje, echt, net zo zoet of zelfs zoeter als die van de Singer FW, een genot om naar te luisteren. Nee, ik heb geen spijt dat ik hem kwijt ben, Julie is er heel blij mee, en hij wordt nu liefdevol gebruikt.
Photobucket
Miranda ging verder met the Pond House , met de bloemen, een leuk werkje om bij te kletsen, en ik heb de batik jelly roll, welke ik vorig jaar cadeau kreeg van mijn Wilrijkse quiltvriendin, eindelijk nuttig gemaakt, het aaistadium is voorbij, het mes gaat er in;
Photobucket
ik ga hem gebruiken als tussenblokjes voor de Girls Day Out! Kijk, als het niks is, kan ik de blokjes voor een ander project gebruiken, maar wie niet waagt, blijft maagd.
Photobucket
Eigenlijk moeten het blokken te zijn van 3x 3 inch, die er tussen komen, maar de strips zijn 2,5 inch, dus heb ik langwerpige blokjes die ik aan elkaar ga maken, met de 3 inch lengtes tegen elkaar aan, en dan zal ik zien hoe ik het ga inpassen. We komen er wel. Rond de blokken komen sashings uit 1 kleur stof, dat red ik niet met de resten, dus zal ik in mijn kast kijken welke ik nog heb liggen, 6 FQ’s zijn al genoeg. Dan komt er een rand van dezelfde stof rond alle grote blokken, ik denk aan het steenrode welke ik heb gebruikt bij een paar blokken, zoals bv bij het dak van de quiltwinkel, misschien is dit te hard, maar dat zie ik wel als ik het er bij houd.

0 gedachten over “De bee

 1. Dineke

  Hé, die batiks lijkt heel erg op de strips die ik nog heb liggen volgens mij. (van mijn verjaardaggeld van vorig jaar)
  De kippenquilt die hier in de planning staat zijn de BOM blokken van fatcatpatterns van dit jaar.

 2. goof

  Heeeeeeee, is dat niet het machientje van het weekend?
  Zwaaaaaaaaaaaaaai naar alle dames!
  ;o)

 3. mieke

  Wie niet waagt blijft maagd, whahahaha.
  Weer iets nieuws geleerd !
  Het gaat er vast en zeker mooi uitzien. Succes.

 4. Gert

  Oh, wat balen dat je vaatwasser kapot is. Wij hebben er ook al jaren 1, en ik roep ook altijd: als ‘ie vandaag helemaal kapot gaat, dan is er morgen een nieuwe ^_^ (ik weet het, ik ben verwend) Succes ermee, gelukkig kon je daarna genieten van de bee.

 5. Inge Slaats

  Ik heb op Facebook al het een en ander gezegd over je afwasmachine en die NIET lekker ruikende monteur. Tis allemaal wat. Ik hoop dat je snel van al die ellende verlost bent. Blijft stom dat ze hem niet gewoon inruilen, die machine bedoel, hoewel die gozer volgens mij ook aan vervanging toe is. Hij kan er niks van. Als je na úren werk zo’n machine nog niet aan de praat hebt en vervolgens ook nog zegt dat je nog één ding kan proberen en als het dan nog niet lukt, dat je het dan ook niet meer weet, nou dan ben je wel een sukkel hoor. Voor het geval je nu gaat denken dat ik anti Miele ben, NOT, integendeel ik ben een fan. Slechts één keer had ik een klein probleempje met mijn wasmachine, maar dat was binnen tien minuten opgelost en de monteur rook volgens mij ook prima (weet ik eigenlijk niet meer LOL)
  Overigens ziet de bee en alles waar jullie mee bezig zijn er helemaal tiptop uit. Vooral ook gezellig!

  Nou doei, ik praat cq schrijf weer te veel, zucht…….
  Fijn weekend,
  Inge