Ander kantje

Hebben we allemaal last van op zijn tijd, dat je niet helemaal tevreden bent met het eindproduct, maar dat je ook geen goed alternatief hebt (kunnen vinden) en het dus zo laat, maar elke keer als je er naar kijkt, wringt de schoen een beetje. Ik heb het over het kanten randje welke ik lang geleden aan de gevel van de quiltwinkel had vastgenaaid, IMG_7805 , en het kantje wat ik in gedachte had de laatste tijd, kon ik niet vinden. Toen ik vanavond na het eten even de andere batiks ging pakken, om te kijken of er wat bij zat om langs de grote blokken te zetten, en hierbij een grote bak van zijn plek rolde, zag ik het bewuste kantje liggen! Het kantje van tante Nonneke, keurig op een kaartje gewikkeld en in een foliezakje gestopt, gelukkig! Wie is tante Nonneke, en waarom komt die naam me bekend voor, hoor ik enkele lezers denken. Bij Sommeke hebben jullie vast al eens gelezen over een plant die gekoppeld werd aan die naam, een lidcactus die Yvonne van tante Nonneke kreeg, hier schrijft ze er over, en gezegend als hij was sinds dien elk jaar bloeit, tot Yvonne’s grote verbazing. Tante Nonneke is een heel klein schattig vrouwtje, een echte non en tante van 2 Belgische quiltsters, en ze was eens op een Belgische bee, en ze had voor iedereen een zakje met daarin iets moois meegenomen, een zelf gemaakt kantje van frivolité werk, heb ik ook ooit gedaan, toen ik nog jong en huppelig was, echt leuk om te doen!
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Ef-Ur-u6cUo]
Ze had toch zo zitten smullen van alle handwerkende dames, vond dat we zulke mooie dingen maakten, en ze vond de mandjesblokken zo mooi, hier tekent ze er eentje na
Photobucket
dus maakte een ieder stiekem een mandjesblokje, en op het Belgische quiltweekend werden deze tot een quilt gemaakt, doorgequilt en al,
DSC06199
(lees hier nog een foto-verslag) en later werd deze door Yvonne en een paar andere dames afgeleverd bij tante Nonneke. Wil je meer foto’s zien van het quiltweekend van 2009 klik dan hier het zijn er niet zoveel.

Nou ja, dát kantje heb ik dus op de quiltwinkel genaaid, en toen het er op zat, haalde ik opgelucht adem: “Dit is het helemaal, nu is hij echt af!”,
Photobucket
en nu kan ik verder gaan aan de sashings en zulks. Heel misschien moet ik er wel voor langs mijn dealer, of zou ik er fossils bij gebruiken, in combinatie met de batiks. We zullen wel zien, eerst lekker weekend vieren :-), jullie toch ook?

0 gedachten over “Ander kantje

 1. goof

  Wat een schat van een kantje, ben blij dat je het gevonden hebt, zo’n kantje van tante Nonneke moet op een ereplaatsje.
  En dat frivolitéfilmpje, zo leuk!
  Heb ‘m helemaal zurgvuldig bekeken,…
  :o)
  Fijn weekend!!
  ;o)

 2. Ans

  Het patroon heb ik al in huis, alleen de tijd ontbreekt en ik ben nog met heel veel andere projecten bezig. Ooit ga ik er aan beginnen en dan hoop ik ook tegen zo’n tante Nonneke aan te lopen, want ik vind je kantje helemaal gaaf. Groetjes, Ans

 3. henny

  wat een geluk dat je het kantje terug vond, niet alleen om het verhaal erachter maar omdat het echt een verbetering is. Frivolité had ik altijd nog eens willen proberen (materiaal in huis) maar ik lees nu dat ik te laat ben 😉 want niet meer jong en huppelig!

 4. mieke

  Leuk zo’n nonneke.
  Zou ze zelf nog ooit iets met haar tekeningentje gedaan hebben ?
  En hoe vond ze haar cado ??

 5. Adrie Jansen

  Dit is idd een héél mooi kantje! Die andere was ook mooi, maar wat “zwaar” , als je begrijpt wat ik
  bedoel 😉
  Eens, in een grijs verleden, toen ik nog jong en onbedorven was, in mijn eerste baantje, heb ik frivolitéspoeltjes verkocht! Ik werkte toen in een Wol- en Handwerkwinkel! Ik , 15 jaar, handwerkte nóóit, ik had een hekel aan breien! Maar ja je moest werken en elke cent was welkom. Ik heb er 5 jaar, met veel plezier, gewerkt en sindsdien heb ik altijd wel iets aan handwerken gedaan, alleen , breien, Nee dat is nog steeds niks voor mij!
  Ik ben blij met mijn verslaving aan Patch- en Quiltwerk!

  Jouw GDO wordt een kunststuk! Een plaatje, een genot om naar te kijken en al die kleine details te ontdekken!

 6. Erica

  Ziet er leuk uit je quiltwinkeltje. Net als de andere winkeltjes overigens 🙂 Het wordt weer een prachtige quilt. Lekker weekend ja, hier schijnt de zon en ik hoop dat ie dat nog even volhoudt!

 7. Chris

  Ach Shirely wat een enig verhaal en enige foto van Nonnige. Zo’n schattig mensje lijkt ze. Dat kantje past helemaal bij je winkeltje en geeft natuurlijk iets heel speciaal aan je quilt.
  Geniet van je weekend.

 8. Yvonne aka sommeke

  Da’s een veel mooier kantje, één met een fijne herinnering!
  Tante Nonneke…. de eerste keer dat ik haar zag dronk ze één klein likeurtje waar ze heel vrolijk van werd en wij noemden haar “ons animeermeisje”!

 9. Dineke

  Gelukkig dat je het kantje vond en dat nu dat huisje naar je zin is. Blijft toch leuk om zo’n verhaal te hebben bij een “gewoon”kantje.