cellulitis

Ik liep gisteren in de stad achter 3 batterijen, drillende cellulituspuddingen op hoge hakken en crocs naast elkaar waggelend achter buggies, brrrr, een mens zou er een nachtmerrie aan over houden.

Waar de hele dikke dames de illusie vandaan halen dat dit afkleed of chique staat weet ik niet; het zal vast lekker zitten, maar een verbod in het openbaar dragen van dit soort kleding zou geen slechte zaak zijn. Net zoals een rookverbod in openbare gelegenheden, omdat het schadelijk is voor de gezondheid.

Kijkend naar wat boven de schouderpartij zat zag ik dat ze toch wel in de spiegel hadden gekeken voordat ze de deur uitgingen, keurig in de make-up, eentje helemaal dicht geplamuurd, maar toch verzorgd. Jammer dat de spiegelcheck ophield tot schouderhoogte, misschien hebben ze geen grotere spiegels in huis, het is natuurlijk deprimerend om al die vetrollen bijeen gehouden door de te strakke leggings te aanschouwen.

Afgelopen zomer was ik in een kledingzaak op zoek naar leuke shirts en had een vrolijke zomerjurkje gepast die helaas tot boven de knieën kwam, geen gezicht. Dat hoorde zo, de nieuwe mode. De verkoopster adviseerde mij om er ook een zwarte of witte legging onder te dragen, dan zou hij me enig staan, en een legging zit zo lekker. 

"Kijk, ik heb hem ook aan met legging er onder, staat toch wel mooi he?" zei ze, een pirouette makend, en jazeker, met maatje 36 en een lengte van krap 1.65 waardoor de rok tot onder de knie kwam stond het heel mooi. Ik zei dat mijn gevoel voor humor heel ver ging, maar dat ik mijn omgeving dit niet wilde aandoen. "Laten we vooral even realistisch blijven, leggings en korte rokken in maat 46 is gewoon smakeloos, tenzij je ermee achter het raam gaat zitten, maar zo’n carrière-move wil ik niet maken." Ze wist even niet hoe ze moest kijken, die uitwerking hebben mijn woorden wel vaker op mensen. ☺

Dikke_dames_2

0 gedachten over “cellulitis

 1. Judith

  Ehm ik vindt leggings zo ie zo niet mooi onder een rok hoor, ook niet bij een maatje minder, dan kan ik nog beter leven met een dikke panty. Op dit moment gaat geen van allen, dus scheelt weer heel veel kleding en schoenen.

 2. Margeeth

  Jij zegt ook alles, geweldig!
  Heb ooit eens een hele gezette vrouw in een vleeskleurig legging gezien, dat was dus echt traumatisch, je eerste gedachte is dat ze in haar blote billen loopt…..

  Zelf ben ik altijd blij als het weer winter is en ik weer een maillot aan kan, hoef ik mijn melkflessen niet meer te laten zien (en ik loop dus de hele zomer met blote benen maar bruin worden, ho maar).

 3. Ingrid

  Vrouwen denken inderdaad dat alles kan op kleding gebied.. Heb ooit een engelse dame gezien met een WIT broekpak, dunne katoen, met een string…De dame was echt op leeftijd.. zeker al de 65 gepasseerd…en ook behoorlijk gezet.. Vreselijk.. Leggings komen er bij mij ook niet in hoor, niet mooi en ook niet meer “van mijn leeftijd” en gewicht.. moet er niet aan denken….brrrr..

  Ehhhh, die olifantjes heb ik een jaar of 6 geleden eens geschilderd…LOL.. leuk om die weer te zien.