Cambridge

Photobucket

We hebben een mooie rit voor de boeg, en met wat culinaire en sanitaire tussenstops komen we in de middag aan bij ons hotel, gelegen aan de snelweg buiten de stad. Ook hier had mijn ventje een familyroom besteld, maar toen we het bed zagen waar er 2 kids in moesten slapen, moest er ingegrepen worden. Het was een smalle doorgezakte slaapbank, misschien leuk voor kleine kindjes, maar niet voor die lange slungels van ons. Bij de receptie konden we een aparte kamer voor T&S te regelen, helemaal aan het andere end van het hotel, en een verdieping lager. We duiken na het inchecken en na een korte rit Cambridge in, en tijdens het rondlopen zie ik toch een lief klein quiltwinkeltje!

CallyCo heet het, er hing geen quilt in de winkel, op die opgevouwen exemplaren in de etalage na, die met enorm onregelmatige supergrote steken summier waren doorgequilt. Je kan er zelf gemaakte dingen kopen zoals speldenkussentjes, speldenmapjes, patronen van tassen van Amy Butler, en wat van diens stoffenserie. Lintjes, bandjes en kraaltjes en materiaal zoals gespen en beugels. Ik ben binnen geweest, maar had geen digi bij me, een dag later heb ik deze foto’s gemaakt, en toen was de winkel dicht, helaas, maar toen was mijn bescheiden buit al binnen (enkel wat spelden). We genieten van het eten in een visrestaurant, en na wat slenteren door de stad gaan we naar hotel terug.

De volgende dag doen we een stadstour, met de hop-on-hop-off, de audio van deze bus werkte niet wegens ontbreken van oortjes en dus was het ouderwets gezellig met een echte gids. We hebben de rit bijna 2 keer gedaan, en toen merkte je dat de gids veel improviseerde. Het is een drukte van belang met al die toeristen, en je moet uitkijken voor de fietsers. Echt een studentenstad, en de leeftijd van deze studenten is jonger dan ik dacht, al kinderen van 14 zitten hier op college. Deze dag doen we een tapas restaurant aan, maar die in Tilburg is beter, was onze conclusie. Wat op internet als quiltwinkel stond aangegeven Sew Creative was een naaimachinewinkel met quilt attributen (liniaal enz.) en ik zag rollen stof achterin, maar de winkel was dicht, dus ik kon niet goed goed zien of ’t wat was, en of de winkel misschien dieper was. Voor nog een nachtje terug naar het hotel aan de snelweg, en dan op naar Londen, onze laatste stop.

0 gedachten over “Cambridge

  1. miranda sol

    Volgens mij hebben jullie heerlijk cultuur gesnoven, leuke quiltwinkeltjes bezocht….die veelal dicht waren dan….maar mooie foto’s en de herinneringen kunnen ze jullie niet meer afnemen! Knuffels