2e dag Oxford

Ons ontbijt werd om half 9 op een grote dienblad naar de slaapkamer gebracht, maar er was geen drinken bij, hier was het keukentje voor. Dus terwijl iedereen al begon te eten voordat het koud werd (ik had home-made muesli ontbijt met vers fruit, de rest hadden Engels ontbijt) stond ik thee en koffie klaar te maken, en sapjes uit de koelkast in te schenken. Met de taxi weer Oxford in (dit bleek goedkoper dan met de bus, met eigen vervoer wordt ontraden) en met een hop-on-hop-off bus een tour door de stad gedaan. We doken een hele grote museum in, waar mooie schilderijen te zien waren van Europese grootmeesters, maar waarvan de Vlaamse en Nederlandse schilders toch wel de beste waren.het was minder zonnig dan de vorige dagen, maar perfect voor een busrit;  de puntingtour daarna was leuk, met z’n allen in een ondiep bootje die vooruit geduwd werd door studenten. Ook kon je er voor kiezen om zonder gids zelf je bootje vooruit te duwen, maar de verhalen van de gids hierover waren niet erg aanmoedigend (stok kwijt raken in de blubber, of uit de boot vallen tijdens het duwen). Veel foto’s, misschien teveel. Op weg naar het hotel was het kort aan het stortregenen, en toen we even later weer naar de bowlingcentre reden hoosde het. We zaten in een file, vlak naast de bowlingcentre zat een voetbalveld, waar een competitiewedstrijd ging beginnen, aanschuiven voor een parkeerplaats op een veld achter de baan en een stukje lopen, gelukkig was het toen weer droog. Met het bowlen deed ik deze keer niet mee, ik had hexagonnen bij me en vermaakte me wel, ondertussen mijn mannen aanmoedigen. Echt stoer toen Tim bij de eerste 3 beurten steeds in 1 keer alle kegels om gooide, dat wordt nog wel wat met die knul.

Hoewel, terug op het hotel hoorde ik vanuit de badkamer/wc een “Ooh shit!” komen, en ik vroeg wat er was. Tim had de halfvolle wc rol in de pot laten vallen, en toen ik zei dat-ie hem er maar snel moest uithalen (huh, waarom niet gewoon doorspoelen?) deinsde hij terug. “Echt niet, ik heb net in de pot gepist!”. So what?? Maar goed, zo zit de jeugd in elkaar blijkbaar, wel grinniken om ‘2 girls one cup’ en andere ranzige filmpjes, maar zelf handjes vies maken, ho maar. Nou, en toen heb ik mijn hand in de pot gestoken om de rol te pakken, terwijl Tim het afvalzakje uit het aanrechtkastje pakte, zodat ik de vloer van de badkamer niet vies zou maken.  Nog even lezen en toen allemaal gaan slapen, want we moesten de volgende morgen vroeg op, uitchecken en op naar naar ons volgende hotel, in Cambridge.

0 gedachten over “2e dag Oxford

  1. miranda sol

    boys…..! de leeftijd dat de studenten naar het middelbaar gaan is al een jaar jonger als hier, maar ze kunnen tot hun 18 eventueel op de middelbare blijven..en die jongere..zouden die niet gewoon een enkel uurtje daar kunnen bijstuderen….of zouden dat de Einsteins/echte knappe koppen zijn?