Londen via Windsor

Photobucket Het is al zaterdag, we gaan eerst naar Windsor Castle, het kasteel waar jaren geleden een enorme brand had gewoed in een deel er van, en volgens kenners heel mooi gerestaureerd is. Het stadje rond het kasteel is enorm toeristisch, je moet er van houden van al die winkeltjes, maar de gebouwen op zich zien er mooi uit, met veel hanging baskets bekleed en zo. Ik neem mezelf voor om er volgend jaar ook weer meer werk van te maken, net als in onze vorige tuin. Het kasteel ziet er van binnen mooi uit, ik ben verliefd op de binnentuin, met waterval en al, ooh, je zou dit maar in je achtertuin hebben zeg! Met een audiotour doen we de zalen binnen aan- helaas mag je nergens foto's maken- indrukwekkende tapijten aan de muur en protserige wapenkamers met grootse plafond beschilderingen, geweldig. Helemaal dizzy van naar boven kijken snak ik naar frisse lucht, en buiten smikkelen we van een royal ice-cream in een bekertje, 4 pond, toe maar!

We rijden door naar Londen, een ritje volgens Tomtom van 25 minuten duurt dankzij file en omleidingen bijna 2 uur! Ons hotel ligt in een buitenwijk,het ziet er allemaal erg rommelig uit, beetje verpauperd ook, ojee, dat kan je -als je via internet boekt- niet zien. Maar we laten ons niet kennen, de kamer is schoon, de bedden lijken ook in orde, en er is airco plus een grote ventilator op de kamer. Later blijkt dat de airco slechts 2 minuten werkt als je hem aan zet, vandaar de ventilator. We komen zo wel de nacht door, en we nemen de volgende ochtend de metro naar het centrum om te ontbijten en daarna de boel te bekijken.

Anderhalf uur in de rij wachten voor we bij de Dungeons naar binnen kunnen, (die ik goed benut door een hexagon-bloem te maken), om daar gelukkig bijna net zo lang vermaakt te worden met griezelritjes, griezelruimtes, griezelverhalen en veel schrikmomenten. De kinderen proberen mij voorop te laten lopen, omdat ik zo lekker schrikachtig ben, maar ik krijg het steeds voor mekaar om ergens achteraan aan te sluiten. Tot we in een ruimte moeten zitten waar een creap een akelig verhaal vertelt terwijl het zo donker als de nacht is, rond je hoor je rare geluiden en opeens voel ik iets friemelen op mijn hoofd. Ik gil niet al te zachtjes, de hele zaal lacht, en naast me lacht iemand wel heel erg vermakelijk; de dader van het friemelend gevoel blijkt mijn eigen zoon te zijn, van je familie moet je het maar hebben. Nog een ritje in een karretje, waarbij je -goed vastgehouden door een beugel- een vrije val maakt van een paar meter, en we mogen weer naar buiten.

We hebben nog tijd over om te eten, en dan gaan we naar de musical We Will Rock You. We zitten in een enorme zaal en genieten en zingen mee, de zaal staat op het laatst bijna op z'n kop en na het laatste lied van Bohemian Rapsody gaan we weer terug naar het hotel, onderweg de liedjes zingend, maar niet voordat we een ijsje hebben gekocht. Naast de steak-house zat een grote ijssalon, en terwijl Perry de bestellingen doet, duik ik snel de wc op. Terug gekomen staan ze buiten, met bekertjes ijs, Perry lijkt geagiteerd. "Raad eens hoeveel dit ijsje kost.", zegt hij, en ik roep een naar mijn idee al belachelijke hoog bedrag van 7 pond. "Mis, 9,95. En raad eens hoeveel een kopje koffie kost.", is zijn volgende vraag. Nou, vast wel 5 pond dan, denk ik zo, maar weer heb ik het mis. Ook dit is 9 pond 95. Alles op de kaart van ijs tot drank kost 9,95. Jullie snappen dat we heel lang over onze ijsjes hebben gedaan.

0 gedachten over “Londen via Windsor

 1. loes uiit de hw.

  wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad. heerlijk om dit zo mee te maken. bedankt voor het verslag.
  groetjes loes uit de hw.

 2. miranda sol

  Ach jullie zijn door Lechworth gekomen….daar zit Joey dus, nu ja inmiddels is hij aan zijn terugreis begonnen…en hoopt vanavond hier weer te zijn. Maar een fijne vakantie was het zeker zo te zien….

 3. Renske

  Mooie foto’s Shirley. Ik zie trouwens 2 keer hetzelfde filmpjes met dezelfde foto’s. Mooie omgeving allemaal. Volgens mij hebben jullie een leuke vakantie gehad.

 4. Shirley

  @ Miranda, het kan zijn dat we niet door Lechworth zijn gereden hoor, ik heb maar rechte lijntjes getrokken tussen enkele punten die me bekend in de oren klonken.

  @ Renske ik heb het dubbele filmpje er uit gehaald, was me niet eens opgevallen.