Bzzz

Vanmorgen vloog een hele dikke hommel tegen het raam op, en het klonk zo hard, dat Zipje er wakker van werd, buiten op de schommelbank slapend, opgerold als een dikke vette rups. Hij keek rond, om te zien wie of wat hem zomaar uit zijn slaap had gehaald, keek voorbij de merels die op tafel van de zadelleer aan het snoepen waren, en rolde zich toen weer op. Goh, wat zou ik graag voor een dag een kat willen zijn.
Photobucket
De bee vanmiddag was gezellig, we waren met z’n viertjes, dat mag in de krant, en Angela showde haar workshopquilt, gemaakt bij een les van Jacqueline de Jong, vliegende gansjes rond een cirkel, en ze had de stofjes gebruikt die ze van mij voor haar verjaardag had gekregen, waaronder stof van mijn moeder bij zat. Een leuke workshop, maar ze had niet echt iets nieuws geleerd, behalve dan de verademing dat een patroon van A tot Z klopte, de top er keurig plat bij.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Julie kreeg advies over haar Camelot blok, dat maar niet wilde kloppen, Miranda kreeg haar middendeel van een Camelot blok af (eigen draai), Angela naaide de rand op haar workshop top, en ik kreeg 2 huisjes af, nou ja, van de ene hoefde ik alleen dak te doen.
Photobucket
En nu hangen ze aan het lapje vast, nog 3 en dan is het rijtje weer vol
Photobucket
Tim kwam een dag eerder thuis, en ging voor ons koken, pasta met garnalen en doperwtjes; het is maar goed dat hij dit niet eerder vertelde, want wij hebben hier in huis slechte ervaring met deze combo. Maar Tim verzekerde ons dat het een heerlijk recept was, en dat was het ook, alleen had hij voor 8 man gekookt, dus de helft verdween in de koelkast; morgen even proeven of het koud ook lekker is.
Photobucket1 ui en 3 teentjes knoflook 5 minuten  fruiten, 3 ons diepvries doperwtjes, flesje kookroom en 2 ons geraspte Parmezaanse kaas erbij doen, na 10 minuten zachtjes roerbakken de garnalen erbij doen en na een paar minuten gaat de gekookte pasta er door. Zout en kaas naar smaak toevoegen.

En ondanks dat ik 2 keer heb opgeschept,  ben ik  weer 2 ons afgevallen, zo constateerde de DDC coach na het avondeten; dat is een pakje boter dat ik niet meer mee hoef te sjouwen. Volgens mij is het afkomstig uit mijn borsten, ‘k zit op een cup kleiner, is me opgevallen, maar gelukkig heb ik bh’s in alle soorten en maten van in mijn lingeriela liggen, en op naar de volgende paar ons. Om dit heugelijke feit weer te vieren, mocht ik van mezelf wel 6 dadels eten (1 punt per stuk), en nadat ik er eentje zonder te checken in mijn mond stak en toen iets geks proefde, heb ik de rest toch maar weer stuk voor stuk ontleed. Ik vergeet het nooit meer, dat ik in de auto eens achter mekaar een zak met dadels had opgegeten, om bij de stoplichten te constateren dat er wel gekke donkere dingetjes in zaten, en toen bleken de rest ook van deze gekke dingetjes te hebben, en die gekke dingetjes bleken dus hele kleine rupsjes oid te zijn. Ik ben gek op dieren, maar eet ze liever bereid door een kok.
Photobucket
En wat zag mijn oog bij het open peuteren van een dadel zojuist? Allemaal gekke pikkeltjes, waren dit eitjes of gewoon een in verre gaande staat van versuikerde dadel? Ik heb de gok niet genomen en heb hem weg gemikt.

0 gedachten over “Bzzz

 1. Ines

  Klinkt allemaal weer heel gezellig en lekker, op de dadelstory na 😉
  Mijn lief had dat een keer met een broodje tartaar, hij had de helft al op en vond het toch niet echt lekker smaken, keek in het broodje………..maden, sindsdien kijkt hij altijd eerst voor hij het op eet.

  Groetjes
  Ines

 2. mieke

  Ojé, ik heb een doosje met dadels al een hele poos in de koelkast staan.
  Af en toe pak ik er een paar uit, om ze vervolgens gedachteloos in mijn mond te stoppen !!

 3. creatievelingelly

  Heb jij zelf iets gedaan om je berichten op google te krijgen, of heeft weblog de RSS feeds aangezet?