Brrrrr

Fay heeft aan slaapplekjes geen gebrek, onlangs trof ik haar op de gehaakte deken aan, misschien zodat Jon haar niet zou vinden.  Jon kan soms zo fanatiek achter haar aan jagen, dan schiet ze onder de bank en Jon durft zijn kopje er niet onder te steken, want dat mokkeltje heeft vlijmscherpe nagels en is niet bang om ze te gebruiken. 
IMG_0980
Wat ligt dat lekker met die kakelende kippen boven haar. 
IMG_0976
Kiekeboe, hier zat ze gisteren opeens, grappig. 
IMG_1011
De bananenplant kreeg een jasje aan toen er nachtvorst werd voorspeld, onder de jute zak zit een korf van kippengaas opgevuld met stro, en nu maar hopen dat hij het gaat overleven, man wat is het koud opeens! De deksels van de kliko’s zaten vastgevroren.  Oja, het is winter. 
IMG_0989
Sherlock kreeg vorige week steeds meer last van zijn rechter voorpootje en daar zaten we dan, in de wachtkamer te luisteren naar hijgende honden en een uit de narcose ontwakend jankende hond, het leek wel Halloween. 
IMG_0990
Hij liet zich heel rustig onderzoeken, maar zodra de dierenartsen klaar waren probeerde hij onder mijn shirt te kruipen, “naar huis en snel een beetje!” Hij kreeg weer pijnstilling en een antibioticakuur voorgeschreven, maar nu voor tien dagen ipv een week, zijn pootje was dik daar waar het oude abces had gezeten, en hij had verhoging. Mochten de klachten hierna er nog steeds zijn of weer terugkomen, dan gaan ze foto’s maken. Sherlock vertrouwde me hierna niet meer zo en verstopte zich steeds, tot ik twee dagen later boven op de naaikamer aan de slag ging, vooruit dan maar, als ik bleef zitten dan bleef hij wel liggen
IMG_1018
Lekker fussy cutten, van dit stofje heb ik ook gezichtsmaskers gemaakt.
IMG_1019
Jahaa, ik ga na jaren weer een blokkenspel maken, ik was alleen vergeten wat een gepriegel het is met vastnaaien.
IMG_1023
Misschien maak ik het mezelf moeilijk door het met een kleine matrassteek te doen ipv de boerenhemdensteek. Bij het patroon zaten schuimblokken van 4 cm, maar gelukkig had ik er nog een stel van 5 cm liggen, zodat ik de lieve boerderijdierenstof kon gebruiken.
IMG_1032
Uiteraard zit er iets glimmends in, de sterretjes zijn taai om door te prikken, maar o-zo mooi.
😅
IMG_1034
Ben er bijna, maar ik moest even pauzeren, kramperdekramp in mijn handen.
IMG_1035
Ter afwisseling even beneden zitten en wat haken, je ziet Fay denken: “Zou je dat wel doen?”
IMG_1027
Ze was zeer behulpzaam, de schat. 
IMG_1025
Ik las dat er in Hoogerheide een wol winkel zit, Stoffen en Stiksels heet het, gevaarlijk zo dichtbij 🫣 maar wel leuk. We hadden jarenlang een wolkraam op de maandagmarkt met mooie wolletjes maar die is verdwenen ☹️

Sherlock vindt me ondertussen weer lief, ik krijg kopjes als hij in en uit wordt gelaten, maar helaas loopt hij af en toe nog een beetje mank. 

2 gedachten over “Brrrrr

 1. Mieke Van den Burg

  Leuk, zo ’n speelblok /kubus. Ik heb er al tig gemaakt. Gewoon een leuk cadeautje.
  Beterschap voor het poezenbeestje.
  De bananen plant, is het eerste overlevingsjaar bij jullie?
  Onze Tim heeft er al jaren 1. In het begin steeds helemaal ingepakt, inclusief de bladeren. De boom is inmiddels al een paar jaar te groot om in te pakken. Het blad waait of kapot of sterft af. Maar in ’t voorjaar groeit het weer vrolijk opnieuw en verder. Hij heeft er zelfs ’n keer kleine banaantjes in gehad. Ik denk dat de boom redelijk vorst bestendig is. N kleine plant misschien minder, maar het groeit gewoon weer door.
  Grtjs fijn weekend, Mieke

 2. Truus

  Ach arme Sherlock met z’n zere pootje. Hoop dat het met deze ab kuur wel overgaat.
  Is idd een leuk speeltje dit blokkenpuzzel. Heb ooit een setje gekocht, maar nooit gemaakt.
  Goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.