Blerk

Zo voel ik me de afgelopen dagen, ik loop met mijn ziel onder mijn arm met hoofdpijn en keelpijn, hoest, snotter, slaap en heb ook nog een blaasontsteking die ik niet door veel drinken en vitamine C slikken de kop in heb kunnen drukken. Vorige week donderdag had ik de huisarts al gebeld met deze klachten, en kreeg toen van hem het advies “veel drinken en hoge dosis vitamine C”. Kom ik vanmorgen met mijn plasje bij hem, zegt-ie doodleuk: “U heeft het bij het goede eind, blaasontsteking, u hoeft hiervoor niet op het spreekuur te komen hoor, gewoon bellen en dan kunt u het kuurtje bij de apotheek ophalen.”  Ja, dâââg, wat deed ik vorige week dan, zei ik soms “er was eens..” toen ik mijn klacht deed?

Dus zit ik sinds begin van de middag aan de antibiotica en toen ik me na twee uur niet voelde opknappen ben ik toch maar weer in bed gedoken, ik verwachte echt dat ik me gelijk de oude zou voelen. Blerk. Stilzitten/hangen is niks voor mij, dus elke keer als ik de veer van mijn lippen kan blazen, pak ik iets om verder aan te werken; hier mijn My home or Yours blokje van Lynette Anderson, even het huisje voorbereiden, zodat ik het tijdens het stoelhangen kan vastnaaien.
IMG_2039
Het is best mooi geworden, alleen loopt het graslijntje niet helemaal goed, dus daar zal ik iets voor moeten verzinnen, een bloemetje neerzetten of zo. De buitenproportioneel grote raaf moet nl volgens het voorbeeld op het dak zitten, ik kan natuurlijk zijn pootjes ietsje langer maken, dat-ie op zijn tenen op dak zit.  Komt wel goed.
Ook lag Amsterdam op tafel, het Cat-or Dolly quiltclub maandblok van Birdblocks,klik op de foto voor de website
IMG_2047
ik heb wat geknipt, geplakt en verschoven en ben nu zover dat ik de vast gestreken delen (met heat n bond feather lite) kan vastnaaien, dit ga ik al quiltend doen, dus twee vliegen in één klap. Ik ga de ramen nog wel aanpakken, die zijn te kaal; in het verrassingpakketje van Sabine’s Helmondse quiltdag zaten hele leuke kantjes in van Mascha, en die kan ik als gordijntje gebruiken, denk ik. Ook dit komt dus wel goed.

En ook ben ik rustig aan verder gegaan met de Love Entwined,
IMG_2045 IMG_2041
de vaas begint al aardig te vullen met bloemen, ook al ben ik niet helemaal happy met de kleur van de vaas toen ik er de Suzanne met de mooie ogen wilde inzetten,
IMG_2044 IMG_2043
dus de vaas gaat weer anders worden (ik denk donker paars), en ik ga gewoon met hulp van Thor verder met de bloemen voorbereiden. De steek van de takjes heet de Hungarian Braided Chain stitch, en ik heb hem van deze website af. Maand 5 is nu ook al te downloaden op de website van Ester Aliu, zit je in de Neo versie en weet je niet hoe het moet? Kijk hieronder, heel simpel:
Je gaat naar de homepage, en klik met je muis op het pijltje rechts van More , en dan zie je Files staan,
Schermafbeelding 2013-10-16 om 14.55.49
klik op files
Schermafbeelding 2013-10-16 om 14.56.04
en dan zie je een hele rij met mapjes, ik laat hier alleen maar het bovenste deel zien, klik op Love Entwined Bom, en dan zie je dit
Schermafbeelding 2013-10-16 om 14.56.35
en dan dubbelklik je op de maand die je moet hebben, en volg de aanwijzingen op je pc. De ene pc slaat het bestand eerst op, voordat je het kan openen, de andere pc opent het bestand eerst voordat je het kan opslaan.
Goh, je zou niet zeggen dat ik me belabberd voel, ik denk dat mijn kuurtje al begint te werken, zie je wel het komt allemaal wel goed! En de veer die van mijn lippen kwam, daar zijn Thor en Loki al de hele dag zoet mee, er is bijna niks meer van over 🙂
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UFOGryP0io8&w=420&h=315]

0 gedachten over “Blerk

 1. Truus

  Beterschap met je verkoudheid en blaasontsteking. Afleiding genoeg met Loki en Thor. Hoe houd je ze uit elkaar???
  Succes en plezier met je lapjes-het komt best goed.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Chris

  Gewoon de tijd nemen om uit te zieken hoor. Het was hier ook hoesten en proesten, maar dat gaat allemaal over. Die blaasontsteking is wat minder. Beterschap joh en je bent ondanks alles toch lekker bezig.

 3. marjo

  hopelijk ben je al weer een beetje opgeknapt. Sterkte. Niks voor jou om zo te moeten rondlummelen.

 4. LL-Ilse

  Rust veel, en verwen jezelf met ieder klein steekje als je eraan toe bent.
  Hopelijk ben je snel beter, maar snel is vaak niet snel genoeg als je erop wacht 😉
  Veel beterschap