Beetjes

Vandaag mocht ik weer gaan voor IPL voor de donkere haren, en voor de witte haren gebruikte de schoonheidsspecialiste de hete naald, au. Ik ben al heel erg tevreden over het resultaat, gelukkig. Met een UV-block op mijn gezicht liep ik een half uur later weer naar buiten, even de Hema in gedoken, lekkere koekjes halen voor de middagbee. Er lag een verpakking koekjes met 50% korting boven het schap van dezelfde koekjes, en de enige reden dat deze zak met korting de deur uit mocht, was omdat-ie er uit zag alsof iemand er even mee had geschud of zo. De koekjes lagen niet meer netjes op hun plekje, beetje schots en scheef, en hier en daar lag een amandeltje niet meer op het koekje maar los in de verpakking. Nou ja, zo zien de pakken met koekjes er bij ons ook vaak uit als we de tassen met boodschappen gaan uitpakken. Dus ja, ik heb gekozen voor minder netjes maar wel de helft van de prijs; als ze eenmaal in de koektrommel zitten, hoor ik niemand zeggen: "proef je toch wel hoor, dat ze zo gehusseld in de verpakking zaten."

De bee bij ons thuis was zonder Julie, die is net oma geworden en zat vast het lekkere luchtje van kleindochter op te snuiven toen wij lapjes aan het aaien waren. Aaien, bewonderen en hard werken hoor, ik heb wel 6 bow-tie blokjes afgekregen, terwijl Angela en Miranda aan hun Phoebe zaten.Photobucket Ooh ze zijn schattig, het Schotse ventje van Angela is zo stoer, en de pick-nick mand en quilt bij het ventje van Miranda, de charmeur.Photobucket En nee, ik blijf sterk, heb nog zoveel te doen en onder de pet zitten om nog te gaan doen.

Tussen de middagbee en de avondbee had ik net 2½ uur de tijd om boodschapje te doen, eten klaar te maken en op te eten natuurlijk, en dan boeltje in de auto tjoepen en hup, naar Heerle met Miranda.

Het eten was een succes, hoera! jaja, hoera, want er zat heel veel prei in, en het gerecht was een keer geen quiche, en de borden waren leeg na afloop. In de laatste Linda stond een reclame van Boursin, met daarin het recept van Tagliatelle met kalkoenreepjes, prei, lenteui en boursin kaasblokjes. En nu wil ik hem voor jullie opzoeken op de site van Boursin, maar hij staat er niet bij! Hij was zo lekker, alleen een beetje droog op 't  zicht volgens Tim, dus voordat het op het bord ging heb ik nog een half flesje magere kookroom door geroerd.Ik zal het recept onderaan deze blog zetten voor de liefhebbers. Ik mag hem dus vaker maken van de kids.

De bee in Heerle was weer gezellig druk, ik had het eerste half uur echt nodig om aan het geluid van continue geklets te wennen, zittend achter mijn Singertje (FW), werkend aan de bow-ties. In de verte zag ik iemand een mandjesquilt showen, de lapjes leken me erg H&W achtig, en bij nadere inspectie was het nog zo ook. Prachtige stof, mooie glans, maar zwaar om door te quilten; ze had het als pakket gekocht, haar eerste grote quilt, en zat nu te dubben hoe ze het moest doorquilten, want daarover stond niets in de beschrijving. Jammer, waarom niet bij het patroon ook een paar quiltsuggesties erbij zetten?

Ik had al na een uurtje stevig doorstikken alle bow-ties gemaakt, de lapjes waren op, en hiermee moet ik het dus gaan doen, en het volgend uur werd benut door lekker te bladeren in quilttijdschriften, beetje kletsen en vooral luisteren.

Om half 11 besloot ik alle bow-tie blokken in de keuken uit te leggen, en het moment dat optie 1 lag, kwamen Zipje en Zopje langs, het is alsof ze het ruiken! en optie 2 lag net, en toen kwamen de mannen weer terug van het eten, Zopje had meer moeite met enkele blokken dan Zipje want eerst komt Zopje, die een L-vormig ommetje maakt, terwijl Zipje de kortste weg over de quiltblokjes neemt.Wordt het optie 1 of optie 2, ik ben er nog niet uit; eerst dacht ik optie 1 het mooiste was, deze zie je ook niet zo vaak, maar optie 2 kan me ook bekoren, klassieker. Optie 1 bied meer mogelijkheden om wat te doen met de lichte vlakken, ook weer zo. Ik heb nog van alle stojes 1 lapje over, ik zal daar 2 blokjes nog van maken. Photobucket Het mag nog even sudderen, morgen ben ik toch lekker aan het doorquilten van de Spinning Wheel, of heten ze Pinwheels? Volgens mij kan het allebei.

Photobucket

Men neme voor 5 a 6 personen (ik kook altijd veel te veel, om wat in de diepvries te doen): 2 joekels van preien; 1 zakje met lente uitjes (stuk of 6 knolletjes met aanhangend groen); ipv kalkoenvlees in reepjes heb ik 700 gr rosbieflapjes a la minute genomen, en thuis in reepjes gesneden; pak tagliatelle; 3 potjes Boursin cuisine mini's kruiden-knoflook; flesje magere kookroom, geraspte kaas, olie om in te bakken.

Zet het water op voor de pasta en snijd ondertussen de (gewassen) prei en lente-uitjes in dunne ringen (alleen het groene doe ik, niet de knolletjes). Doe in een wok 2 eetlepels olie/bakboter, en bak hier de prei/lente-ui in. Ondertussen kookt het water dus kan de pasta in de pan, snijd het vlees in reepjes en bak deze kort in een andere koekenpan; gooi ze bij de groenten in de wok, beetje zout en peper toevoegen, en zet de wok maar even uit, met deksel er op blijft dit bloedheet voor een paar minuten. Roep naar de familie dat we gaan eten. Giet de pasta af en spoel het heel kort af onder de kraan, en gooi het daarna in de wok. Doe er 1 potje met boursin mini's bij en een half flesje room, hussel alles goed door elkaar, en als er is opgeschept kan een ieder nog iets van 6 boursin blokjes zelf pakken,  geraspte kaas er over en smullen maar!

 

0 gedachten over “Beetjes

 1. miranda sol

  Shir, waarom maak je deze niet zoals je voorstelde met die extra vierkantjes erop? Heb je gelijk een optie 3! Maak het jou lekker makkelijk niet….

 2. Ada

  Doe mij maar optie 2, vind die witte vlakken juist niet zo leuk.
  Jammer dat ik geen familie bij jou in de buurt heb, anders kwam ik zo rond etenstijd misschien eens langs.
  Groeten,
  ada

 3. Chris

  Ik zou zelf voor optie 2 gaan, daarin komt het bow-tie patroon mooier tot zijn recht.
  Mmmmm, lekker recept lijkt me dat.

 4. Berna

  Wat een gezellige bee’s heb je gehad.
  En ik ben het met Chris eens, bij 2 komen de bow-ties beter uit. Maar ja, smaken verschillen 😉
  Fijne avond.

 5. christine

  hoi wat een lekker ecept heb je gemaakt ik heb hem uitgedraaid en dek dat ik hem zeker gaat maken. je bowtie komen in optie 2 beter tot hun recht ..

  christine

 6. betty

  Gezellig al die Bee’s, er is ook zoveel moois te bewonderen. De Phebe van Angela en Miranda…., wat leuk die mannetjes.
  Lekker recept!

 7. Adrie Jansen

  lekker recept Shirley!
  Er is nog een derde optie voor je bow-tie! ;-))
  Je kunt er slingerende randen mee maken! Dus 1e rij de helft van optie 1 neerleggen. Dan krijg je(van boven naar beneden ) een slinger van bow-ties, de tweede rij dan weer hetzelfde neerleggen. Ik hoop dat je me begrijpt?! Maar anders vind ik (persoonlijk) de 2e optie mooier, omdat de bow-tie op zich, mooier uitkomt.

 8. wendy

  Thanks for visiting my blog. I’m very lucky and have a long arm to quilt with. I also machine quilt for customers.

 9. Merel

  Hm, laat voor mij die prei en bosui er maar uit! (hi hi, dat laat zo lekker veel over)

  En, tsja, wíl je die bow ties uit laten komen? Het hoeft niet, toch, het is ook juist leuk als er door de schikking/legging een secondair patroon ontstaat, waardoor het blokkerige verdwijnt.

  Groetjes, Merel

 10. Anita deR

  Optie 2 vind ik spannend. Mooie dingen waren er weer gemaakt en jij maakt ook nog lekkere dingen, heerlijk.
  Wij zijn op de biologische toer, groentepakket van Proef.nu, overheerlijk. En lekkere vergeten groenten zitten erbij, pastonaak, schorseneren, bataat. Zo leuk om te eten en uit te proberen. Maar ook heerlijk bloemkool, fruit.

 11. Jantine Urban

  Dat is een moeilijke keus! Gewoon laten sudderen tot je weet wat je moet doen, je hebt nog genoeg andere projecten liggen…
  Grappig… net toen ik dacht dat je mijn blog zeker niet meer las kwam je een paar keer langs met een reactie!

 12. Saskia

  Leuk Shirley om mijn mandjesquilt terug te zien op jouw blog. In de groene blokken ga ik een raster proberen ( goed idee van jouw ).

  Groetjes Saskia.