Rondjes draaien

Ik liep een paar dagen rondjes te draaien om de pinwheels quilt, wel of niet modern doorquilten? Ik heb het eerst geprobeerd met 2 blokken alleen in de ditch en dan in het lege lichte vlak de vorm van de pinwheel, maar dat was drie maal niks. Dus hup, klaar met dralen, Zopje van de quilt afgejaagd en aan de slag.

Photobucket En ik ben zeer tevreden, ook al is het best een bewerkelijk en tijdrovend patroon; de pinwheels komen mooi omhoog, en de rest voelt ook lekker zacht.Photobucket 1 uur over 3 blokjes doen vind ik sloom, en je kan niet zomaar tralala rondjes draaien, je moet goed opletten dat je niet klem komt te zitten. Ik gebruik hele mooie glanzend garen -eigenlijk voor de borduurmachine- ook in de spoel, en hiermee moet je oppassen; het draad knapt snel als je abrupt stopt of start, het garen komt dan los van de klos en draait zich dan letterlijk een slag in de rondte onder de klos, waardoor er spanning op komt en knap zegt. Hetzelfde kan door plots stoppen ook in het spoelhuis gebeuren, het spoeltje draait nog door, draad wikkelt af en draait op of onder het spoeltje om het asje. En knap zegt het draad. Afknippen, beetje loshalen (want het laatste stukje stikwerk staat te strak) en opnieuw beginnen.

Ondertussen lagen Zipje en Zopje op de bank, ieder op hun eigen hoek, beginnend bovenop, maar de kussens zakken wat in onder het gewicht, en weldra zie je alleen maar oortjes boven de bank uit steken.

0 gedachten over “Rondjes draaien

 1. joke

  Ik vind het heel mooi gedaan zo hoor. Moeilijk om een geschikt doorquiltpatroon te vinden he. Maar deze vind ik schitterend.
  Groetjes van JOke

 2. Ada

  O wat een grappige katten! Je mag ze wel hierheen sturen voor een weekje vakantie! Maar dan wel met kleine muilkorfjes om, want ik houd toch ook wel veel van de zangvogels. Hoe hou je ze trouwens uit elkaar?
  Groeten uit een vandaag heerlijk zonnig en warm Engeland
  ada

 3. Johanna Zweden

  Wat is dat leuk gedaan zo,
  Een schitterend quilt, gaat dat worden
  Schitterend je katten,hij ligt daar heerlijk zo in.
  Lijkt Simba wel, die moet ook alles uitproberen,
  Groetjes Joke en een fijn weekeinden
  Ps wat heb je dat leuk gedaan met die dia´s!!