Anti spetter geval

Sinds een paar maanden hebben we een ander koffiezetapparaat die eens in de zoveel weken ontkalkt moet worden, en dan spuit het water uit het stoompijpje en de uitlaatpijpjes waar de koffie uit komt, en dat gaat bij het stoompijpje met zo’n kracht gepaard dat het water via de opvangbak terug spettert en de hele keuken doorvliegt.
Nou ja, het kwam op en rond het apparaat, maar omdat er ontkalkingsspul in zit, wilde ik dit zuurtje niet overal hebben, (als de katten iets op de grond zien vallen denken ze gelijk dat het eetbaar is) dus dekte ik de boel tijdens het ontkalken af met huishoudfolie. Een hoop gedoe, want elke keer als ik dan de bak moest legen en opnieuw terug zette voor de volgende  spoellading, plakte het folie tegen alles behalve waar het moest, en kliederde het dat het een lieve lust was. En opeens was ik het zooooo zat! Dat zei ik ook hardop, en Jon die net langs liep keek heel lief op, hij dacht zeker dat ik “zo schat” zei.  Soms ben je iets zat maar daar blijft het dan bij, maar deze keer kreeg ik er ook gelijk een heldere ingeving bij, kijk, dat is nog eens handig.
IMG_8689
Ik knipte uit een een flesje de bodem af tot hij paste onder het stoompijpje, en klaar was ik, zo simpel! Wel schoot de schaar uit en sneed ik bijna mijn duim er af, sneetje meer of minder remt me niet af, en met pleister erop ging ik verder, zei het wel voorzichtiger.  Dit had ik veel eerder moeten doen, ideaal! (Zowel dat voorzichtige als het idee van het flesje.)
Waarom levert de fabrikant er niet gelijk een verlengstuk bij om op het stoompijpje te zetten?  Bij onze vorige machine had ik een plastic slangetje dat precies over het stoompijpje paste, ook zelf bedacht trouwens, maar die was veel dunner dan deze en niet bruikbaar.
IMG_8899“niet weggooien” staat er nu op het flesje, nadat ik hem de eerste keer uit de plastic afval bak heb moeten vissen. 

4 gedachten over “Anti spetter geval

  1. Mieke

    Wat een prima idee, ik zit al jaren met hetzelfde probleem. Ook apparaat van hetzelfde merk. Gaan we meteen bij het anti kalk spul zetten. Trouwens het anti kalk spul van DeLonghi kopen via het internet, is veeeel goedkoper dan in de winkel!

  2. Truus

    Terwijl ik las dat je een oplossing had begon de zon hier te schijnen. ?Slim van jou om het zo op te lossen.
    Fijne en rustige Paasdagen
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.