Als een speer

Terwijl ik vanmorgen aan het poetsen was, deden de katten op hun manier mee. Zopje vond dat-ie niet mooi op de foto stond, ging er netter bij liggen en toen moest ik er nog een maken; je zag Zipje, die zich aan de andere kant van de bank lag mooi te maken, opkijkend denken: "aansteller!" Toen de stofzuiger tevoorschijn kwam, nam Zipje de benen, maar Zopje bleef uitdagend liggen, tot de bank van de kant geschoven werd, en hij ook naar buiten schoot. Het zonnetje scheen, het was heerlijk weer, haast zonde om binnen te zittten.  Nichtje Dione en haar vriend Dave (David), waren hier van ongeveer 12 tot 2, lekker gekletst, een show& tell van huis, quilts, lunch en nakletsen. Zipje lag toen lief te wezen op de veranda, en Zopje kwam loeiend de tuin in lopen met een vette muis in zijn bek. Echt zo van "Kijk mij eens stoer wezen.", na wat spelen ging hij over tot opeten, en toen hadden we er genoeg van en gingen aan de thee.Photobucket Foto's gemaakt (enig uilenprintje van haar shirt)Photobucket, uitgezwaaid -ze hadden een snoeperig kleine witte ford Ka, so cute- en toen gingen ze op weg naar mijn ouders, en daar zit je dan, in je uppie aan de koffie. Niks moet, alles mag, nou ja, bijna alles, en ik zie de kattenquilt op tafel en schiet in de versnelling; radio aan voor een lekker muziekje en ik heb toen eerst het gemeander uitgehaald, om vervolgens heerlijk te quilten op de Bernina, tralalie-tralala Photobucket ik dacht dat ik maar iets van een uur bezig was, maar opeens was het kwart over 5! Time flies when you're having fun. Ik ben zeer tevreden, de bies (paars of rood) ga ik vanavond snijden en dan morgen er op stikken, oja, de snorharen, een label  en de ophangsleuf niet vergeten. De katten liggen er nu echt mooi bovenop.

Photobucket

Ooh wat ik in mijn kop heb zitten, heb ik niet in mijn kont, zeggen ze in Zeeuws-Vlaanderen (nee, ook geen idee waar dat op slaat, maar het klinkt alsof het toepasselijk is), en dus is de quilt al af;Photobucketom 11 uur vanavond zat het laatste stukje bies vast. Ik ga geen snorharen meer doen, ik heb ze er bij gehouden, maar het ziet er niet goed uit, zo met verder alleen stof en weinig gedetailleerde katten. Zaterdag is hij in het echt te bewonderen, op de bee in Vreeland,en ik zie dat ik hem ook moet showen op het quiltweekend in Nieuwkerke, nou vooruit dan maar. Mijn tante weet er toch niet van, dus wat niet weet wat niet deert.

0 gedachten over “Als een speer

 1. Merel

  Oh, wat mooi! tsja het onderwerp doet het natuurlijk goed bij mij, maar hij ziet er echt prachtig uit. Mogen we die ook live zien over 2 weekjes?
  Groetjes, Merel

 2. Beertje Zonn

  Wat een leuke Quilt!
  Leuk dat je even een berichtje achter gelaten heb op de weblog van mij.
  Ja hoor je mag stofjes en lintjes sturen om nog meer beertjes te maken.
  Ben al met 1 grote organisatie in zee gegaan volgende maand bezoeken wij een andere of het wat is voor Beertje Zonn.
  Dus werk aan de winkel.
  Heb je mijn adres nog?
  Groetjes

  Beertje Zonn & Sonnja

 3. miranda sol

  Het moet af niet! Ik doe je dat niet na….en hoe is het met je armpje? Moet Jack me nu brengen of kwam je me halen…we hadden niks concreets afgesproken toch?
  Me, myself and I

 4. Inge Slaats

  Shirley, ik vind hem super énig geworden en jammer dat ik er morgen niet bij kan zijn in Vreeland, alwaar ik hem dan in het echie had kunnen bewonderen. Tja……. een mens kan niet op 2 plaatsen tegelijk zijn hè, ik heb een bee-uitje (wat een woord!) ivm ons 1e lustrum en wij zijn naar Woudrichem.
  Fijne dag morgen en ik zal (heel af en toe, hihi…) ook eventjes aan Vreeland denken.

  Groetjes,
  Inge