Om het af te leren

Ik geloof dat ik de schade een beetje aan het inhalen ben, en zolang ik mijn arm niet voel protesteren, hoor je mij ook niet klagen. De loterijquilt van de loterijblokjes van het vorige quiltweekend (door mijn moeder gewonnen, in Nieuwkerke) zat al in elkaar sinds een paar weken; vanmiddag heb ik hem gesandwiched (dunne katoenen vulling) en vanavond ben ik er aan begonnen, terwijl de pizza's in de oven stonden, Zopje nam even polshoogte, even checken hoe die ligt.Het was in het begin een beetje klierig werken met overslaan van steken, vooral op de lapjes met dichte weving, zoals de batiks, maar met een ander hulpstukje op de BSRvoet (het schoteltje) ging het aangenaam beter. Voor door te quilten heb ik King Tut garen gebruikt, verlopend rood/roze.PhotobucketHet is dat ik niet genoeg rode stof heb, anders kon ik gelijk de bies er op zetten; maar nee, beter zo, dan lig ik er misschien een keer voor 12 uur op.

Nog een leuke tutorial gezien hoe je op een snele manier pie&tart blokken kan maken, bij het Plakhuis.

0 gedachten over “Om het af te leren

  1. Balsemien

    Hoi Shirley, leuk om even langs te komen hier. Je ‘kruisjes’quilt vind ik leuk, je ziet nooit de witte en rode tegelijk. je hebt em mooi spannend gemaakt door de twee grote kruizen…
    Fijn weekeinde!

  2. Heleen

    Wat quilt je dat weer slim door. Daar zou ik nou nooit opkomen.Het is een mooie quilt geworden. Leuk dat je de tuto hebt gelinkt! Kunnen er weer meer mensen van gebruik maken.