afkopen

De dag voordat de school begon bij Tim en Evelien is een jongen van school overleden aan kanker; hij zou dit jaar in 4-HAVO zitten. Om de ouders een hart onder de riem te steken zamelt de school bij alle leerlingen geld in dat naar het kankerfonds gaat. Een mooi gebaar. Tim vroeg in de keuken hoeveel geld hij mocht geven, ik had geen idee. 20 euro? Evelien geeft ook dus is 40 euro toch mooi, gezien we elk jaar ook al zelf geld stoppen in de collectebus. Maar Tim leek geschokt, 20 euro is toch veel te weinig, hij zelf dacht eerder aan 50 euro en keek zo lief naar me, alsof hij met dat geld de ziekte wilde afkopen, een garantie dat het nooit meer terug zou komen bij mij. Ach jongen, werkte dat maar zo, dan konden ze al ons geld krijgen.

0 gedachten over “afkopen

 1. mo

  Hoi shirley,

  Zo zie je maar dat je kinderen nu tegen kanker met andere ogen aankijken en het leven.
  Ze zitten ook nog volop in het verwerkingsproces. Ieder doet dit weer op zijn eigen manier. Mooie gedachte van Tim.

  Ja, dat zou prachtig zijn dat we zo de kanker uit de wereld zouden kunnen verdrijven. Van te voren afkopen bij je geboorte dat je ervan gevrijwaard blijft.
  In ieder geval kan er met elke donatie weer verder onderzoek gedaan worden.
  Ze zijn al zover gekomen in geneesmiddelen, dat jij genezen bent en meerderen op de wereld. Garantie krijg je jammer genoeg niet, maar dat is eigenlijk met alles zo qua gezondheid en werk en vriendschappen.

  Groetjes Mo