Zwijmelen in Zwijndrecht

Vanmorgen hebben we Tim naar Rotterdam gebracht, hij heeft dit weekend een introductieweek door de studievereninging georganiseerd; en ook al verzekerde een begeleider bij de poort me dat er geen ordinaire zuipfeesten gehouden zouden worden, maar enkel spelletje enzo om elkaar beter te leren kennen, ik wist wel beter.Photobuckethier wordt hij door een begeleider naar het verzamelpunt gebracht, een bus denk ik. En ons vermoeden werd ook bevestigd door een sms-je van Tim waar hij vast een uur over heeft gedaan om deze foutloos te typen: het is best erg in Limburg, net een drankspel verloren en ben al katjelam, tis wel supergezellig. En dit was om half 10. Ik heb er alle vertrouwen in dat het wel goed gaat komen, wat kan je anders? Zondagmiddag kunnen we hem weer ophalen.

En omdat we toch in de buurt waren, reden we even langs Zwijndrecht, alwaar sinds een paar maanden een quiltwinkel zit Aztec Rose

ik had al veel over dit winkeltje gehoord, maar seeing is believing! OMG ik zou er mijn bed wel in willen zetten, wat een mooie stoffen, tijdschriften, patronen, tussenvullingen en gadgets verkoopt de eigenares. En in de kelder staan nog enkele Singer Featherweights 222 (!) te koop, niet normaal gewoon, een mens zou er in blijven. Bij binnenkomst botste ik  bijna tegen Loes aan, die mijn kwijlgehalte even opnam, en na een stevige knuffel waarbij ik bijna gesmoord werd in haar boezem, volgde een hug van Ingrid, en zij stelde me voor aan een verrast kijkende eigenares Karen. Dit is de weblog/website van Karen. Perry werd in de werkruimte gezet met een kopje koffie en hij amuseerde zich met zijn mobieltje, terwijl ik aaide en aaide. Diepe zucht. De wereld is klein: de eigenaresse is Australisch en woonde vlak bij Geelong,Photobucket.waar ik ben geboren! Ze heeft nog familie in die omgeving, misschien woont er ook iemand vlak bij mijn zus, in MeltonPhotobucket. Met een paar tijdschriften en 1 lief lapje stof (schoentjes voor mijn moeder) verlieten we de winkel, om even te gaan lunchen om de hoek voordat we naar huis reden. Maar na de lunch wilde ik nog even wat foto's maken van de etalage, en toen zag ik dat ze LIB hadden liggen in de etalage.Photobucket Als door een magneet werd ik het winkeltje in getrokken, om er even later met buit weer uit te lopen, een grijnzende blik van Perry die in de auto voor de deur op me stond te wachten, "was je nog wat vergeten, meisje?". Kan je wel zeggen ja, en op weg naar huis heb ik al zitten bedenken hoe ik het ga aanpakken met LIB, zoals Goof hem heeft vind ik wel heel erg mooi.

0 gedachten over “Zwijmelen in Zwijndrecht

 1. loes uiit de hw.

  ach ik geloof dat mijn boezem nogal mee valt :), maar het is inderdaad een heel gezellig winkeltje. en ik geloof dat er geen vlekken op het tapijt zijn gevallen van het kwijlen, dus je hebt goed je best gedaan met slikken.

  groetjes loes

 2. Marjolein

  Nou zeg, da’s ook toevallig! Vlakbij waar je geboren bent! En als je nagaat hoe groot Australië wel niet is ! Thanks voor de fotos, geniet mee op afstand :- )) Groetjes, Marjolein.

 3. Heleen

  WAt heeft Karen een prachtige winkel! Ik ken haar alleen van haar webwinkel. En ja die LIB….is zo enorm leuk om te maken.Veel plezier ermee.

 4. Anita deR

  Genieten he, dit winkeltje. Zo romantisch. Fred bleef bij mij buiten want we hadden Benzie bij ons. Wij zijn daarna met de waterboot naar Dordrecht gegaan, een heel lief romantisch plaatsje. Aanrader voor de volgende keer.

 5. Inge Slaats

  Spannend toch weer hè, om je kind achter te laten, ook al istie groot en kan hij het allemaal echt wel aan en zo……..zo’n SMS-je helpt ook lekker mee dan LOL
  Heel goed dat je afleiding bent gaan zoeken en hebt gevonden in Zwijndrecht. Wow, nou daar moet ik ook echt eens naar toe. Even bedenken wie ik daarvoor kan strikken……
  Geweldige winkel aan de foto’s te zien en die stoffen en dingen waar jij over schrijft, oef… het zwijmelgehalte is errug hoog!
  Hé leuk, je bent ook gevallen voor de LIB. Ach dat boekje lag daar gewoon voor jou, kan niet missen. En als je dan ook nog opgewacht wordt door een breed grijnzende DH, nou dan kan je dag niet meer stuk.
  En morgen mag je je kind al weer ophalen!

  Groetjes,
  Inge

 6. Hubertine

  Ziet er leuk uit die winkel. Ga er snel een keer naar toe! Eens even lekker kwijlen. En? Is je zoon al heelhuids terug? Groetjes Hubertine